Κεντρική Διεθνή Ηρακλής-Μπαχτσεσεχίρ 63-64: Κρίμα η προσπάθεια

Ηρακλής-Μπαχτσεσεχίρ 63-64: Κρίμα η προσπάθεια

Ηρακλής

Ο Ηρακλής των πολλών προβλημάτων και με προσωρινό προπονητή τον Μπούτσκο μετά το όχι του Μάκη Γιατρά, έκανε μια υπερπροσπάθεια όμως έχασε στο… νήμα από την Μπαχτσεσεχίρ με 63-64. Παρ΄όλο που ήλεγχε το ματς και είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος αυτού, τελικά πλήρωσε το κακό τέταρτο δεκάλεπτο (12-21) και οι Τούρκοι έφυγαν με τη νίκη από το Ιβανώφειο. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Σμιθ (20π.), ενώ καλύτερος παίκτης ήταν ο Σαβάς (16π ,9ρ). Για τον Ηρακλή ξεχώρισε ο Ντάγκλας (17π, 6ρ, 4ασ.) και ο Γούλριτζ (14π).

Πρώτο ημίχρονο:

Ο Ηρακλής μπήκε πολύ καλά στην πρώτη περίοδο αιφνιάζοντας την Μπαχτσεσεχίρ. Παίζοντας καλή άμυνα έκανε ένα 10-3 και ανάγκασε τους Τούρκους στο πρώτο τους τάιμ άουτ. Εξαιρετικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου ήταν ο Λιντς. Στην επίθεση τελείωνε καλά τις φάσεις (8π), ενώ στην άμυνα δυσκόλευε κάθε σουτ των αντιπάλων του (2 τάπες). Ωστόσο ο «Γηραιός» έχασε την συγκέντρωσή του στο τέλος της περιόδου που τελείωσε με σκορ 16-12.

Η Τουρκική ομάδα κατάφερνε να μείνει κοντά στο σκορ χάρη στα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που ήταν το μόνο μελανό σημείο στην εξαιρετική αμυντική λειτουργεία των γηπεδούχων. Κύριος λόγος γι΄αυτό έμπειρος ψηλός Σαβάς (3επ.ρ.). Ο Ηρακλής έβαλε το πρώτο του τρίποντο μετά από 15΄παιχνιδιού (25-18) με τον Ντάνιελς. Αυτός ήταν που έβαλε και το δεύτερο κάνοντας για πρώτη φορα τη διαφορά διψήφια (34-24) με 1΄να απομένει. Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 35-29 χάρη σε τρίποντο του Τζαμάρ Σμιθ.

Δεύτερο ημίχρονο:

Η Μπαχτσεσεχίρ βγήκε αποφασιμένη από τα αποδυτήρια και με τον Τζαμάρ Σμιθ να πετυχαίνει 5 γρήγορους πόντους ισοφάρισε (36-36). Όμως, η Ελληνική ομάδα δεν αποσυντονίστηκε. Έσφιξε και πάλι την άμυνά της αναγκάζοντας την αντίπαλό της να κάνει συνέχεια λάθη. Με βοήθεια την πολύ ένθερμη συμπαράσταση του κόσμου της, που δεν σταμάτησε ούτε στιγμή, έτρεξε ένα εντυπωσιακό 15-0 σερί (51-36). Η Μπαχτσεσεχίρ με ένα δικό της 7-0 στο τέλος της περιόδου, πάντως, μείωσε και έδωσε άλλο ενδιαφέρον στο ματς (51-43).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά στην τελευταλια περίοδο, ευστόχησαν σε συνεχόμενα σουτ, και πήρα κεφάλι στο σκορ μετά από πολλή ώρα (54-55). Ο Ηρακλής έβγαλε και πάλι αντίδραση, έκανε το σκορ 60-55 με τον Ντάγκλας, όμως φαινόταν ότι το ματς είχε γίνει ντέρμπι για τα καλά και ότι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Τελικά, η Τουρκική ομάδα ήταν αυτή που βρήκε τη λύση, αφού με 7 δέκατα να μένουν πήρε φάουλ με τον Όζμιρζρακ. Αυτός ευστόχησε σε μία και έκανε το τελικό 63-64.

 

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 35-29, 51-43, 63-64

Εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Ανδρικόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…