Κεντρική Basket League Άρης Άρης – Κολοσσός Ρόδου 81-85: Μεγάλο διπλό στη Θεσσαλονίκη

Άρης – Κολοσσός Ρόδου 81-85: Μεγάλο διπλό στη Θεσσαλονίκη

Κολοσσός

Ο Κολοσσός Ρόδου πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε του Άρη με 85-81. Οι Νησιώτες πραγματοποίησαν ένα εντυπωσιακό τρίτο δεκάλεπτο και κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. Ο Χάνλαν ήταν απελπιστικά μόνος του για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και όπως ήταν φυσικό δεν ήταν αρκετός για να της δώσει τη νίκη. O Άρης έτσι υπέστη τη δεύτερη σερί ήττα του, ύστερα από αυτή από τον Ιωνικό.

Οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αρκετά νευρικές και χρειάστηκαν 2 λεπτά για να βρουν σκορ. Οι παίκτες έκαναν το ένα άστοχο σουτ πίσω από το άλλο, μέχρι ο Σον Μίλερ να βρει τον δρόμο προς το καλάθι. Ο Αμερικανός πέτυχε τέσσερις συνεχόμενους πόντους και έδωσε προβάδισμα στον Κολοσσό Ρόδου (2-4). Ο Άρης γρήγορα ανέτρεψε την κατάσταση και με δικό του μικρό σερί πέρασε μπροστά στο σκορ (8-4).

Άρης και Κολοσσός χρειάστηκαν 8 χαμένα σουτ τριών πόντων για να βρουν εύστοχο τρίποντο (0/3 Άρης, 0/5 Κολοσσός). Το ρόδι έσπασε ο Χάνλαν, ο οποίος έφτασε τους 7 πόντους (11-4). Το σερί των γηπεδούχων σταμάτησε στο 9-0, καθώς ο Μαργαρίτης σκόραρε με την είσοδο του στο παρκέ (13-6). Οι δύο ομάδες βρήκαν ρυθμό, με τους Θεσσαλονικείς να κρατούν τα ηνία του σκορ (16-11). Η ομάδα της Ρόδου έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να μειώσει στους 2 πόντους (19-17).

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι και στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ (24-22). Ο Κολοσσός Ρόδου κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση, καθώς με καλάθι και φάουλ του Χατζηδάκη πέρασε μπροστά (24-25). Ο Γιάννης Καστρίτης κράτησε στον πάγκο τον Χάνλαν και αυτό δημιούργησε πολλά επιθετικά προβλήματα στον Άρη, που δυσκολευόταν να σκοράρει (28-27).

Ο Κολοσσός πήρε ξανά το προβάδισμα στο ματς, καθώς με τρίποντο του Τιλί προηγήθηκε με 32-29. Το ντέρμπι συνεχίστηκες με τους, φιλοξενούμενους να βρίσκουν σκορ έξω από τη γραμμή των 6,75μ. (32-35). Ο Φίνκε στο φινάλε του ημιχρόνου πέτυχε ένα απίστευτο buzzer beater και οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 39-38 υπέρ των γηπεδούχων.

Κολοσσός Ρόδου: «Καταιγιστικός» στο τρίτο δεκάλεπτο

Ο Κολοσσός ήταν δυνατός στο τρίτο δεκάλεπτο και κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα. Οι παίκτες του Άρη υπέπεσαν σε αρκετά φάουλ, έστελναν τους αντιπάλους τους στις βολές, με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω στο σκορ με 5 πόντους (45-50). Το μεγαλύτερο πρόβλημα των γηπεδούχων ήταν στο κομμάτι της δημιουργίας. Η ομάδα του Καστρίτη είχε μόλις 3 ασίστ, έναντι 10 των φιλοξενουμένων.

Ο Άρης προσπαθούσε με τον Χάνλαν, αλλά ο Καναδός δεν είχε συμπαραστάτες (48-55). Ο Κολοσσός ήταν κυρίαρχος στην τρίτη περίοδο και για πρώτη φορά στο ματς προηγήθηκε με εννιά πόντους (53-62), ενώ προηγήθηκε και με διψήφια διαφορά (53-63). Μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου δεν άλλαξε κάτι, με την ομάδα της Ρόδου να κυριαρχεί (57-67).

Ο Χάνλαν πάλευε μόνος του για τον Άρη (28 πόντοι), με αποτέλεσμα ο Κολοσσός να διατηρεί εύκολα το διψήφιο προβάδισμα του (59-70). Ο Άρης δεν τα παράτησε. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με επί μέρους σκορ 10-3 έριξε τη διαφορά στους 4 πόντους και μπήκε ξανά στη διεκδίκηση του ματς (69-73) 3.30’ πριν το φινάλε του ματς. Οι Νησιώτες άντεξαν στην ασφυκτική πίεση και κατάφεραν να χτίσουν και πάλι μια μικρή διαφορά (70-79).

Ο Άρης έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια, αλλά τελικά ο Κολοσσός άντεξε και επικράτησε με 85-81.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 39-38, 57-67, 81-85

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…