Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ράτζα: «Ο Γιόκιτς είναι ο MVP αλλά…»

Ράτζα: «Ο Γιόκιτς είναι ο MVP αλλά…»

overfm

Ο Νίκολα Γιόκιτς είναι ο MVP της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ και ο Ντίνο Ράτζα συμφωνεί με την επιλογή του. Ωστόσο, ο άλλοτε παίκτης των δύο «αιωνίων» τόνισε ότι σε περίπτωση που υπήρχε σύγκριση με το παρελθόν, κορυφαίος θα ήταν ο Άρβιντας Σαμπόνις.

Αναλυτικά:

«Άξιζε τον τίτλο 100%! Ο Νίκολα έκανε μια απίθανη χρονιά. Είναι ένα μοναδικό ταλέντο που βλέπει το μπάσκετ εντελώς διαφορετικά σε σχέση με τους υπόλοιπους ψηλούς. Αυτός ο τύπος έχει τρομερή μπασκετική ευφυΐα που πολύ σπάνια μπορείς να συναντήσεις».

Στο ερώτημα αν ο Γιόκιτς μπορεί να γίνει ο καλύτερος Ευρωπαίος όλων των εποχών ήταν ξεκάθαρος. «Εξαρτάται από τον ίδιο αν θα γίνει ο καλύτερος Ευρωπαίος όλων των εποχών. Μπορεί να κυριαρχήσει χωρίς πρόβλημα τα επόμενα 10 χρόνια! Το μοναδικό ζήτημα έχει να κάνει με το αν θα μείνει ικανοποιημένος απλώς και μόνο με τα λεφτά που βάζει στον λογαριασμό του ή αν θα παραμείνει πεινασμένος για περισσότερες επιτυχίες. Ό,τι συνέβη δηλαδή με τον Ντράζεν. Αν συμβεί το δεύτερο, δεν ξέρω ποιος μπορεί να τον σταματήσει»!

Την ίδια στιγμή, όμως, τοποθετήθηκε σχετικά με τις συγκρίσεις ανάμεσα σε Γιόκιτς και Σαμπόνις. «Είναι έλλειψη σεβασμού και ηλίθιο να συγκρίνεις παίκτες διαφορετικών εποχών. Κάθε γενιά έχει τα είδωλά της. Κατά τη γνώμη μου, είναι δύσκολο να πεις ποιος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών.Το μπάσκετ έχει αλλάξει τα τελευταία 20-30 χρόνια… Η επίθεση έχει γίνει προτεραιότητα. Αν γινόταν ματσάρισμα ανάμεσα στον Σαμπόνις και τον Γιόκιτς, ο Σάμπας θα… καταβρόχθιζε τον Γιόκιτς, ο οποίος όμως παρουσιάζει έναν τρόπο να κάνει τα δύσκολα πράγματα ασυνήθιστα απλά. Είναι ένα θέμα για ευρεία συζήτηση».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

FIBA: Στις 19 Μαρτίου η κλήρωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πιθανούς αντίπαλους στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα μάθει η Εθνική. Στις 19 Μαρτίου στην Ελβετ…