Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Κακιούζης – «Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται υπομονή»

Κακιούζης – «Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται υπομονή»

Κακιούζης

Ο Μιχάλης Κακιούζης μίλησε στον αέρα του Over FM και την εκπομπή Cover Page για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μονακό για την πρώτη αγωνιστική της Euroleague. Ο νυν προπονητής της Κραϊόβα μίλησε για την δουλεία που έχει αναλάβει. Επίσης τόνισε για τον Παναθηναϊκό πως είναι μία ομάδα που χρειάζεται υπομονή.

 

Μία κουβέντα πρώτα για την ομάδα που έχεις αναλάβει στην Ρουμανία, την Κραϊόβα

 

Καινούργιο πρωτάθλημα, καινούργιες απαιτήσεις, μεγαλύτερες ευθύνες. Είναι πολύ καλές ομάδες. Πολύ μεγαλύτερα τα μπάντζετ. Η Κλούζ που είναι ομάδα που θα αγωνίζεται στο Champions League, έχει μπάτζετ κοντά στα 2,5 με 3 εκατομμύρια ευρώ. Ένα πρωτάθλημα που συνεχώς αναπτύσσεται. Είμαι πολύ χαρούμενος που δουλεύω σε αυτό το πρωτάθλημα.

 

Για στόχους και φιλοδοξίες

 

Φιλοδοξία είναι πάντα η κορυφή, τώρα εάν θα γίνει αυτό ή όχι είναι διαφορετικό. Εάν δεν δουλέψεις και δεν έχεις στόχο την κορυφή, δεν θα φτάσεις στο υψηλότερο επίπεδο που μπορείς. Αυτό που ζητάω εγώ να είμαστε υγιείς. Όχι μόνο στο γήπεδο , αλλά παντού και όλα τα υπόλοιπα έρχονται.

 

Πως είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ρουμανία σε σύγκριση με την Ελλάδα

 

Έχουμε θέματα με τα κρούσματα που ανεβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, αλλά γενικά τα πράγματα είναι ελεύθερα όπως περίπου στην Ελλάδα. Όχι όμως τόσο σκληρά. Ο κόσμος έχει μπει στη διαδικασία να καταλάβει γιατί πρέπει να κάνει τον εμβολιασμό, χωρίς να υπάρχουν απειλές και τιμωρίες.

 

Ένα γενικό σχόλιο πρώτα για την Ευρωλίγκα

 

Έχουν γίνει πάρα πολλές κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί σε όλες τις θέσεις. Θεωρώ ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα από ότι το περσινό. Βλέπουμε καινούργιες ομάδες όπως η Μονακό να έχει κάνει πολλές κινήσεις. Θα έχουμε και κόσμο στα γήπεδα που είναι σημαντικές για όλες τις ομάδες

 

Μπορούμε να πούμε από τώρα ότι οι παραδοσιακές δυνάμεις έχουν τον πρώτο λόγο ή είναι πολύ νωρίς

 

Όχι είναι πάρα πολύ νωρίς . Ομάδες που έχουν κρατήσει τον κορμό τους θα υπερτερούν από άλλες, όπως για παράδειγμα η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τέτοιες ομάδες παίζουν χρονιά μαζί , έχουν ίδιο προπονητή.

Η Μπαρτσελόνα, είναι πάντα η Μπαρτσελόνα. Η Ρεάλ θα είναι ερωτηματικό, γιατί έχει πολλές αλλαγές και δεν ξέρουμε πόσο γρήγορα θα παρουσιαστεί έτοιμη. Έχει επίσης καινούργιους παίκτες.

Η Ζαλγκίρις θα πάρει πολλά από την έδρα της, η οποία είναι ίσως η δυνατότερη στην Ευρώπη. Όλες είναι όμως στην αρχή της σεζόν.

Η Μπράτσα έχασε το Σούπερ Καπ και το Κύπελλο Καταλωνίας, το ίδιο και το Μιλάνο.

Είναι αρχή της σεζόν και  μοντάρονται οι ομάδες.

 

 

Μπορούμε να πούμε ότι κάποιες έχουν κάποιο προβάδισμα από τώρα;

 

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κάνουμε μία τέτοια κουβέντα από τώρα.

 

Πως βλέπεις φέτος τον Παναθηναϊκό που έχει νέο προπονητή και νέους παίκτες

 

Είναι μία ομάδα που θέλει υπομονή για να δούμε που μπορεί να φτάσει. Δεν έχει αρχίσει καν το πρωτάθλημα. Για τους δύο πρώτους μήνες σημασία έχει το αποτέλεσμα, δεν έχει σημασία εάν θα παίξεις καλά ή όχι, ούτε μία ήττα σημαίνει μία καταστροφή

Θεωρητικά θα περάσουν από την έδρα των καινούργιων ομάδων, όπως είναι η Μονακό, οι ανταγωνιστές για την οκτάδα. Οπότε Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πρέπει να πάρουν τέτοια παιχνίδια, ώστε να έχουν αποκτήσουν αβαντάζ, χωρίς να θέλω να υποβιβάσω φυσικά τη Μονακό. Σε δύο ή τρεις μήνες όμως μία ήττα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο.  Πρέπει να είσαι έτοιμος για να πάρεις αυτά τα παιχνίδια.

 

Για την παρουσία του Μάικ Τζέιμς στη Μονακό;

 

Ο Τζειμς δίνει ποιότητα σίγουρα. Έρχεται από μια περίοδο αμφισβήτησης και είναι πρόκληση για τον ίδιο και την ομάδα.

Είναι απορία πως θα ανταποκριθεί ο Τζέιμς. Έχει την ικανότητα, αλλά και την ικανότητα  να τα τινάξει στον αέρα. Δεν ξέρει κανείς πως θα μπορεί να κολλήσει στην ομάδα.

 

Ποιο πιστεύεις θα είναι το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού και ποιο το μειονέκτημα στη σεζόν;

 

Για τον Παναθηναϊκό δεν μπορώ να σου πω ποιο θα είναι, όπως και για τον Ολυμπιακό. Από τον Παναθηναϊκό έχουμε εικόνα μόνο από το Σούπερ Καπ. Και οι δύο προπονητές θεωρούν ότι έχουν κάνει φιλικά παιχνίδια. Δεν μπορώ από τώρα να σου πω που θα βασιστεί. Το μειονέκτημα είναι ότι το 60% είναι καινούργιοι παίκτες. Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος του Παπαπέτρου και του Παπαγιάννη. Είναι εντυπωσιακό ότι κάθε χρονιά βελτιώνονται Όταν έχεις δύο σταθερές μπορείς να ζητήσεις πράγματα και καταστάσεις. Ο Μέικον που αποκτήθηκε από την ΑΕΚ είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά πρέπει να περιμένουμε δούμε αν μπορεί να σταθεί στην Euroleague. O Σαντ ρος είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι πόιντ γκαρντ. Όταν ξεκινήσουν οι ομάδες να παίζουν πολλά παιχνίδια θα αρχίσουν να φαίνονται οι αδυναμίες.

 

 

Σε ποιο σημείο θα κριθεί το σημερινό ματς

Οι γαλλικές ομάδες ως συνήθως τρέχουν και αν τις βγάλει από αυτό το παιχνίδι τα θαλασσώνουνε. Βέβαια έχει έναν προπονητή που είναι γιουγκοσλάβικης σχολής, οπότε δεν είναι αυτή η φιλοσοφία του. Όμως θεωρώ πως ο ρυθμός είναι πάντα σημαντικός. Η Μονακό έχει τον Μάικ Τζέιμς που του αρέσει αυτός ο ρυθμός. Για αυτό πιστεύω πως το πρώτο που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός είναι να κοντρολάρει το παιχνίδι και θεωρώ πως θα βρει τις λύσεις για να κερδίσει το παιχνίδι. Σημασία έχει να πάρει τη νική και όχι ο τρόπος που θα το κάνει.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ζαλγκίρις – Αρμάνι Μιλάνο 87-73 (vid)

Με τον Έβανς οδηγό η Ζαλγκίρις «καθάρισε» την Αρμάνι Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν αυτή που «καιγότ…