Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Δηλώσεις παικτών για την ήττα της Εθνικής στην Αγγλία

Δηλώσεις παικτών για την ήττα της Εθνικής στην Αγγλία

Αγραβάνης

Η Ελλάδα ηττήθηκε από τη Μεγάλη Βρετανία στο Νιούκαρστλ με 78-69 στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Αμέσως μετά το παιχνίδι, έκαναν δηλώσεις ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο Δημήτρης Κατσίβελης και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης, τόνισε ότι έπρεπε οι παίκτες να προσαρμοστούν πιο γρήγορα και να μη δώσουν ελεύθερα σουτ. Στη συνέχεια ο Κατσίβελης, είπε ότι χρειαζόταν μεγαλύτερη ετοιμότητα στο αμυντικό κομμάτι. Τέλος, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, σχολίασε ότι η Ελλάδα σταμάτησε να παίζει άμυνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των διεθνών:

Δημήτρης Αγραβάνης: «Δεν υπήρχε καμία ευφορία στο +15. Ήταν τακτική μας να αφήσουμε κάποια σουτ, γιατί οι αντίπαλοι συνήθως δεν σουτάρουν καλά. Σήμερα όμως ήταν πολύ εύστοχοι. Έπρεπε εμείς οι παίκτες να προσαρμοστούμε πιο γρήγορα και να μη δώσουμε τόσα ελεύθερα σουτ. Πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι, αλλά να παίξουμε με ενέργεια και πάθος σε όλο το ματς, όχι μόνο για 25-26 λεπτά».

Δημήτρης Κατσίβελης: «Θα πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι στο αμυντικό κομμάτι. Το κάναμε σε ένα μεγάλο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, αλλά όχι στο δεύτερο ημίχρονο, που δεν ήμασταν πνευματικά έτοιμοι και δεν ακολουθήσαμε το πλάνο».

Νίκος Ρογκαβόπουλος: «Σταματήσαμε να παίζουμε άμυνα, δεχτήκαμε πολλά ελεύθερα σουτ και δεν είχαμε καθαρό μυαλό στην επίθεση. Χάσαμε τη διαφορά και οι Βρετανοί παίζοντας στην έδρα τους κι έχοντας καλή ψυχολογία γύρισαν το παιχνίδι. Έπρεπε να παίξουμε πιο δυνατά, ήταν δύσκολο το προπονητικό τιμ να βάλει πολλά πράγματα στην ομάδα μέσα σε 2-3 μέρες. Τώρα θα πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω για να πάρουμε το επόμενο παιχνίδι».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…