Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Παναθηναϊκός: Ο τίτλος, ο Βασιλακόπουλος κι η… λογική

Παναθηναϊκός: Ο τίτλος, ο Βασιλακόπουλος κι η… λογική

Παναθηναϊκός

Το δεύτερο Super Cup του ΕΣΑΚΕ βάφτηκε «πράσινο». Ο Παναθηναϊκός έφτασε με άνεση στον στόχο του, αλλά κάποιοι έχασαν την μπάλα, πετώντας τη στην εξέδρα.

Επειδή πρέπει κάποια στιγμή να μπορούμε να συνεννοηθούμε, προσωπικά θεωρώ το Super Cup του ΕΣΑΚΕ ισοδύναμο με το «Γκομέλσκι Καπ», ου μην και υποδεέστερο. Ως εκ τούτου, ούτε φέτος μου προκάλεσε αίσθηση η κατάκτησή του από τον Παναθηναϊκό, ούτε πέρυσι μου είχε προκαλέσει σύγκρυο η απώλειά του από τους «πράσινους», που ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Αυτή η τοποθέτηση ουδόλως αφαιρεί από τους φίλους της ομάδας το δικαίωμα στον πανηγυρισμό. Τίτλος είναι, όπως και το Διηπειρωτικό, το οποίο επίσης (για όσους το κατέκτησαν) το θεωρώ αδιάφορο. Ενδεχομένως και να μην έγραφα λέξη για τη διοργάνωση, αν δεν είχαν πάρει φωτιά τα social media.

«Πρώτος τίτλος χωρίς τον Βασιλακόπουλο» υιοθέτησαν πολλοί, θέλοντας έτσι να δείξουν ότι δεν ταυτίζονταν οι επιτυχίες με τον τέως (κι όχι πρώην) πρόεδρο της ΕΟΚ. Λογικό άλμα, ή αλλιώς παραβίαση κάθε λογικής συνθήκης. Βλέπετε, καιρό τώρα, όσοι (λίγοι, μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού) αντιπολιτευόμασταν τον Βασιλακόπουλο, υποστηρίζαμε ότι είναι ύβρις στην ιστορία του Παναθηναϊκού να ταυτίζονται οι δύο καταστάσεις.

Εκείνοι που ταμπέλιαζαν ως «αντιπαναθηναϊκό» όποιον έκανε κριτική κατά του Βασιλακόπουλου. Εκείνοι που αποθέωναν τον υπερήλικα τέως πρόεδρο, λες κι είχε πετύχει τρίποντο πίσω από το κέντρο. Εκείνοι που με τοποθετήσεις έδειξαν ότι Παναθηναϊκός και Βασιλακόπουλος είναι ένα, έρχονται τώρα και λένε «να, κερδίζουμε και χωρίς αυτόν. Τι μας λέγατε τόσα χρόνια;».

Μήπως να ξαναγνωριστούμε; Εσείς μωρέ δεν βγαίνατε και φωνάζατε για το πόσο καλός πρόεδρος είναι; Μάλλον είδατε κάτι την τελευταία 10ετία (για να μην πάω πιο πίσω), που κανείς σοβαρός μπασκετικός δεν είδε. Εμείς (οι λίγοι, μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού) λέγαμε πως μειώνει έναν τεράστιο σύλλογο, όπως ο Παναθηναϊκός, η συμπόρευση κι η ταύτιση.

Αυτό το… άγχος, ότι και καλά ο Παναθηναϊκός πήρε τίτλο και μετά τον Βασιλακόπουλο, προδίδει ενδεχομένως χαμηλή αυτοεκτίμηση. Προδήλως θα πάρει τίτλους (πραγματικούς τίτλους) ο Παναθηναϊκός, γιατί είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί. Όποιος υποστηρίζει ότι οι τίτλοι, που κατέκτησαν οι «πράσινοι» είναι προϊόν νοθείας Βασιλακόπουλου, είναι βαθιά νυχτωμένος.

Ως εκ τούτου, η υπερβολή στους πανηγυρισμούς ενός τουρνουά προετοιμασίας, η υπενθύμιση ότι κατακτήθηκε τίτλος στη μετά-Βασιλακόπουλο εποχή, είναι εξόχως μειωτικές σκέψεις για έναν τεράστιο σύλλογο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…