Κεντρική Ψαγμένα Χριστίνα Τσιλιγκίρη: «Δεν έχουν χρώμα οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι χαρά όλων»

Χριστίνα Τσιλιγκίρη: «Δεν έχουν χρώμα οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι χαρά όλων»

Τσιλιγκίρη

Η κατασκευή κολυμβητήριου στο σύμπλεγμα του Στάδιου Ειρήνης και Φιλίας βρίσκεται προ των πυλών. Η πρόεδρος του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγκίρη μίλησε στον Over FM για την επικείμενη και όχι μόνο κατασκευή.

Αρχικά για το κολυμβητήριο του Πειραιά, τόνισε: 

«Το όραμα για το κολυμβητήριο και για την ανάπλαση του χώρου, είχε ανακοινωθεί από το masterplan τον Δεκέμβριο του 2020. Πατάμε πάνω σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό που έχει χαραχτεί μήνες και πολύ καιρό πριν. Το όνειρο για το κολυμβητικό complex, και θα μιλήσω για κολυμβητικό complex  γιατί αυτό χρειάζεται η ευρύτερη περιοχή Πειραιά-Φάληρου και γενικά του λεκανοπέδιου.

Εκτός από το κολυμβητικό complex του ΟΑΚΑ, το οποίο είναι ένα κόσμημα προφανώς, το οποίο και βλέπουμε να  ανακαινίζεται και αυτό ρήμαζε μετά το 2004. Όλα τα υπόλοιπα κολυμβήτρια να είναι κλειστά. Τώρα βλέπουμε προς τιμή όλων των ανθρώπων και του Υπουργού Αθλητισμού, να ανακαινίζονται και δίνονται προς χρήση»

Για την έλλειψη κολυμβητήριων για τις ομάδες παρόλο τις επιτυχίες σε συνθήκες Covid-19 είπε:

«Υπάρχει πρόβλημα σε ολόκληρο λεκανοπέδιο. Ο Ολυμπιακός ακόμα και τώρα σε συνθήκες Covid-19 έφερε ευρωπαϊκή κατάκτηση στο Champions League στο πόλο γυναικών μαζί με στιγμές εθνικής υπερηφάνειας δεν έχει χώρο, να κάνει προπόνηση. Κατ’ επέκταση προπόνηση και σε άλλες ομάδες.

Έχω δει η ίδια τα πρόβληματα αυτά σε παρά πολλά σωματεία που υπάρχουν υδάτινα αθλήματα. Προκαλώ τον κόσμο να δει που κάνουν προπόνηση ο ένας πάνω στον άλλον. Πάνω στις πισίνες μια διαδρομή που απλώνουν το ένα χέρι και ακουμπάνε το πόδι του άλλου. Καμία σχέση με το εξωτερικό, όπου βλέπουμε τα μεγαθήρια στα μάτια»

 

Για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω και έλλειψης δεξαμενών και τον συνωστισμών ανέφερε:

«Προφανώς υπάρχουν προβλήματα στις κολυμβητικές δεξαμενές και στις  ανάγκες. Για να μιλήσω για τον νότιο τομέα στον Πειραιάς είναι τα Βοτσαλάκια και το Παπαστράτειο. Το Παπαστράτειο σηκώνει όλο το βάρος του ερασιτεχνικού- επαγγελματικού αθλητισμού που συμβαίνει τόσο από τον Ολυμπιακό, όσο και από τον Εθνικό.

Εάν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος, που θα υπάρχει πλέον, θα πρωταγωνιστούν και οι υπόλοιπες ομάδες στο εξωτερικό, όπως η Βουλιαγμένη που διαθέτει δικό της κολυμβητήριο.  Όταν υπάρχει μια ομάδα με ελληνικές και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και κάνει προπόνηση σταθερά προπόνηση δυο φορές την ημέρα, μια ομάδα έχει γεμίσει το κολυμβητήριο.

 

Για τους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι μπορούν να μπουν και στους χώρους του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ και του κολυμβητήριου τόνισε :

«Είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι ένας πολύμορφος χώρος, δημιουργείται μια κοιτίδα αθλητισμού. Έχει μπιτς βόλεϊ πιο δίπλα. Έχει τελειώσει και ο διαγωνισμός για το γήπεδο του τένις. Σύντομα, θα τα δούμε να λειτουργούν. Το γήπεδο 11*11, το οποίο γεμίζει με τα παιδάκια. Υπάρχει η δυνατότητα να επισκέπτονται τον χώρο και τα σχολεία, επίσης υπάρχον συνεδριακοί χώροι, το μόνο που έμενε, ήταν η οργάνωση.

Για τον φόβο και την ανομία που επικρατούσαν στον χώρο του ΣΕΦ

«Όταν ανοίγουν οι επιχειρήσεις είναι διαφορετικά αλλά και οι εργαζόμενοί, όπου αντιμετωπίζουν τα παραβατικά φαινόμενα και εάν υπάρχουν είναι μεμονωμένα»

Για την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

«Λιάν συντόμως θα δημιουργηθεί το φουαγιέ της Ολυμπιακής εκεχειρίας, έχουμε ανακαινίσει μια αίθουσα δίπλα στο Μελίνα Μερκούρη, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και τα μεταπτυχιακά προγράμματα, θα πραγματοποιούνται σε αυτό τον χώρο»

Για τα προβλήματα στο εσωτερικό του γηπέδου μπάσκετ υπογράμμισε:

«Αυτή την στιγμή είμαστε σε μια πολύ καλή συνεργασία. Οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες, καθώς ο Ολυμπιακός ανέβηκε στην Α1. Είναι πολύ δύσκολό όταν υπάρχουν διπλές αγωνιστικές υποχρεώσεις, να γίνουν αλλαγές στην μητρική σάλα. Θα έχουμε εξελίξεις, να έχουν υπομονή οι φίλαθλοι.

Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, να γίνουν παρεμβάσεις  προκειμένου, να ανακαινιστεί μια παλαιότερη εγκατάσταση, η οποία ήταν στις εγκαταστάσεις του 2004.

Για το φόβο να υπάρχει καθυστέρηση από πλευράς γραφειοκρατίας ανέφερε :

«Εύχομαι να μην συμβεί αυτό γιατί από κάποιο σημείο και μετά ξεπερνούν της βούλησης των δυνάμεων των ανθρώπων που έχουν πάρει την πρωτοβουλία. Βλέπουμε τα τελευταία δυο χρόνια πράγματα που επί σειρά ετών απλά κουβαλιόντουσαν να επιλύονται με τροπολογίες με νέους νόμους.

Θεωρώ πως η εκτίμηση μου είναι πως ο τρόπος η διαδικασία για την κατασκευή του κολυμβητηρίου δεν έχει τόσες πολλές δυσκολίες . από εκεί και πέρα τα βλέπω θετικά, για κάθε καλό που γίνεται υπάρχει και κάποιος που θέλει να το σαμποτάρει.

Γνωρίζω πολύ καλά πως ψάχνουν να βρουν τρόπο για να κάνουν το οτιδήποτε για να μπορέσει αυτό να σταματήσει ή να το καθυστερήσει, το γνωρίζω και το καταγγέλλω επισήμως.

Για το νόημα του νέας εγκατάστασης είπε:

«Δεν έχουν χρώμα οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι χαρά όλων, να γίνονται αθλητικές εγκαταστάσεις είτε είναι στο βορρά είτε στο νοτο είτε οπουδήποτε, όχι πως να το σαμποτάρουμε αλλά πως μπορούμε το βοηθήσουμε

Για το πρόβλημα της οροφής του γηπέδου στο ΣΕΦ ανέφερε:

«Φυσικά το έχουμε δει γιατί και το ’89 όταν και πριν χτιστούν οι πρόσθετες κερκίδες από τα πέταλα η χωρητικότητα του ήταν πολύ μεγάλη. Θεωρώ πως σε ένα γενικο πλαίσιο που γίνεται σε συνεννόηση με την ΚΑΕ Ολυμπιακός που είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος. Αυτή την στιγμή για το πως θα γίνει το νέο γήπεδο δεν είναι απόφαση της διοιίκησης ενός σταδίου. Αυτά πρέπει να γίνονται σε απόλυτη αρμονία με την ομάδα που το διοικεί.

 

Για την κατοχή του γηπέδου τόνισε :

«Αυτή την στιγμή το χρησιμοποιεί ο Ολυμπιακός, όπως και το ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός. Δεν νομίζω πως υπάρχει στο σχέδιο των ομάδων από όσο γνωρίζω. Ευχόμαι να λυθούν και τα πολλά προβλήματα για την ΑΕΚ αναφορικά με τα Λιόσια. Μιλάμε για μια συνολική ανάπλαση που χρειάζεται άμεση παρέμβαση.

Επιπλέον  είναι η οροφή, το δάπεδο ο περιβάλλοντας χώρος. Ο χρόνος που θα διανύσουμε θα έχουμε ευχάριστες ανακοίνωσες . Το ΣΕΦ είναι ταυτισμένο με τον Ολυμπιακά, το ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, Η Τούμπα με τον ΠΑΟΚ κλπ

Για την θητεία της και τους στόχους της τόνισε:

«Εύχομαι να παραμείνω μέχρι το τέλος τη θητείας μου να γίνουν όλο και περισσότερα έργα αυτός είναι ο σκοπό μου και το όραμα μου»

Για τις αμφιβολίες του κόσμου σχετικά με την ανάπλαση του χώρου είπε:

«Να μην ανησυχεί ο κόσμος δεν πρόκειται, να αλλάξει η ταυτότητα του γηπέδου, η περιοχή θα αναβαθμιστεί,  δεν θα κόψουμε πράσινο. Δεν γίνεται σε χώρο που βρίσκεται πράσινο»

 

 

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Χωρίς Γκραντ, με Σερέλη στον πάγκο του

Με Σερέλη και χωρίς Γκαρντ κόντρα στο Περιστέρι. Με δύο σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί …