Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 86-68: Παρέμεινε αήττητος στην Basket League

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 86-68: Παρέμεινε αήττητος στην Basket League

ΠΑΟΚ

Αήττητος παρέμεινε στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, καθώς κέρδισε και τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ με 86-68. Η ομάδα του Πειραιά στο δεύτερο μέρος είχε τον πλήρη έλεγχο και παρότι ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε την αντεπίθεση του στο τέλος, δεν κινδύνεψε. Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία του εξαιρετιού Μιχάλη Λούντζη.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με εξαιρετική άμυνα και καλάθι από τον Φαλ, αλλά ο Ντι Λίο απάντησε με εύστοχο σουτ τριών πόντων (2-3). Οι ομάδες ήταν αρκετά εύστοχες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και το ένα καλάθι διαδεχόταν το άλλο (8-7). Οι εναλλαγές στο σκορ συνεχίστηκαν, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο μιχό της πρώτης περιόδου (12-13).

Ο Μάρβιν Τζόουνς έκανε θραύση για τον Δικέφαλο του Βορρά στο πρώτο δεκάλεπτο και με 8 πόντους ηγούνταν του ΠΑΟΚ επιθετικά (15-19). Ο Ολυμπιακός μ΄ένα μικρό σερί 5-0 έφερε τούμπα το ματς (20-19), αλλά ο Αμερικανός σέντερ των φιλοξενουμένων πέτυχε buzzer beater, έφτασε τους 10 πόντους και έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του (20-21).

Ο Μιχάλης Λούντζης μπήκε στο παρκέ και έδωσε λύσεις στον Ολυμπιακό έοντας 1 ασίστ και 2 πόντους (26-24). Το ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων συνεχίστηκε, με τους ερυθρόλευκους να κρατούν τα ηνία του σκορ (29-28). Οι γηπεδούχοι έσφυξαν την άμυνα τους και σιγά σιγά προσπαθούσαν να χτίσουν μία μικρή διαφορά (36-30).

Η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις και έφτασε και τους  8 πόντους (38-30). Ο Ολυμπιακός σ΄αυτό το σημείο έπαθε black out και έμεινε χωρίς σκορ για 3 λεπτά. Ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε και με σερί 8-0 έφερε το ματς στα ίσια (38-38). Ο Σακίλ ΜακΚίσικ, όμως, με ακόμη ένα τρίποντο έφτασε τους 10 πόντους και έκανε το 41-38, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Οι άμυνες ήταν κυρίαρχες στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, με τα καάθια να μπαίνουν με το σταγονόμετρο (44-38). Ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις επιθετικά και κατάφερε να χτίσει ξανά διαφορά εννιά πόντων (51-42). Η διαφορά έφτασε και πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα ύστερα από τρίποντο του εξαιρετικού Μιχάλη Λούντζη (57-47).

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο τρίτο δεκάλεπτο και είχε τον πλήρη έλεγχο στο παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα, ενώ και στην επίθεση βρήκε τις λύσεις και εκτόξευσε τη διαφορά στους 17 πόντους (64-47). Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ 66-52 υπέρ της ομάδας του Πειραιά, που ήταν καταιγιστική σ΄αυτό το δεκάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός κόλλησε επιθετικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν το εκμεταλλεύτηκε για να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 10 (66-54). Ο Δικέφαλος του Βορρά μείωσε 66-56, αλλά ο Λαρεντζάκης με μεγάλο τρίποντο ξεκόλλησε τους ερυθρόλευκους (69-56).

Ο Άρης Λυκογιάννης ξύπνησε τους παίκτες του στο τάιμ άουτ, που κάλεσε, και με ένα μικρό σερί 7-0 έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα ύστερα από αρκετή ώρα (71-63). Ο Κάρτερ μείωσε στους 7 με τρίποντο αλλά η απάντηση ήταν άμεση από τον Κώστα Σλούκα (76-66).

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός επικράτησε με 86-68 μένοντας αήττητος στην Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 41-38, 66-52, 86-68

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Σοκ με Θανάση Αντετοκούνμπο – Χάνει το Προολυμπιακό

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο υπέστη ρήξη αχιλλείου. Ένα ποστάρισμα στο X του Σαμς Σαράνια ήταν …