Κεντρική Basket League Απόλλων Πάτρας: Δεν «τραβούν» οι ξένοι, έρχονται αλλαγές

Απόλλων Πάτρας: Δεν «τραβούν» οι ξένοι, έρχονται αλλαγές

apollon patras 820x490 1 jpg

Ο Απόλλωνας Πάτρας τη φετινή σεζόν επέστρεψε στα… μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ και στόχος του είναι να παραμείνει. Στις πρώτες δύο αγωνιστικές της Basket League μετράει μία νίκη και μία ήττα, αλλά η εικόνα των ξένων παικτών του προβληματίζει. Ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Βετούλας, μάλιστα μετά την ήττα από τον Κολοσσό Ρόδου προανήγγειλε ότι έρχονται αλλαγές στο ρόστερ.

Απόλλων Πάτρας: Πρωταγωνιστές οι Έλληνες παίκτες 

Ο Απόλλωνας Πάτρας σ΄αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές της Basket League έχει ρεκόρ 1-1. Στη μοναδική νίκη της ομάδας τη διαφορά έκαναν οι Έλληνες παίκτες, με τους ξένους (εκτός του Κόουλμαν) να είναι… εξαφανισμένοι. Ο Νίκος Βετούλας μέχρι στιγμής βασίζεται στους παίκτες από τη χώρα μας και τον έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο.

Κορυφαίος όλων φυσικά είναι ο Νίκος Δίπλαρος, ο οποίος δείχνει απελευθερωμένος και δείχνει την αξία του. Ο Έλληνας γκαρντ κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας έκανε μυθικά πράγματα (24 πόντοι, 10 ασίστ, 6 ριμπάουντ) και χάρισε τη μοναδική νίκη στην ομάδα του. Κόντρα στον Κολοσσό δεν είχε την ίδια εικόνα, αλλά και πάλι πρόσφερε πολύτιμες λύσεις (6 πόντοι, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο).

Από κοντά ακολουθούν οι Γιώργος Τσαλμπούρης και Γιώργος Διαμαντάκος, αλλά όπως είναι φυσικό με τρεις παίκτες + τον Ορλάντο Κόουλμαν δεν μπορεί να πάει μακριά η ομάδα.

Απόλλων Πάτρας: Κόουλμαν και μετά το… χάος

Οι ξένοι παίκτες της ομάδας στις πρώτες αγωνιστικές δείχνουν πολύ κακό πρόσωπο και αυτό προβληματίζει τον Νίκο Βετούλα. Ο μοναδικός, που δείχνει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις, είναι ο Ορλάντο Κόουλμαν. Ο Αμερικανός έχει ξεχωρίσει μέχρι στιγμής και δείχνει να είναι ο μόνος ξένος παίκτης, που μπορεί να μην ανησυχεί για τη θέση του.

Σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του έχει και ο Ντεζόν Ντέιβις, ο οποίος όμως δείχνει να μένει προς το παρών στο ρόστερ. Από εκεί και πέρα «άφαντοι» είναι οι Ρόμπερτ Μοντγκόμερι, Σέντρικ Μπάρφιλντ, Τζέρεμι ΜακΛάφιν και Τόμας Κλίβελαντ.

Ο Μπάρφιλντ σε δύο παιχνίδια είχε συνολικά 7 πόντους με κάκιστα ποσοστά (5/10 δίποντα, 0/6 τρίποντα). Εξίσου κακή είναι η εικόνα των Κλίβελαντ (μόλις 3 πόντοι σε δύο παιχνίδια). Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι Μοντγκόμερι και ΜακΛάφιν, που δεν αγωνίστηκαν καν στο δεύτερο παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου.

Ο Νίκος Βετούλας μετά την ήττα από τον Κολοσσό Ρόδου δεν έκρυψε τα λόγια του. Ο Έλληνας προπονητής τόνισε ότι κάποιοι παίκτες δεν δείχνουν να μπορούν να βοηθήσουν και με αυτόν τον τρόπο άνοιξε την πόρτα της εξόδου σε κάποιους εξ αυτών και αναμένονται άμεσες αλλαγές στο ρόστερ.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/4)

Τα φώτα σε Ολυμπιακό και Περιστέρι Τέσσερα παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό π…