Κεντρική Ψαγμένα Δικαιουλάκος: «Να βελτιωνόμαστε μετά από κάθε προπόνηση»

Δικαιουλάκος: «Να βελτιωνόμαστε μετά από κάθε προπόνηση»

Δικαιουλάκος

Ο πιο επιτυχημένος Έλληνας προπονητής στο μπάσκετ γυναικών, Τζώρτζης Δικαιουλάκος μίλησε στον αέρα του OVER FM και στον Γιώργο Κογκαλίδη. Θέμα συζήτησης ήταν, κυρίως το γυναικείο μπάσκετ, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ο 52χρονος κόουτς αρχικά αναφέρθηκε στην, μέχρι τώρα, πορεία της ομάδας του Φαμίλα Σκιό, στην οποία υπέγραψε τριετές συμβόλαιο το καλοκαίρι. «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ξεκινήσει με ένα 5/5. Με έναν τίτλο μαζί, το Σούπερ Καπ, αλλά και με την πρόκριση από τα προκριματικά της Ευρωλίγκα. Και πρέπει να δώσω τα συγχαρητήριά μου στις παίκτριές. Η ανταπόκρισή τους είναι όχι μόνο 100%, αλλά 1000%. Ξέρω ότι το καλύτερο από όλα, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, είναι να μην κοιτάς μόνο τι έκανες, αλλά να παραμένεις ταπεινός και να συνεχίζεις τη σκληρή δουλειά.

Φετινοί στόχοι

Αναφορικά με τους φετινούς στόχους τόσο τους προσωπικούς του, όσο και της ομάδας είπε: «Οι βλέψεις οι δικές μου, αλλά και της ομάδας είναι η κάθε προπόνηση να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Δεν μπορούμε να κοιτάμε μακριά. Πηγαίνουμε μέρα με την μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι. Και για την ακρίβεια εγώ το λέω προπόνηση με την προπόνηση. Στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο. Ειδικά στο χώρο του αθλητισμού, κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες (π.χ τραυματισμοί) μπορούν να σου αλλάξουν τελείως τους στόχους. Η φιλοσοφία μου είναι ότι σε κάθε προπόνηση πρέπει να νιώθεις ότι έγινες καλύτερος από την προηγούμενη».

Σχετικά με το ρόλο του ειδικού συμβούλου στο μπάσκετ γυναικών, ο οποίος του ανατέθηκε από τον Βαγγέλη Λιόλιο, ο κόουτς είπε: «Εγώ όποτε μπορώ θα προτείνω ορισμένα πράγματα. Ωστόσο, πολλές φορές η πρόταση απέχει από την υλοποίηση. Υπάρχουν κάποια άτομα, όπως είναι ο Χρήστος Βασιλειάδης και η Άννυ Κωνσταντινίδου, που θα επεξεργαστούν αυτές τις ιδέες και θα αποφασίσουν κατά πόσο μπορούν να υλοποιηθούν».

Το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα

Στο γιατί δεν είναι καλή η εικόνα του μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα, ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος απάντησε: « Η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Υπάρχει μια πλήρης απαξίωση του μπάσκετ γυναικών. Υπάρχει απαξίωση στα όρια του «ρατσισμού» στο γυναικείο αθλητισμό γενικά, όχι μόνο στο μπάσκετ. Και αυτή η απαξίωση ενισχύθηκε από την Ομοσπονδία μας. Χρειάζεται πολλή δουλειά, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα. Είναι τόσο πολλά αυτά που πρέπει να διορθωθούν, που αυτό θα πάρει χρόνο».

Κεφάλαιο «Αιώνιοι»

Έπειτα, ο κόουτς αναφέρθηκε στο αν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπορούν να ξεχωρίσουν στη φετινή Ευρωλίγκα: «Θεωρώ ότι οι ομάδες μας δεν έχουν την ίδια δυναμική όπως παλαιότερα. Προσπαθούν να χτίσουν ξανά τη δυναμική τους εκ των έσω. Θα πάρει χρόνο αυτό. Αλλά πρέπει αυτό να το συνειδητοποιήσουν και οι φίλαθλοι, οι οποίοι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία και να σταματήσουν την πίεση. Η οποία για τα ελληνικά δεδομένα είναι παράλογη και προσθέτει έξτρα βάρος στους συλλόγους. Αν οι ομάδες μας αποφορτιστούν από αυτή την πίεση, πιθανόν να μπορούν να κάνουν την έκπληξη για κάτι καλύτερο. Όπως έγινε το 2012 με τον Ολυμπιακό του Ίβκοβιτς. Μία ομάδα που δεν είχε καθόλου πίεση, με μικρό μπάτζετ και που τελικά πήρε την Ευρωλίγκα».

Τέλος, ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος έκλεισε μιλώντας για τη σχέση των Ιταλών με το μπάσκετ γυναικών. «Η Ιταλία παραδοσιακά ήταν μια μεγάλη δύναμη, πριν από 20, ίσως και παραπάνω χρόνια. Και στο μπάσκετ ανδρών και στο μπάσκετ γυναικών. Από πέρσι οι Ιταλοί δείχνουν ότι επιστρέφουν στο μπάσκετ. Επενδύουν ξανά σ’ αυτό μετά από πολύ καιρό. Αυτό φαίνεται και στα γήπεδα με την προσέλευση του κόσμου. Στην 1η αγωνιστική τα γήπεδα ήταν γεμάτα. Και οι αθλητές και οι προπονητές χρειάζονται τον κόσμο κοντά τους».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καπερώνης
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…