Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Σλούκας: «Έμπνευση η Ιαπωνία και το 2006» [vid]

Σλούκας: «Έμπνευση η Ιαπωνία και το 2006» [vid]

sloukas

Η Εθνική Ανδρών ρίχνεται στη μάχη του προολυμπιακού τουρνουά, με το πρώτο της παιχνίδι να είναι κόντρα στον Καναδά. Ο Κώστας Σλούκας εκπροσώπησε τους παίκτες στη Συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι γι αυτούς αποτελεί έμπνευση όσα έκανε η Ελλάδα το 2006 στην Ιαπωνία κόντρα στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά:

Για τις απουσίες: «Είναι μεγάλη πρόκληση και θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Οι δικαιολογίες είναι γι’ αυτούς που δεν πιστεύουν στους εαυτούς μας. Εμείς εμπιστευόμαστε την ομάδα και τις δυνατότητές της. Χρειαζόμαστε και λίγη τύχη, όπως πάντα σε τέτοια τουρνουά και να ελέγξουμε το παιχνίδι, να ακολουθήσουμε τις εντολές των προπονητών μας. Ο κόουτς και οι συνεργάτες του έκαναν πολύ καλή δουλειά και πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και το πλάνο τους».

Για όσα είπε ο Πιτίνο για τον ίδιο: «Ευχαριστώ τον κόουτς που με έβαλε την ίδια πρόταση με τον Γιάννη και τον Γιανγκ, θα το λέω στην κόρη μου όταν μεγαλώσει», ήταν το πρώτο σχόλιο του Σλούκα χαμογελώντας για να προσθέσει, απαντώντας στην ερώτηση αν είναι πλεονέκτημα το ότι η ελληνική ομάδα έδωσε και τρεις φιλικούς αγώνες σε αντίθεση με τον Καναδά που δεν έδωσε κανέναν: «Δεν κάναμε πολύ προπόνηση όλοι μαζί, αλλά είναι ένα μικρό πλεονέκτημα το ότι παίξαμε λίγο μαζί. Από την άλλη είναι και μειονέκτημα, γιατί έχουν εικόνα από εμάς, ενώ εμείς δεν έχουμε καμία εικόνα από το δικό τους παιχνίδι. Είναι 40 λεπτά που θα κρίνουν τον νικητή. Θα ήθελα να πω σε όλους τους Έλληνες πως θα παλέψουμε κάθε λεπτό».

Για τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Ανδρών στην Ιαπωνία το 2006, όταν είχε επικρατήσει των ΗΠΑ στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Θυμάμαι πολύ καλά το παιχνίδι. Ήμουν 16χρονών. Τα συναισθήματα που δημιουργούν τέτοιου είδους παιχνίδια είναι μοναδικά. Πανηγυρίσαμε στους δρόμους, γιατί ήταν μια τεράστια επιτυχία, η οποία ίσως και να μην ξαναγίνει ποτέ. Πάντα εμπνέι ένα τέτοιο παιχνίδι, όλοι ονειρεύονται να νικήσουνε την καλύτερη ομάδα. Η Ιαπωνία όμως είναι πολύ μακριά για εμάς αυτή τη στιγμή. Έχουμε το Προολυμπιακό Τουρνουά και να παλέψουμε για ένα εισιτήριο που θα οδηγήσει ως εκεί».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…