Κεντρική NBA Ενές Καντέρ: Άνοιξε «πόλεμο» και με τους κινέζους [pics]
NBA

Ενές Καντέρ: Άνοιξε «πόλεμο» και με τους κινέζους [pics]

Καντέρ

Ο Ενές Καντέρ, μετά τις επικρίσεις κατά του Ερντογάν και τον «πόλεμο» που έχει ανοίξει μεταξύ τους, ήρθε η ώρα να βάλει και άλλους στο στόχαστρό του και συγκεκριμένα τους κινέζους.

Την ώρα που συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ του Πεκίνου και των οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Ενές Καντέρ παίρνει θέση. Συγκεκριμένα η επί καιρό καταπίεση των ανθρώπινων δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας των Γιουγκούρ Τούρκων (Ουιγούροι όπως είναι γνωστοί στην Ελλάδα), σύμφωνα με τις συγκεκριμένες οργανώσεις, δικαιολογεί και κάνει απαραίτητο το μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνο το 2022.

Ο Ενές Καντέρ γνωστός υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων που έχει «πληρώσει» την απόφαση του να μιλήσει ανοικτά εναντίον του Πρόεδρου Ερντογάν με πρακτικά εφ’ όρου ζωής εξορία από την πατρίδα του, συστρατεύτηκε με την Human Rights Watch που πρωτοστατεί στις αντιδράσεις, μέσω μηνυμάτων του στα social media.

Αναλυτικότερα ο σέντερ των Σέλτικς αποκάλεσε τον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ στυγνό δικτάτορα για τη «γενοκτονία εις βάρος των Γιουγκούρ Τούρκων», όπως είπε και ζήτησε τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε αντίποινα η κινέζικη εταιρεία Tencent Holdings, που έχει τα δικαιώματα των αγώνων του ΝΒΑ για την αγορά της χώρας, σταμάτησε να δείχνει παιχνίδια των Σέλτικς, παρά το γεγονός ότι έχει υπογράψει συμβόλαιο εκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει φυσικά και τα ματς των Σέλτικς.

Μένει πλέον να δούμε ποια θα είναι και η επίσημη θέση του κομισάριου του NBA, Άνταμ Σίλβερ αλλά και το τι θα γίνει από εδώ και εμπρός, καθώς οι Αμερικανοί κάποια απότομη κίνηση ενέχει τον κίνδυνο της απώλειας μιας τεράστιας αγοράς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…