Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Το κρίσιμο σταυροδρόμι του Ολυμπιακού

Το κρίσιμο σταυροδρόμι του Ολυμπιακού

aggelopouloi

Το «Μέχρι τέλους» πέτυχε τον σκοπό του και η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται πλέον μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Είτε να αγωνιστεί στη Basket League, είτε να μπει σε περιπέτειες…

Ο αγώνας που είχαν ξεκινήσει οι «ερυθρόλευκοι» για την κάθαρση του ελληνικού μπάσκετ πέτυχε τον σκοπό της. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος έπεσε από τη θέση του αφού πλέον η διοίκηση του είναι ορισμένη από το Πρωτοδικείο και όχι εκλεγμένη.

Οι Πειραιώτες φάνηκαν συνεπείς στις εξαγγελίες τους, άφησαν το ελληνικό μπάσκετ , ενώ παράλληλα δημιούργησαν και μια αναπτυξιακή ομάδα η οποία έβγαλε μάτια στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2 και κέρδισε μέσα στα παρκέ την άνοδό τους. Τι θα γίνει όμως από εδώ και πέρα; Η απάντηση είναι απλή:

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η ομάδα έχει δύο δρόμους: Είτε να μην δηλώσει συμμετοχή στην Basket League και να συνεχίσει στην Α2, είτε να δηλώσει συμμετοχή στην Α1 και να ζήσει με αυτή του την απόφαση. Σε περίπτωση που δηλώσει και δεν παίξει, τότε ο κανονισμός λέει ότι θα πρέπει να πέσει δύο κατηγορίες.

Αν ο Ολυμπιακός λοιπόν δε δηλώσει συμμετοχή στην Basket League και υποβιβαστεί δύο κατηγορίες και όχι μια, όπως ίσχυε πριν το περίφημο «μέχρι τέλους», τότε αυτόματα δεν θα μπορεί να υφίσταται ως ΚΑΕ και κατά συνέπεια να υπογράψει επαγγελματικά συμβόλαια!

Τη στιγμή που γράφονται τούτες εδώ οι γραμμές, δεν έχει παρθεί ακόμα από τον Ολυμπιακό οριστική απόφαση για το μέλλον της ομάδας στην Basket League. Αν τελικά οι «ερυθρόλευκοι» αποφασίσουν να αγωνιστούν εκεί, μπορούν να το κάνουν ακόμα και με την αναπτυξιακή τους ομάδα.

Αυτό που πρέπει πάντως να πάρουμε ως δεδομένο, είναι αυτό που σας γράψαμε από την αρχή: Ότι από τη στιγμή που η διοίκηση Βασιλακόπουλου έχει τελειώσει (ξαναλέμε μη σας ξεγελάει το γεγονός ότι είναι διοίκηση Πρωτοδικείου, αυτό δε σημαίνει τίποτα), ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του Ολυμπιακού στη μεγάλη κατηγορία. Η απόφαση είναι πλέον καθαρά στο χέρι της ομάδας του Πειραιά…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…