Κεντρική Basket League Η Ευρωλίγκα μας προτείνει παιχνίδια του Παναθηναϊκού

Η Ευρωλίγκα μας προτείνει παιχνίδια του Παναθηναϊκού

pao1

Η Ευρωλίγκα κάνει τζάμπολ  στις 30/9 και ενόψει της νέας σεζόν διάλεξε και μας προτείνει πέντε παιχνίδια του Παναθηναϊκού με δυνατούς αντιπάλους, με τους οποίους ανέκαθεν υπήρχαν συναρπαστικές κόντρες.

Συγκεκριμένα η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, προτείνει τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, αλλά και εκείνο με τον Ερυθρό Αστέρα, αφού οι οπαδοί των δυο ομάδων έχουν μακρά παράδοση αδελφοποίησης και φιλίας, με τον Παναθηναϊκό να συναντά καυτές έδρες τόσο στο ΣΕΦ όσο και στο Βελιγράδι.

Ακόμα ξεχωριστό ενδιαφέρον θα συγκεντρώνουν πάντα τα ματς κοντρά σε Ρεάλ και Μακάμπι. Τέλος ως ξεχωριστό παιχνίδι με παράδοση μεταξύ των δυο ομάδων, θεωρείται αυτό κόντρα στη Μπαρτσελόνα, με την παλιά δόξα τού «εξάστερου», Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να κάθεται στον πάγκο της ομάδας, κόντρα στην οποία ο ΠΑΟ κέρδισε το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Αναλυτικά το αφιέρωμα της Euroleague:


4η αγωνιστική: Ρεάλ-Παναθηναϊκός

Οι Μαδριλένοι μετρούν 12 σερί νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό ενώ πέρσι στην Αθήνα πήραν τη νίκη με 97-92 ύστερα από δύο παρατάσεις. Οι «πράσινοι» είναι περήφανοι και έτοιμοι προκειμένου να επιστρέψουν.

8η αγωνιστική: Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα, του οποίου οι φίλαθλοι είναι αδελφοποιημένοι με εκείνους του Ολυμπιακού. Παράλληλα, γίνεται αναφορά στον Νεμάνια Νέντοβιτς, που αγωνίστηκε για 4 χρόνια (2008-12) στην ομάδα του Βελιγραδίου.

17η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
Δύο πράγματα θα κοιτάξει ένας φίλος του Παναθηναϊκού στο καλεντάρι της Ευρωλίγκας. Πότε υποδέχονται τον Ολυμπιακό και πότε θα παίξουν στην έδρα του Ολυμπιακού. Πρόκειται από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στην ιστορία και τα οποία έγιναν πιο σημαντικά τα τελευταία χρόνια από τη στιγμή που οι δύο ομάδες αγωνίζονται μόνο στην Ευρωλίγκα. Κερδίζουν και είναι χαρούμενοι για εβδομάδες. Χάνουν και αντιμετωπίζουν τις συνέπειες. Θα είναι το πρώτο ντέρμπι με κόσμο μετά το 2019 και αναμένεται να είναι φανταστικό.

21η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ
Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 43 φορές ενώ σε κάποια από τα παιχνίδια του κρίθηκαν τίτλοι. Ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει την Μακάμπι το 2000 και το 2011, όπως επίσης και στον ημιτελικό του 2002. Αντίστοιχα οι Ισραηλινοί επικράτησαν του Παναθηναϊκού στον τελικό της Σουπρολίγκας το 2001 όπως και στο Final 4 του 2005.

25η αγωνιστική: Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον πρώτο ευρωπαϊκό του τίτλο το 1996 απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Η κόντρα τους κρατάει περισσότερο από 25 χρόνια ύστερα από εκείνο το ματς. Ο Παναθηναϊκός απέκλεισε την Μπαρτσελόνα στα playoffs του 2011 και δη στο κυνήγι του 6ου τροπαίου αλλά η Μπαρτσελόνα επέστρεψε το 2013 και πήρε τη πρόκριση. Η Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει τα πέντε τελευταία ματς των δύο ομάδων, συμπεριλαμβανομένου και του δραματικού αγώνα που κρίθηκε πέρσι στην παράταση.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…