Κεντρική Γυναίκες Εβίνα Σταμάτη στο ebasket.gr: «Σημαντική η νίκη – Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας»

Εβίνα Σταμάτη στο ebasket.gr: «Σημαντική η νίκη – Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας»

Εβίνα Σταμάτη

Το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν 2021-22, βάφτηκε «ερυθρόλευκο», με τις Πειραιώτισσες να παίρνουν τη νίκη, επικρατώντας με 70-64 στο ΣΕΦ. Η Εβίνα Σταμάτη, πιάνοντας πολύ καλή απόδοση σημείωσε 11 πόντους και 5 ασίστ. Η αρχηγός του Ολυμπιακού, παραχώρησε συνέντευξη στο ebasket.gr, μιλώντας τόσο για το ντέρμπι όσο και για όλη την αγωνιστική σεζόν 2021-2022.

Σύμφωνα με την γκαρντ των «ερυθρολεύκων», οι γηπεδούχες θέλουν να παίζουν πάντα σε υψηλή ένταση, «χτυπώντας» το μικρό ροτέισον του Παναθηναϊκού. Ακόμα, όπως είπε η Εβίνα Σταμάτη, ήταν πολύ σημαντική η νίκη στο ντέρμπι, ωστόσο, η σεζόν έχει πολύ δρόμο μπροστά της.

Τέλος, κάλεσε τον κόσμο στο ματς της Τετάρτης 1/12 (18:30) κόντρα στη Ναντέζντα για το Eurocup γυναικών. Όπως τόνισε, πρωταρχικός στόχος του Ολυμπιακού ήταν η πρόκριση, κάτι το οποίο και επετεύχθη. Ωστόσο η ενδεχόμενη νίκη με τη Ναντέζντα στο ΣΕΦ, θα ανεβάσει την ομάδα του Πειραιά στο ranking και θα βοηθήσει στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε η Εβίνα Σταμάτη στο ebasket.gr:

Εβίνα Σταμάτη, μπασκετικά, πού θεωρείς ότι κρίθηκε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν 2021-22; 

«Σκοπός μας ήταν να παίξουμε σε υψηλή ένταση στοχεύοντας στο μικρό ροτεισον του Παναθηναϊκού και να τον υποχρεώσουμε σε λάθη κάτι που το καταφέραμε σε ικανοποιητικό βαθμό. Σίγουρα υπήρξαν κενά διαστήματα στο παιχνίδι μας και είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξουμε και να διορθώσουμε για τη συνέχεια. Στόχος μας είναι να τρέχουμε και να παίζουμε σε υψηλό ρυθμό όλα τα παιχνίδια. Να εκμεταλλευόμαστε το γεμάτο ρόστερ που έχουμε».

Πως σου φαίνεται που ως αρχηγός του Ολυμπιακού, ήσουν από εκείνες που οδήγησες την ομάδα στη νίκη στο πρώτο φετινό ντέρμπι; Σου αρέσει να δίνεις το παράδειγμα στις υπόλοιπες συμπαίκτριες σου; Πόσο σημαντικό είναι αυτό το 1-0;

«Αυτό που έχει σημασία σε αυτά τα παιχνίδια είναι να δίνουμε όλες οι παίκτριες το 100% . Όλες οι παίκτριες προσπαθούμε πάντα γι’αυτό. Η ατομική απόδοση του κάθε παίκτη οφείλεται πάντα στην ομαδική προσπάθεια.

Σίγουρα είναι ένα σημαντικό προβάδισμα. Κάναμε μια σημαντική νίκη αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας».

Είσαι ιδρυτικό μέλος στην ομάδα του Ολυμπιακού. Πόσο σημαντικό είναι για σένα να κατακτήσετε φέτος το νταμπλ με δεδομένο και ότι πέρσι σε μια περίεργη αγωνιστικά σεζόν, δεν κατακτήσατε κάποιο τίτλο;

«Φυσικά η ομάδα του Ολυμπιακού από την πρώτη μέρα που ιδρύθηκε έχει στόχο να κατακτά τίτλους. Τον ίδιο στόχο έχουμε και φέτος. Σίγουρα λόγω της περσινής χρονιάς, το κίνητρο φέτος είναι μεγαλύτερο».

Το 2005 κατέκτησες το Πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη ως ιδρυτικό μέλος του Ολυμπιακού έχεις ήδη 5 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα με τις «ερυθρόλευκες». Τι σημαίνει για την Εβίνα Σταμάτη ως καλαθοσφαιρίστρια να έχει πάρει τίτλους με τους δυο κορυφαίους συλλόγους της Ελλάδας;

«Κάθε αθλητής στην καριέρα του έχει στόχο να παίρνει τίτλους. Είμαι ευλογημένη που το έχω καταφέρει σε ένα βαθμό»

Έχετε περάσει ήδη στην επόμενη φάση του Eurocup. Ωστόσο απομένει ένα ματς με την πρωτοπόρο Ναντέζντα στο ΣΕΦ. Ποιος είναι ο ευρωπαϊκός στόχος του Ολυμπιακού; Θα ήθελες να κάνεις ένα κάλεσμα στον κόσμο για την Τετάρτη;

«Πρωταρχικός στόχος ήταν να προκριθούμε στους 16 και το καταφέραμε. Ανεξάρτητα όμως με αυτό, στόχος μας είναι η νίκη με την Ναντεζνα. Θέλουμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στο ranking κάτι το οποίο μπορεί να μας ευνοήσει για τη συνέχεια. Από κει και πέρα βήμα βήμα θα διεκδικούμε τη νίκη ώστε να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Ο κόσμος μας είναι πάντα σημαντικός και μας δίνει έξτρα ώθηση κάθε φορά και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Τον χρειαζόμαστε και την Τετάρτη δίπλα μας».

stamatipao
Η αρχηγός του Ολυμπιακού Εβίνα Σταμάτη

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…