Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ηρακλής – Ολυμπιακός 55-90: Υπερηχητική πρόκριση

Ηρακλής – Ολυμπιακός 55-90: Υπερηχητική πρόκριση

Wacup Olympiacos Iraklis jpg

Αυτό το ματς τα είχε όλα! Αφενός ο Ολυμπιακός πέτυχε την πρόκριση με μια υπερηχητική εμφάνιση. Το σκορ άλλωστε τα λέει όλα.

Το ματς ήταν ιστορικό για ακόμα έναν λόγο. Έπειτα από 570 ημέρες, οι φίλαθλοι του Ηρακλή, μας θύμισαν τι σημαίνει Ιβανώφειο. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του «Γηραιού» ήταν καταπληκτική. Ούτε λεπτό δε σταμάτησαν να υποστηρίζουν την ομάδα τους, ανεξάρτητα από την εξέλιξη του αγώνα.

Ο Αγώνας

Οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν σοβαρά στην αναμέτρηση και με όπλο την πιεστική τους άμυνα εγκλώβισαν τον Ηρακλή. Η διαφορά επιπέδου των δυο ομάδων ήταν εμφανής.

Στην αρχή, ο Ολυμπιακός είχε τον Ντόρσεϊ με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Ο ελληνοαμερικανός γκαρντ έκανε ένα συναρπαστικό ξεκίνημα, προσφέροντας πλούσιο θέαμα.

Ο Ηρακλής είχε ως κύρια όπλα τον Λίντς κάτω από τη ρακέτα και τον Τέρνερ. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 15-25.

Στη δεύτερη περίοδο , οι Πειραιώτες έσφιξαν κι άλλο την άμυνα τους και έκλεισαν το δεκάλεπτο με 27-46. Ήταν εμφανής η προσπάθεια των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, αν ακουμπούν τη μπάλα στον Φαλ, όταν εκείνος αγωνιζόταν.

Ακόμα, ο Γουόκαπ προσπάθησε να συνεισφέρει στον οργανωτικό τομέα με σωστές πάσες. Μάλιστα είχε και πολύ καλές συνεργασίες με το Σάσα Βεζένκοφ.

Πιο προσανατολισμένος φάνηκε και αυτή τη φορά ο ΜακΚίσικ, άσχετα αν δεν του βγήκαν κάποιες προσπάθειες.

Υπερηχητική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κώστας Σλούκας, πήρε το.. όπλο του με συνεχόμενους πόντους. Μάλιστα με ένα εκπληκτικό buzzer beater εκτόξευσε τη διαφορά στο +19. Όπως φαντάζεστε ματς δεν είχε…γυρισμό.

Ο Ηρακλής προσπάθησε με Παπαδάκη, Τέρνερ και Λίντς να σκοράρει όσο μπορούσε, ωστόσο, δεν έβγαλε πολλά ελεύθερα σουτ.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν τυπική κυρίως διαδικασία, με τις δυο ομάδες να χρησιμοποιούν όλους τους παίκτες.

Τέλος, το ματς είχε και ειδήσεις. Ο πατέρας του Σάσα Βεζένκοφ, Σάσο, σχολίασε το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας των δυο πλευρών. Ο Σάσο, τόνισε πως ο γιος του περνά πολύ ωραία στον Ολυμπιακό και απομένουν λεπτομέρειες για την τελική συμφωνία.

Ευχαριστημένος ο Μπαρτζώκας

Όπως δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, είδαν το ματς πολύ σοβαρά. Ακόμα, όπως τόνισε ο Έλληνας κόουτς, είδε πολλά πράγματα τα οποία είναι δουλεμένα στις προπονήσεις. Τέλος, σημείωσε, ότι στους Πειραιώτες υπάρχει μεγάλο κίνητρο για επιτυχίες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα για την υπερηχητική πρόκριση που πέτυχε ο  Ολυμπιακός:

«Κάναμε ένα σοβαρό παιχνίδι για 40 λεπτά. Όποιος μπήκε είχε πολύ σημαντική συνεισφορά, ειδικά αμυντικά. Ήταν σημαντικό για μας να παίξουμε ένα παιχνίδι με τέτοια ένταση σε μια τέτοια ατμόσφαιρα. Έχουμε ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης, αλλά είμαι αισιόδοξος»

 

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 27-46, 42-66, 55-90.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σκουρτόπουλος): Γούλριτζ 18, Σκορδίλης, Φίλλιος, Αγραβάνης 9 (1), Τέιλορ 2, Χαριτόπουλος 3 (1), Πετανίδης, Ντάγκλας 1, Τέρνερ 10 (2), Παπαδάκης 6 (2), Λιντς 6.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 4 (6 ασίστ), Ντόρσεϊ 21 (5), Λούντζης, Λαρεντζάκης 6 (1), Φαλ 7 (6 ριμπάουντ), Σλούκας 13 (2), Μάρτιν 5, Βεζένκοφ 10 (2) (9 ριμπάουντ), Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 3 (1), Ζαν Σαρλ 6, ΜακΚίσικ 8 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

National League 1: Συνέχεια στα play off και play out

Η 2η αγωνιστική των play off και η 3η των play out στον Γ’ όμιλο της National League…