Κεντρική Διεθνή Προολυμπιακό Σλούκας: «Σημαίνει πολλά για εμάς αυτό το παιχνίδι»

Σλούκας: «Σημαίνει πολλά για εμάς αυτό το παιχνίδι»

kostas sloukas ellada jpg

Η Εθνική Ανδρών προκρίθηκε στα ημιτελικά του Προολυμπιακού Τουρνουά του Καναδά μετά τη νίκη επί της Κίνας και ο Κώστας Σλούκας στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτό το επόμενο βήμα που αναμένεται στη Βικτόρια, απέναντι στην Τουρκία τα ξημερώματα της Κυριακής (4/7).

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρόκριση στα ημιτελικά. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος ερχόμενοι εδώ», είπε αρχικά ο Έλληνας γκαρντ και συνέχισε: «Πιστεύω πως κάναμε ένα καλό παιχνίδι, σε άμυνα κι επίθεση. Η άμυνα ήταν το κλειδί, γιατί η Κίνα παίζει σε πολύ υψηλό ρυθμό. Πάντα ξεκινάμε από την άμυνα και έτσι μπορούμε να παίξουμε κι εμείς γρήγορα. Έχουμε κάνει καλή δουλειά μέχρι τώρα, αλλά δεν αρκεί. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα, σε άμυνα κι επίθεση. Τώρα έχουμε μπροστά μας την Τουρκία, που θα έχουμε πιο δύσκολο έργο. Πρώτα πρέπει να ξεκουραστούμε και μετά να προετοιμαστούμε για τον ημιτελικό. Είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι κι όποιος χάσει πάει σπίτι του. Σημαίνει πολλά για μας αυτός ο αγώνας».

Από την πλευρά του, ο Ντίνος Μήτογλου μιλώντας λίγο μετά τον αγώνα, είπε: «Παίξαμε πολύ καλά, με μεγάλη ενέργεια, καθαρίσαμε τα ριμπάουντ, όπως είχε ζήτησει ο κόουτς Πιτίνο. Ξέραμε πως η Κίνα είναι πολύ καλή ομάδα με πολύ τρέξιμο, transition, πολύ physical game. Κυριαρχήασμε σε αυτό το κομμάτι και είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη».

Στην ερώτηση αν είναι ευχαριστημένος ο κόουτς της ελληνικής ομάδας, Ρικ Πιτίνο, ο Μήτογλου απάντησε με χαμόγελο: «Ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος ο κόουτς. Μόνο αν έχουμε τον αριθμό των deflections που θέλει. Για κάποια κομμάτια του παιχνιδιού πάντως, σίγουρα είναι χαρούμενος. Αλλά όχι όλα. Πρέπει να είμαστε θετικοί, πάντα είμαστε έτοιμος, πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι με καλή χημεία. Έχουμε πολλά να βελτιώσουμε, πιστεύουμε στους εαυτούμας και… είμαστε εδώ!».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Προολυμπιακό

Δειτε επισης

Γερμανία – Γεωργία 100-73

Η Γερμανία ισοπέδωσε τη Γεωργία του Ηλία  Ζούρου. Η Γερμανία έκανε το 4/4 στο MundoBasket …