Κεντρική NBA Τζαμπάρ για ΛεΜπρόν: «Αυτή τη φορά έκανε λάθος»

Τζαμπάρ για ΛεΜπρόν: «Αυτή τη φορά έκανε λάθος»

Τζαμπάρ

Πολλές φορές ο Καρίμ Αμντούλ-Τζαμπάρ στο παρελθόν έχει επιδοκιμάσει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Πρόσφατα μάλιστα, είχε δηλώσει ενθουσιασμένος στο ενδεχόμενο, ο σούπερ σταρ τον Λέικερς, να τον ξεπεράσει στον πίνακα του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών. Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, ο Τζαμπάρ θαυμάζει τον Τζέιμς και για την κοινωνική του προσφορά.

Αυτή τη φορά όμως, ο άλλοτε σπουδαίος σέντερ πήρε ξεκάθαρη θέση εναντίον του «βασιλιά». Ο ΛεΜπρόν πριν από λίγες μέρες είχε δηλώσει πως ενώ αυτός εμβολιάστηκε, δεν είναι δική του δουλειά να πει στους άλλους τι να κάνουν. Αυτό ενόχλησε τον Τζαμπαρ, καθώς θεώρησε επικίνδυνη τη δήλωσή του.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είμαι fan του ΛεΜπρόν σαν μπασκετμπολίστα και σαν ανθρωπιστή που τον νοιάζει η ισότητα. Τον έχω εκθειάσει πολλές φορές στο παρελθόν και θα το επαναλάβω στο μέλλον. Τον θαυμάζω, αλλά αυτή τη φορά το λάθος που έκανε μπορεί να αποβεί θανατηφόρο, ειδικά στην κοινωνία των μαύρων».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Υπάρχουν άνθρωπου που παίρνουν έναν κουβά νερό και στέκονται στη σειρά για να σώσουν το σπίτι του γείτονα που καίγεται. Μερικοί φοβούνται να μπουν στη σειρά, όμως όταν το κάνει κάποιος ηγέτης, τον ακολουθούν. Οι σημερινοί celebrities και οι αθλητές είναι σαν τους ηγέτες σε κάθε πόλη . Έχεις δύο επιλογές. Ή θα μπεις στην σειρά για να σώσεις το σπίτι του γείτονα, ή απλά θα σταθείς και θα το δεις να καίγεται επειδή δεν τους χρωστάς τίποτα».

Εκτός αυτών, ο Αμπντούλ-Τζαμπάρ πριν λίγες μέρες είχε προέβη σε μία -ακραία ίσως- δήλωση. Είχε εκφράσει την άποψη πως ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός σε όλους τους παίκτες και όποιος δεν υπακούει να φεύγει από την λίγκα.

Και ο Καντέρ κατά του ΛεΜπρόν:

Στην ίδια κατεύθυνση, θυμίζουμε, είχε κινηθεί και ο γνωστός για τις παρεμβάσεις του, Ένες Καντέρ. Ο Τούρκος είχε πει χαρακτηριστικά ότι απογοητεύτηκε πολύ από τον ΛεΜπρόν. Θεωρεί ότι θα έπρεπε να είναι παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους, να βγει μπροστά και να τους επηρεάσει υπερ του εμβολιασμού.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Ανδρικόπουλος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…