Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός: Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν

Παναθηναϊκός: Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν

Παπαπέτρου

Η χρόνια για τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε και πλέον οι ιθύνοντες του συλλόγου σηκώνουν… μανίκια, προκειμένου να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τη νέα σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά, κατακτώντας το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας. Οι εμφανίσεις στη Euroleague ήταν κάτω του μετρίου σε μία μεταβατική σεζόν, με τους ανθρώπους της ομάδας να επιθυμούν τη νέα χρονιά να παρουσιαστούν πολύ πιο ανταγωνιστικοί.

Το μπάτζετ αναμένεται να είναι λίγο πιο μεγάλο, με τους πράσινους να έχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα.

Ποιοι μένουν

Ας αρχίσουμε αρχικά από τους παίκτες που θα συνεχίσουν να φορούν σίγουρα την πράσινη φανέλα. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Παπαγιάννη, Σαντ Ρος, Μπρέι και Μαντζούκα. Ο Έλληνας σέντερ κι ο Αμερικανός γκαρντ δεσμεύονται με συμβόλαιο, όπως κι ο νεαρός φόργουορντ, ο οποίος είναι το μέλλον του τριφυλλιού. Από την πλευρά του, ο Κουβανός γκαρντ είχε υπογράψει πέρυσι συμβόλαιο για 1+1 χρόνο, με τους πράσινους να τον θέλουν και τη νέα σεζόν στο ρόστερ.

Ποιοι φεύγουν

Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό θα αποτελέσει σίγουρα ο Σέλβιν Μακ. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι καιρό που δεν υπολογίζεται, ενώ έχει φύγει ήδη από την Ελλάδα πριν την ολοκλήρωση των τελικών. Τον δρόμο του Μακ θα ακολουθήσει ο Ζακ Όγκαστ, ο οποίος ούτε στη δεύτερη θητεία στον Παναθηναϊκό δεν κατάφερε να δείξει κάτι ιδιαίτερο. Ο τρίτος που δεδομένα αποχωρεί είναι ο Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος πιθανότατα θα αποσυρθεί από τη δράση, ενώ εξαιρετικά δύσκολη είναι και η παραμονή του Ουάιτ, ο οποίος είχε καλές και κακές στιγμές στη φετινή χρονιά.

Οι παίκτες που μένουν ελεύθεροι

Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να κρατήσει στο ρόστερ του όλα τα βασικά στελέχη της ομάδας, τα οποία έκαναν τη διαφορά και τη νέα χρονιά. Πρώτα απ’ όλα, επιθυμεί διακαώς να ανανεώσει τη συνεργασία του με τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Ντίνο Μήτογλου. Οι Έλληνες φόργουορντ δεν έχουν άλλο χρόνο συμβόλαιο, έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές τους και πολιορκούνται από αρκετές ομάδες.

Οι πράσινοι θα ξεκινήσουν επαφές μαζί τους και στόχος τους είναι να τους διατηρήσουν και τους δύο στο πράσινο ρόστερ. Αμέσως μετά ακολουθεί ο Μάριο Χεζόνια, ο οποίος είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Ο Κροάτης φόργουορντ φαίνεται ότι θέλει πολύ να φορέσει και τη νέα χρονιά τη φανέλα του Παναθηναϊκού κι όπως όλα δείχνουν θα βρεθεί η φόρμουλα για να παραμείνει στο ΟΑΚΑ.

Ο τέταρτος της παρέας είναι ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Παναθηναϊκός θα ήθελε να τον κρατήσει στο ρόστερ του, ωστόσο δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παραμονή του Σέρβου γκαρντ στην ομάδα.

Τέλος, όσον αφορά τους Μπέντιλ και Μποχωρίδη, θα υπάρξουν συζητήσεις με τις δύο πλευρές, με τον Έλληνα γκαρντ να αναμένεται λογικά να συνεχίσει στην ομάδα. Όσον αφορά τον Αφρικανό φόργουορντ, έκανε εξαιρετικά πλέι οφ, δεν είναι καθόλου ακριβός και δεν αποκλείεται κι αυτός να μείνει στον Παναθηναϊκό.

Οι μεταγραφικοί στόχοι

Ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι για δύο παίκτες. Έναν από το πάνω ράφι, ο οποίος θα αποτελέσει τον βασικό πόιντ γκαρντ της ομάδας κι ένα αθλητικό πεντάρι πίσω από τον Παπαγιάννη. Οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφτούν ανάλογα με τις αποχώρησεις.

Αν το τριφύλλι καταφέρει να κρατήσει όλους τους παίκτες που θέλει, τότε δεν πρόκειται να προχωρήσει σε περισσότερες από 4-5 κινήσεις.

Ο προπονητής

Τελευταίο αλλά και σημαντικότερο είναι το κεφάλαιο προπονητής. Ο Όντεντ Κάτας ήρθε μεσούσης της σεζόν, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Βόβορα, αλλά δεν κατάφερε να δείξει τίποτα ιδιαίτερο. Το αντίθετο…

Βέβαια, δεν ήταν και δική του η ομάδα, όποτε θα πρέπει να περιμένουμε την απόφαση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού. Τη δεδομένη στιγμή είναι πιο πιθανό να αποχωρήσει παρά να παραμείνει στον πράσινο πάγκο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Basket League: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Περιστέρι

Παναθηναϊκός – Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League…