Κεντρική NBA Μπουντενχόλζερ: «Πρέπει να παραδεχθούμε τον Γιάννη»
NBA

Μπουντενχόλζερ: «Πρέπει να παραδεχθούμε τον Γιάννη»

Μπούντενχολζερ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε γρήγορα στη δράση και έδωσε το παρών στον πρώτο τελικό των Μπακς με τους Σανς. Ο προπονητής των «ελαφιών», Μάικ Μπουντενχόλζερ, έβγαλε το καπέλο στον «Greak Freak», ο οποίος είναι και πάλι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα.

Αναλυτικά:

«Ο Γιάννης είχε ένα καλό workout πριν από το ματς. Πρέπει να τον ακούμε. Αισθανόταν καλά, το ίδιο και οι γυμναστές της ομάδας. Τις τελευταίες ημέρες έσβηνε… κουτάκια, βελτιώθηκε η κατάστασή του και άναψε το πράσινο φως για να αγωνιστεί. Ήθελε να παίξει και όλοι αισθανόμασταν το ίδιο κι εμείς. Πρέπει να τον παραδεχθούμε, η δουλειά που κάνει, η δουλειά που έκανε για να παίξει στο Game 1 ήταν εντυπωσιακή.

Έκανε πολλά καλά πράγματα στον αγώνα, αν σκεφτείτε τι πέρασε τις τελευταίες πέντε, έξι επτά ημέρες. Είχε 17 ριμπάουντ, 20 πόντους, σπουδαίες δημιουργίες και άμυνες κοντά στο καλάθι. Βέβαια είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε κάποιους τομείς στους οποίους μπορεί να εμφανιστεί ακόμη καλύτερος. Είναι παίκτης ρυθμού, ανυπομονώ να δω την βελτίωσή του από το Game 1 στο Game 2, αλλά πρώτα θα πρέπει να δούμε πως αισθάνεται. Πάντως, ο Αντετοκούνμπο είναι ένα παιδί που βελτιώνεται παίζοντας».

Για το πλάνο που ετοίμασε σε συνεργασία με το σταφ των «ελαφιών» με σκοπό να αξιοποιήσουν τον Αντετοκούνμπο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεδομένων των συνθηκών: «Δημιουργήσαμε ένα πλάνο, όπως κάνουμε πάντα για κάθε αγώνα. Ξέραμε την κατάστασή του και χρειαζόμασταν πληροφορίες και από εκείνον στη διάρκεια του αγώνα. Θέλαμε να δούμε πόσο μπορούσε να προσαρμοστεί, πως αισθανόταν. Το να τον αφήνω 30-35 λεπτά, ήταν μια διαδικασία για όλους, μια συνεχής επικοινωνία για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Η συμβουλή μου ήταν η ίδια, αυτή που του δίνω πάντα. Βγες εκεί έξω, πήγαινε στις βολές, συνέχισε να επιτίθεσαι. Όσο περισσότερο ασχολείται με κάτι, τόσο καλύτερος γίνεται. Έχω την αίσθηση ότι σούταρε καλά από την γραμμή των βολών, νομίζω πως αισθάνεται καλά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…