Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζενίτ: Χάνει τον Σαμπάζ Νάπιερ για ένα μήνα

Ζενίτ: Χάνει τον Σαμπάζ Νάπιερ για ένα μήνα

Νάπιερ

Ο Σαμπάζ Νάπιερ τραυματίστηκε στον αστράγαλό του στον τελικό του Super Cup της VTB League απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ρωσία, ο εκρηκτικός γκαρντ της Ζενίτ θα απουσιάσει για τον επόμενο μήνα.

Ο 30χρονος Αμερικανός τραυματίστηκε στους συνδέσμους του δεξιού αστραγάλου. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως δε θα χρειαστεί κάποιο χειρουργείο, καθώς ο τραυματισμός δεν είναι τόσο σοβαρός. Ωστόσο, ο Τσάβι Πασκουάλ χάνει έναν από τους καλύτερούς του παίκτες λίγο πριν το ξεκίνημα της Ευρωλίγκα,

Ο Νάπιερ ήρθε στην Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι μετά από 7 χρόνια παρουσίας στο NBA. Εκεί έγινε ντραφτ το 2014 (No24 1ος γύρος) από τους Μαϊάμι Χιτ. Αγωνίστηκε κατά σειρά σε Ορλάντο Μάτζικ, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Μπρούκλιν Νετς, Μινεσότα Τίμπεργουλβς και Ουάσινγκτον Γουίζαρντς. Η καλύτερή του σεζόν σε νούμερα ήταν το 2ο μισό της σεζόν 2019-’20 στους Γουίζαρντς. Όταν τελείωσε με 11.6 πόντους μέσο όρο. Ωστόσο, αγωνίστηκε μόλις σε 20 ματς, λόγω τραυματισμών που είχε κατά τη διάρκειά της.

Συνολικά σε 345 παιχνίδια έχει 7.1 πόντους και 2.5 ασίστ κατά μέσο όρο σε 17.4 λεπτά συμμετοχής. Εδώ τα αναλυτικά στατιστικά του.

Ο Νάπιερ είχε ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν στη Ζενίτ. Τόσο στα φιλικά παιχνίδια, όσο και στο ματς του Super Cup κόντρα στην Ούνικς Καζάν είχε δείξει πως είναι έτοιμος για το επίπεδο της Ευρωλίγκα. Απέναντι στην ομάδα του Μάριο Χεζόνια ήταν εξωπραγματικός. Αγωνίστηκε κάτι λιγότερο από 31 λεπτά και σκόραρε 33 πόντους, ενώ παράλληλα έδωσε και 4 ασίστ.

Παρακάτω το βίντεο με τα highlights του κόντρα στην Ούνικς:

Πλέον, ο Τσάβι Πασκουάλ θα βασιστεί περισσότερο στον Κόνορ Φράνκαμπ, ο οποίος είχε το ρόλο του αναπληρωματικού πλεϊμέικερ. Στη θέση «1« μπορούν επίσης να βοηθήσουν και οι Τοπτούνοφ (3ος πλεϊμέικερ) και Μπάρον, ο οποίος είναι κυρίως «2», όμως αρκετές φορές κατεβάζει την μπάλα. Η Ζενίτ αντιμετωπίζει την Ούνικς Καζάν στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα την Παρασκευή 1/10.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καπερώνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65

Επιβίωσε στην Πόλη η Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε διά πυρός και σιδήρου απ…