Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ολυμπιακοί Αγώνες: Ιταλία – Γαλλία 75-84

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ιταλία – Γαλλία 75-84

foutnier 820x490 1 jpg

Η Ιταλία ήταν άκρως ανταγωνιστική, επέστρεψε από το -14 της τρίτης περιόδου, αλλά η Γαλλία παρέμεινε ψύχραιμη εκεί που κρινόταν το παιχνίδι και επικράτησε με 84-75, για να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ιταλία να παίρνει τα ηνία στο σκορ και να δημιουργεί κάποιες μικρές διαφορές. Η Γαλλία ακολουθούσε από κοντά και η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την Σκουάντρα Ατζούρα στο +5 (25-20).

Οι τρικολόρ άφησαν το παθητικό τους ρόλο και ανέβασαν ρυθμό για να πάρουν το προβάδισμα. Το 30-24 υπέρ της Ιταλίας, έγινε 30-33 για την Γαλλία με σερί 9-0. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με την Γαλλία να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός πόντου (43-44).

Η Ιταλία σούταρε με 38% στα σουτ (15/40), έχοντας για πρώτους σκόρερ τους Πολονάρα και Γκαλινάρι με 10 πόντους.

Από την άλλη, η Γαλλία είχε το εντυπωσιακό 59% με 17/29 εντός πεδιάς, με τον Φουρνιέ να έχει 12 πόντους, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και ο Μουσταφά Φαλ με 7 πόντους σε 8 λεπτά συμμετοχής.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους τρικολόρ να πατάνε γκάζι και να δημιουργούν διψήφιες διαφορές. Η μέγιστη έφτασε στους 14, 3:04 για το τέλος της περιόδου. Η Ιταλία μπόρεσε να συμμαζέψει λίγο τα πράγματα, κλείνοντας στους δέκα την απόσταση από την Γαλλία (54-64).

Ωστόσο, η Σκουάντρα Ατζούρα πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα την ομάδα του Κολέ, καθώς έτρεξε σερί 12-2 στα πρώτα πέντε λεπτά του τετάρτου δεκαλέπτου, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον Φοντέκιο που σημείωσε τους 8 από τους 12.

Η Ιταλία έφερε το παιχνίδι στα ίσια (66-66), παίζοντας πολύ καλή άμυνα και οδηγώντας σε πολλά λάθη τους Γάλλους. Ο αγώνας έγινε πραγματικό ντέρμπι, αλλά η Γαλλία ήταν ψύχραιμη, έβαλε κάποια μεγάλα σουτ και μπήκε στο τελευταίο λεπτό με προβάδισμα πέντε πόντων (73-78).

Η Ιταλία δεν μπόρεσε να κάνει το δεύτερο μεγάλο comeback και η Γαλλία πήρε την νίκη με 84-75 και την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά, όπου την περιμένει η Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς.

Για τους νικητές, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ρούντι Γκομπέρ με 22 πόντους, με τον Φουρνιέ να τον ακολουθεί με 21. Ο Φαλ έμεινε στους 7 του πρώτου ημιχρόνου, αγωνιζόμενος μόλις τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο.

Για την Ιταλία, ξεχώρισαν οι Φοντέκιο με 23 και Γκαλινάρι με 21.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…