Κεντρική Basket League Περιστέρι bwin Μπέικεν Μπίαρς – Περιστέρι 83-75: Δεν τα κατάφερε το Περιστέρι

Μπέικεν Μπίαρς – Περιστέρι 83-75: Δεν τα κατάφερε το Περιστέρι

Περιστέρι

Το Περιστέρι ηττήθηκε από την Μπάκεν Μπέαρς με 83-75 για την 5η αγωνιστική του FIBA Europe Cup, έχασε τη διαφορά από τους Γερμανούς και πλέον η πρόκριση στη φάση των «16» θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική.

Σε έναν απόλυτα ισορροπημένο όμιλο μετά από τέσσερις αγωνιστικές, Μπάκεν Μπέαρς και Περιστέρι γνώριζαν την κρισιμότητα της μεταξύ τους αναμέτρησης.

Τελικά οι Δανοί επικράτησαν με 83-75 για να ανέβουν στο 3-2 και να κάνουν σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του FIBA Europe Cup, καθώς η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου έπεφτε στο 2-3 πριν από τον εκτός έδρας αγώνα με την Κραϊλσχάιμ στο φινάλε της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι κάλυψαν το -2 της ήττας τους στο κλειστό της Τζον Κένεντι (85-83), έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Τζάρεντ Ογκουνγκμπέμι-Τζάκσον (30π., 5ριμπ., 4ασ.).

Από την άλλη πλευρά, οι προσπάθειες των Χάγκινς (18π., 8ριμπ., 4ασ.), Μίλερ (12π., 4/6 τρίπ.) και Μορέιρα (14π., 7ριμπ.) δεν ήταν αρκετές για το Περιστέρι που έκανε 17 λάθη.

Με 7/12 σουτ μπήκε στο ματς η Μπάκεν, για να χτίσει ένα προβάδισμα έξι πόντων στο πέμπτο λεπτό (15-9) και να βρεθεί και στο +10 (22-12) λίγο αργότερα χάρη στην αποτελεσματικότητά της στο δίποντο και στα τέσσερα λάθη του Περιστερίου.

Το 28-18 της περιόδου ήταν βαρύ, οι Δανοί κράτησαν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο μέχρι τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου (41-30 στο 15′) και την εκτόξευσαν στους 19 λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους, στο οποίο σούταραν με 66.7% στο δίποντο ενώ είχαν 10 επιθετικά ριμπάουντ απέναντι στο μόλις ένα των φιλοξενούμενων.

Ούτε στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Μανωλόπουλου κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό, όντας κακοί στις αμυντικές τους αντιδράσεις, με τους Τζάκσον και Χάρις να κάνουν… πάρτι επιθετικά και το Περιστέρι να έχει μόνο τους ΜακΚρι και Μορέιρα να το κρατούν «ζωντανό» στο σκοράρισμα.

Η άμυνα όμως κατάφερνε να «διαλύσει» ότι κι αν δημιουργούσε η ομάδα των δυτικών προαστίων στο δεύτερο μισό του γηπέδου, με τον Περιστέρι να μην έχει απαντήσεις στην επίθεση της Μπέικεν Μπέαρς, που πέτυχε 26 πόντους στη δεύτερη περίοδο και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας αυξήσει περισσότερο τη διαφορά, με το 54-38 να αποτελεί την πλήρη εικόνα των δύο ομάδων στο παρκέ.

Το τρίποντο του Μίλλερ για το 66-60 στο 31′ έδωσε ζωή στο παιχνίδι, πριν ο Χάγκινς σκοράρει για τρεις και ο Μίλερ πετύχει άλλο ένα μεγάλο σουτ για το προσπέρασμα (68-70) στο 35′. Το ματς μετατράπηκε σε θρίλερ, με τον Πέτεγουεϊ να ακολουθεί με τρίποντο για το 72-73 στο 37′,

Στη συνέχεια ωστόσο η Μπέικεν Μπέαρς «έτρεξε» ένα σερί 10-3, διαμορφώνοντας το 78-73 1:27 πριν τη λήξη του αγώνα. Το Περιστέρι μείωσε σε 79-75 στα 45″, με τους Δανούς να απαντούν στην επόμενη επίθεση και να κάνουν το 81-75 και να φτάνουν στη νίκη τελικά με 83-75

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Περιστέρι bwin

Δειτε επισης

Κασελάκης: «Πρέπει να απολαύσουμε το Final 4 και να παίξουμε σκληρά»

Στη σημασία της πρόκρισης του Περιστεριού στο Final Fur του BCL αναφέρθηκε ο Λεωνίδας Κασε…