Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Το «όχι» του Ομπράντοβιτς και η τιμή του

Το «όχι» του Ομπράντοβιτς και η τιμή του

zeliko obradovic

Ο Παναθηναϊκός θεωρείται πολύ πιθανό να λύσει τη συνεργασία του με τον Όντετ Κάτας και πολλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πιθανή επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του.

Ο πρόεδρος της “πράσινης” ΚΑΕ, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν επαφές με τον Σέρβο τεχνικό, ενώ ο ίδιος μίλησε για το μέλλον του σε περιοδικό της πατρίδας του. Σε αυτό ανέφερε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στο NBA, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι ούτε η Παρτιζάν είναι μέσα στις βασικές επιλογές του. Ομπράντοβιτς τόνισε ότι γνωρίζει την τιμή του στην Ευρώπη και θα επιλέξει μία ομάδα που θα καλύπτει τις φιλοδοξίες του.

Οι δηλώσεις του Ομπράντοβιτς:

«Είμαι σε συνεχή επαφή με τους ανθρώπους της Παρτίζαν. Πάντα προσπαθούσα να βρω τον τρόπο να τη βοηθάω . Όλες τις ομάδες, όχι μόνο την Παρτίζαν, πιστέψτε με. Έχω καλούς φίλους στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και όταν με ρωτούν, πάντα έχω να πω μια καλή κουβέντα για τις ομάδες μας. Το προσπαθώ. Γιατί; Γιατί πιστεύω πως το ευρωπαϊκό μπάσκετ πρέπει να σέβεται την παραγωγή παικτών και προπονητών στη Σερβία. Είναι σημαντικό για το ευρωπαϊκό μπάσκετ να βρίσκονται στην Euroleague ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτίζαν. Στο Βελιγράδι ο κόσμος αγαπάει και καταλαβαίνει το μπάσκετ, τα γήπεδα είναι γεμάτα και τα μηνύματα που στέλνουμε κάθε εβδομάδα προς την Ευρώπη είναι γνωστά. Ξέρετε τι νιώθω για την Παρτίζαν και πόσα σημαίνει για εμένα».

Για πιθανή επιστροφή του στην Παρτίζαν κι αν θα ήταν τρελή κίνηση: «Ό,τι κι αν απαντήσω μπορεί να παρερμηνευτεί. Μερικές φορές η… τρέλα μπορεί να προκαλέσει κάτι θετικό. Όταν είπα στη γυναίκα μου σε ηλικία 31 ετών πως σταματάω το μπάσκετ ως παίκτης, για να γίνω προπονητής, με κοίταξε περίεργα. Το συμπέρασμα είναι πως γνωρίζω την τιμή μου στην Ευρώπη. Το πού θα πάω έχει να κάνει με τις φιλοδοξίες μου».

Για την πιθανότητα του ΝΒΑ: «Σίγουρα, δεν θα πάω στο ΝΒΑ. Η κατάσταση εκεί είναι ένας φαύλος κύκλος που δύσκολα σπάει. Δεν εμπιστεύονται τους προπονητές από την Ευρώπη, είναι προφανές αυτό. Ακόμα και Αμερικανοί προπονητές, όπως ο Ντέιβιντ Μπλατ, δεν κέρδισαν την εμπιστοσύνη τους, επειδή ο ίδιος τους παρουσιάστηκε ως Ισραηλινός».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι διαιτητές του Εφές – Ολυμπιακός

Ορίστηκαν οι διαιτητές του Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός. Έναν κρίσιμο αγώνα επί τουρκ…