Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Εκλογές ΕΟΚ: Οι μάσκες είναι μόνο για τον κορωνοϊό

Εκλογές ΕΟΚ: Οι μάσκες είναι μόνο για τον κορωνοϊό

έπεσαν οι μάσκες

Όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών από τη μια θα πέφτουν οι μάσκες, από την άλλη θα φοράει καθένας όποια του ταιριάζει. Εδώ και χρόνια οι μάσκες είναι αξεσουάρ στο ελληνικό μπάσκετ. Οι υπόλοιποι τις έμαθαν, λόγω κορωνοϊού. Εμείς τις είχαμε ανακαλύψει χρόνια τώρα.

 

Για παράδειγμα, ο ΠΣΑΚ ενδύθηκε τη μάσκα του… αγωνιστή. Κάλεσε τους υποψήφιους προέδρους να τοποθετηθούν για το θέμα της ασφάλισης των παικτών της Α2. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι «πούλησαν» τον αγώνα του Συνδέσμου, επί προεδρίας Λάζαρου Παπαδόπουλου. Οι ίδιοι που χρόνια τώρα φυλάνε το χέρι του Βασιλακόπουλου.

Είναι οι ίδιοι που μετέτρεψαν τον αγωνιστικό ΠΣΑΚ σε σύνδεσμο φίλων της «Καρέτα Καρέτα». Από τους αγώνες στα γήπεδα, μετατοπίστηκαν σε βραδιές τσαγιού. Και κάθε χρόνο μάς θυμίζουν στο All Star Game την ύπαρξή τους.

Ωραίες οι αγωνιστικές μάσκες, αλλά να σοβαρευτούμε; Ποια είναι η θέση του ΠΣΑΚ για το ζήτημα. Αν ο επόμενος πρόεδρος είναι εξίσου αδιάφορος με τον προηγούμενο θα αντιδράσουν; Κάτι περισσότερο από το να κρατούν την αναπνοή τους, όπως γίνονταν στον Αστερίξ. Θα βγουν μπροστά οι πρωτοκλασάτοι, ή θα κάνουν πίσω, μόλις μιλήσουν τα «αφεντικά».

Επίσης, επειδή δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, ας μας πουν κάτι ακόμα. Θα διεκδικούν, κάτι που δεν έκαναν τα τελευταία 10 χρόνια, ή θα ζητούν δημόσιες τοποθετήσεις. Αφού πήραν φόρα, ας ζητήσουν από τους υποψήφιους προέδρους την άποψή τους για το λιώσιμο των πάγων. Πλάκα θα έχει.

Το δικαίωμα της προσφυγής

Πάμε σε άλλες μάσκες. Ο Άγγελος Παπανικολάου «κατήγγειλε» τον παράγοντα, που προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Θα είχε ενδιαφέρον αν το έπραττε για κάθε προσφυγή. Το να έχει δικαίωμα μόνο η μία πλευρά να αξιοποιεί τη δικαιοσύνη, είναι περίεργη αντίληψη. Αν «έπεσαν οι μάσκες», όπως υποστηρίζει, το ίδιο πρέπει να πει για όλους όσοι προσέφυγαν.

Έχουν δικαίωμα 82 σωματεία να προσφύγουν, αλλά κανείς δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί απέναντι σε αυτά τα σωματεία; Ιδιότυπη αντίληψη. Υπάρχει, αλήθεια, σωματείο που δεν έχει αγωνιστική δράση κι είναι ανάμεσα σε αυτά που προσέφυγαν; Αν υπάρχει είναι «σωματείο σφραγίδα». Πρέπει να αποφασίζει για το ποιος θα διοικήσει την ΕΟΚ, κάποιος που δεν μετέχει των διαδικασιών;

Οι εκλογές θα γίνουν. Κι οι μάσκες θα πέσουν. Να είσαστε σίγουροι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…