Κεντρική Basket League Άρης Μήτσικας στο eBasket: “Γίνεται σοβαρή δουλειά στις Ακαδημίες, στόχος η παραγωγή παικτών υψηλού επιπέδου”

Μήτσικας στο eBasket: “Γίνεται σοβαρή δουλειά στις Ακαδημίες, στόχος η παραγωγή παικτών υψηλού επιπέδου”

mitsikas jpg

Tο όνομα του Όμηρου Νετζήπογλου έχει “προστεθεί” σε μια μακρά λίστα αθλητών που έχουν “βγει” από τα τμήματα υποδομής του Άρη και προωθήθηκαν στην ανδρική ομάδα των “κιτρίνων”… Ο νεαρός, που από το τέλος της περασμένης σεζόν έχει τραβήξει τα βλέμματα με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, την περασμένη Κυριακή (3/10) ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη, στην τεράστια νίκη με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Οπως συνέβη με τον Νετζήπογλου που ξεδίπλωσε τις ικανότητές του στα “μικρά” τμήματα των “κιτρίνων” και πλέον φανερώνει πως μπορεί να έχει μια δυναμική παρουσία στη “μεγάλη” ομάδα, στον ιστορικό σύλλογο δουλεύουν έτσι ώστε να ακολουθήσουν κι άλλοι παίκτες που θα βρεθούν μελλοντικά στο ανδρικό τμήμα, προερχόμενοι από τα τμήματα υποδομής. Στα οποία ο Άρης έχει… μέλλον, με ένα ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο πλάνο που έχει “φτιάξει”, δίνοντας μεγάλη προσοχή στις “μικρές” ηλικίες.

Ο ιστορικός σύλλογος λειτουργεί στις Ακαδημίες έχοντας ένα καταρτισμένο και έμπειρο επιτελείο που ασχολείται με τους νεαρούς αθλητές ενώ φέτος ο Α.Σ. Άρης εντυπωσίασε με τις πολύ “δυνατές” μεταγραφικές κινήσεις καθώς αποκτήθηκαν αρκετοί ταλαντούχοι καλαθοσφαιριστές. Τους οποίους προσέγγισαν πολλές ομάδες, αλλά είπαν το “ναι” στους “κίτρινους” οι οποίοι, αν μη τι άλλο, ξεχωρίζουν με το πρότζεκτ των Ακαδημιών τους, “μαζεύοντας” -από πέρυσι- ουκ ολίγους νεαρούς που αποτελούν… ό,τι καλύτερο υπάρχει στη Β. Ελλάδα.

Ο Υπεύθυνος του Αναπτυξιακού Προγράμματος και τμημάτων υποδομής του Άρη, Δημήτρης Μήτσικας μιλώντας στο ebasket.gr, ανέλυσε την όλη δουλειά που γίνεται στο “ARIS Elite Basketball Program”. Η συζήτησή μας ξεκίνησε από τον Όμηρο Νετζήπογλου, ο οποίος “βγήκε” από τα “μικρά” τμήματα του Άρη και ο κόουτς Μήτσικας τον είχε παρακολουθήσει από την περίοδο κατά την οποία ο νεαρός ανήκε στον Όλυμπο Κορδελιού, προτού ενταχθεί στους “κίτρινους”.

“Τον είχα δει στον Όλυμπο Κορδελιού, ξεχώριζε ακόμη και με μεγαλύτερα παιδιά…”

“Τον είχα δει όταν έπαιζε στο παιδικό του Ολύμπου αλλά εκείνος, τότε, ήταν προπαίδας. Επαιζε με μεγαλύτερους, ήταν σε ηλικία μικρότερη σε σχέση με τους υπόλοιπους”, είπε στο ebasket.gr ο Δημήτρης Μήτσικας για τον Νετζήπογλου και πρόσθεσε: “Από μικρός είχε έφεση στο σκοράρισμα, ήταν ένα πολύ δυνατό παιδί. Είχε ιδιαίτερα χαρίσματα και ξεχώριζε σε παιδιά της ηλικίας του αλλά και σε μεγαλύτερα παιδιά με τα οποία αγωνιζόταν. Εβγαζε πολλή ενέργεια μέσα στο γήπεδο. Εδειχνε πως είναι ένα ταλαντούχο παιδί, που θα μπορούσε να φτάσει ψηλά. Με την δουλειά που έγινε από όλους τους προπονητές που ασχολήθηκαν μαζί του τα τελευταία χρόνια στην Ακαδημία του Άρη, ο Όμηρος προόδευσε και έφτασε στο επίπεδο που βλέπουμε σήμερα. Και σίγουρα, έχει ακόμη πιο μεγάλα περιθώρια…”

Ακολούθως, η συζήτησή μας επικεντρώθηκε στον τρόπο λειτουργίας των Ακαδημιών του Άρη, με τον Δημήτρη Μήτσικα να αναφέρει τα εξής…

“Θα βγουν νέα ταλέντα λόγω του προπονητικού τιμ…”

Για την μεγάλη σημασία που δίνει ο Άρης στα τμήματα υποδομής: “Φέτος έχουμε την χαρά και τιμή να έχουμε στις Ακαδημίες τον Φοίβο Γυμνόπουλο, που εντάχθηκε στην ομάδα το καλοκαίρι. Έχουμε την τύχη να έχουμε ως Υπεύθυνο Ακαδημιών, τον Αντώνη Ασημακόπουλο, που αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στο ελληνικό μπάσκετ και επίσης, έχουμε την χαρά και την τιμή να έχουμε κοντά μας σαν Τεχνικό Σύμβουλο και Υπεύθυνο Recruiting, τον Θόδωρο Αστεριάδη. Έναν προπονητή Εθνικών Ομάδων, με τεράστια διαδρομή και εμπειρία στον χώρο. Οπότε, για μένα, το ότι ο Άρης δουλεύει σοβαρά στις Ακαδημίες και σκοπεύει να παράγει αθλητές και να βγάζει νέα ταλέντα, θα το κάνει λόγω του προπονητικού του τιμ, με όλους αυτούς τους προπονητές που έχει προσθέσει. Πέραν των άξιων συνεργατών που έχω, σίγουρα παίζουν ρόλο και τα παιδιά που έχουν έρθει ως μεταγραφές”.

“Οι εγγραφές που διαρκώς αυξάνονται και η στελέχωση της ανδρικής ομάδας”

Για το ότι γίνονται σημαντικές αλλαγές στις Ακαδημίες του Άρη οι οποίες ολοένα και βελτιώνονται: “Σίγουρα, αυτό γίνεται αντιληπτό, κάτι που φαίνεται και από τον αριθμό των νέων εγγραφών που έχουμε στην Ακαδημία. Σε αυτό το κομμάτι, η ομάδα έχει ανοδική τάση. Οι εγγραφές διαρκώς αυξάνονται. Οπότε, αυτό μας δίνει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και κουράγιο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς τον στόχο που έχουμε. Ο στόχος είναι η παραγωγή νέων ταλέντων και η παραγωγή αθλητών υψηλού επιπέδου, που θα μπορούν να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα τα επόμενα χρόνια”.

“Είχαμε θετική έκβαση στο 95% των μεταγραφικών στόχων”

Για την δυναμική ενίσχυση στην οποία έχει προχωρήσει ο Άρης στα τμήματα υποδομής, με την προσθήκη ιδιαίτερα ταλαντούχων αθλητών: “Παιδιά όπως ο Φίλιππος Τσαχτσίρας, τα αδέλφια Κωνσταντινίδη, ο Γιάννης Δονάκης, ο Κώστας Καραγιάννης, ο Στέλιος Χαβαλές, ο Θανάσης Πιάρας, είναι υψηλού επιπέδου. Είναι αθλητές που πίστεψαν στο πλάνο, πίστεψαν σε αυτό που χτίζουμε και δουλεύουμε και ήθελαν να ενταχθούν στο πρόγραμμά μας. Εγώ είμαι χαρούμενος γιατί από τα παιδιά που θέσαμε ως στόχο να εντάξουμε στο πρόγραμμα, σε ποσοστό 95% είχαμε θετική έκβαση. Είμαι ικανοποιημένος με τα ρόστερ που έχουμε δημιουργήσει και θεωρώ πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα δουλέψουμε σε υψηλό επίπεδο”.

“Εχουμε ένα τιμ εξιδεικευμένων και καταξιωμένων συνεργατών που δουλεύουν σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα”

Για το ότι ο Άρης δίνει έμφαση σε πολλά ζητήματα που αφορούν τους νεαρούς, έχοντας ένα επιτελείο ειδικών συνεργατών: “Για να μπορούμε να λέμε ότι ένα πρόγραμμα δουλεύει σε υψηλά στάνταρ και σε υψηλά επίπεδα, δεν φτάνει μόνο το ανθρώπινο δυναμικό που ασχολείται εντός αγωνιστικού χώρου αλλά χρειάζεται και ένα σταφ εξιδεικευμένων ανθρώπων που θα μπορούν να καθοδηγήσουν τα παιδιά σε όλους τους τομείς που είναι απαραίτητοι για την προπόνηση τους και για την υγεία τους. Εχουμε αθλητικό ψυχολόγο, τον Γιώργο Ιωάννου, ο οποίος κατά την περίοδο της προηγούμενης καραντίνας ήταν σε συνεχή επαφή με τους αθλητές. Ο διατροφολόγος μας είναι ο Θανάσης Τσιούδας, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία και συμμετοχή σε επαγγελματικές ομάδες, τόσο στην ΚΑΕ Άρης όσο και στην ΠΑΕ Άρης. Ο Νίκος Κουκουλιάς είναι ο ορθοπεδικός μας, ο οποίος παρακολουθεί τους αθλητές. Είναι και ο γιατρός της ανδρικής ομάδας. Ο Παναγιώτης Μπουτοβίνος είναι ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας και ο Βασίλης Τζελέτας ο γυμναστής. Ολοι μαζί φτιάχνουν ένα τιμ το οποίο μπορούμε να λέμε ότι δουλεύει σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα. Ολοι είναι καταξιωμένοι, είναι εξιδικευμένοι και στο είδος τους θεωρώ πως -αν όχι οι καλύτεροι- είναι σίγουρα από τους καλύτερους στη Θεσσαλονίκη”.

“Δίπλα μας ο Αρβανίτης, στηρίζει με τον καλύτερο τρόπο η διοίκηση των Ακαδημιών…”

Για την άρτια συνεργασία με την διοίκηση των τμημάτων υποδομών και τον Πρόεδρο του Α.Σ. Άρης, Λευτέρη Αρβανίτη: “Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα στις Ακαδημίες προκειμένου να εξελίσσεται και να προοδεύει, αν δεν υπήρχε η στήριξη από τον Α.Σ. και ιδιαίτερα από τον Πρόεδρο, ο οποίος είναι δίπλα μας σε ό,τι έχουμε χρειαστεί έως τώρα. Οπως, επίσης, δίπλα μας είναι και η διοίκηση του ‘ARIS Elite Basketball Program’. Είναι κοντά μας καθημερινά, έχουμε άμεση επαφή και όποιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί ή όποια απαίτηση υπάρξει από τους συνεργάτες, η διοίκηση είναι κοντά μας προκειμένου να μας στηρίξει και να βοηθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένα μεγάλο όνομα ομάδας, σαν αυτό του Άρη, που να δουλεύει σε υψηλό επίπεδο και να μην έχει από πίσω της μια σοβαρή διοίκηση που να στηρίζει και να αντιλαμβάνεται τις υποχρεώσεις που έχει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…