Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κίνα – Ελλάδα 80-105: Η Ελλαδάρα έκανε το πρώτο βήμα

Κίνα – Ελλάδα 80-105: Η Ελλαδάρα έκανε το πρώτο βήμα

china hellas proolympic tournament larentzakis 820x490 1 jpg

Λογικό και αναμενόμενο ήταν. Το ματς με την Κίνα είχε τον χαρακτήρα τελικού. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ματς, νίκησε 105-80 και πέρασε στα ημιτελικά του Προολυμπιακού τουρνουά στη Βικτόρια. Εκεί την περιμένει η Τουρκία, ξημερώματα Κυριακής, στον δεύτερο «τελικό» στο δρόμο για το Τόκιο. Ξανά αγώνας δίχως αύριο, αλλά η εθνική ομάδα έδειξε πώς μπορεί και θα παλέψει για να φτάσει ως το τέλος του τουρνουά στον Καναδά. Πρώτος σκόρερ ο Λαρεντζάκης με 21 πόντους.

Η ελληνική ομάδα μπήκε αποφασισμένη στο παρκέ. Οι διεθνείς ήξεραν πώς μπροστά τους είχαν έναν αγώνα «do or die». Νίκη και συνέχεια στο όνειρο ή πρόωρο… αντίο από το τουρνουά. Έδειξαν, λοιπόν, πώς δεν είχαν καμιά απολύτως διάθεση να αποχωρήσουν έτσι, με κάτω τα… χέρια, από τη Βικτόρια του Καναδά. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στο Προολυμπιακό ήταν η αδιάκοπη προσπάθεια στην άμυνα. Σε συνδυασμό με την καλή κυκλοφορία στην επίθεση και τις σωστές επιλογές. Οι παίκτες του Πιτίνο είχαν προσήλωση για 40 λεπτά και τελικά έφτασαν στο ζητούμενο, το ροζ φύλλο αγώνα.

Η άμυνα «τσάκισε» τους Κινέζους

Ο Σλούκας ξεκίνησε «ζεστός», όπως και ο Μήτογλου. Ο πρώτος είχε 7 από τους 12 πόντους της Ελλάδας (12-5), ενώ ο δεύτερος με 2/2 τρίποντα έδωσε… αέρα 10 πόντων (17-7) στην Ελλάδα. Ο Πιτίνο έκανε αλλαγές, η ελληνική ομάδα είχε φρεσκάδα, μεγάλη όρεξη και στις δύο πλευρές του παρκέ και συνεχώς αύξανε το προβάδισμά της. Με τη βολή του Καλάθη πήγε στο +11 (18-7), ενώ Λαρεντζάκης και Αντετοκούνμπο έφεραν την Εθνική στο μεγαλύτερό της προβάδισμα στην πρώτη περίοδο με +17 (28-11) για να μειώσουν οι Κινέζοι σε 28-14 στο τέλος της. Η άμυνα ήταν σούπερ με την Κίνα να έχει 2/10 δίποντα, ενώ η «γαλανόλευκη» 8 ασίστ και 67% στο δίποντο (8/12).

china hellas proolympic tournament antetokounmpo

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το πάθος ήταν ανάλογο. Η Ελλάδα κυριαρχούσε και στα δύο σημεία του παρκέ. Με τους διεθνείς εκτός από την ουσία, να προσφέρουν και θέαμα. Χρειάστηκαν λιγότερα από 4 λεπτά για να βρεθεί στο +20 (38-18) με το τρίποντο του Κασελάκη. Οι Κινέζοι σκόραραν ως επί το πλείστον με βολές (σ.σ.: έκλεισαν το ημίχρονο με 14/17), ενώ η Ελλάδα ικανοποίησε το κοινό με εντυπωσιακές φάσεις και καρφώματα, αλλά και το εκπληκτικό κόψιμο του Κώστα Αντετοκούνμπο. Ο νεαρός φόργουορντ της Εθνικής ήταν που έδωσε και το μεγαλύτερο προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με +23 (52-29), για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με 20 (52-32).

Μαχητικότητα ως το φινάλε

Η Εθνική ξεκίνησε δυναμικά και το τρίτο δεκάλεπτο. Με τον Σλούκα να πετυχαίνει δύο σερί τρίποντα, η Ελλάδα βρέθηκε εκ νέου στο +22 (58-36). Ο ρυθμός έπεσε λίγο και η Κίνα έκανε ένα μίνι σερί 6-0, μειώνοντας σε 44-60. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όμως, εκεί μέσα από την άμυνα ξαναβρήκε το ρυθμό του. Ο Κατσίβελης κέρδισε και ένα αντιαθλητικό φάουλ και έφερε ξανά τη διαφορά στους 20 (64-44). Ο Καββαδάς βοήθησε με τον όγκο του, ενώ ο Κατσίβελης με τρίποντο έδωσε λύση από μακρινή απόσταση για το 76-54, με τους Κινέζους να κάνουν σερί 5-0 για το 76-59.

china hellas proolympic tournament amuna

Τα κύρια στοιχεία που χαρακτήρισαν το παιχνίδι της ελληνικής ομάδας ήταν η σοβαρότητα και η διάρκεια. Παρότι η διαφορά ήταν στους 17 μετά από 30 λεπτά, χαλάρωση δεν υπήρξε. Παρά μόνο για στιγμές. Η Κίνα μείωσε σε 61-76, αλλά η Ελλάδα με τον Κασελάκη να σκοράρει πέντε σερί πόντους (82-64) ξαναβρήκε το ρυθμό της. Με το τρίποντο του Ρογκαβόπουλο και το κάρφωμα του Μήτογλου ξανά προβάδισμα 23 πόντων (89-66). Ο Παπαγιάννης δέσποζε στην ελληνική ρακέτα και ο Χρυσικόπουλος πέτυχε το καλάθι της 100άρας (101-72), 2:11 για το τέλος. Ο Λαρεντζάκης το πήρε πάνω του στο φινάλε, σημειώνοντας τους 12 από τους τελευταίους 16 ελληνικούς πόντους, με την Εθνική να επικρατεί 105-80.

Τα δεκάλεπτα: 14-28, 32-52, 59-76, 80-105.

china hellas statistiko china

china hellas statistiko hellas

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…