Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Μάντζαρης για Σπανούλη: “Πρότυπο και δάσκαλος για εμάς”

Μάντζαρης για Σπανούλη: “Πρότυπο και δάσκαλος για εμάς”

200501 870x500 1

Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΦΩΣ» παραχώρησε ο Βαγγέλης Μάντζαρης και μίλησε για την κοινή του πορεία με το Βασίλη Σπανούλη και το «αντίο» του αρχηγού του Ολυμπιακού από τα παρκέ

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν για μία οκταετία συμπαίκτης με τον Βασίλη Σπανούλη. Μαζί έζησαν σπουδαίες στιγμές. Τίτλους, διακρίσεις, συμμετοχές σε φάιναλ φορ και μεγάλες νίκες.

 

 

Ο 31χρονος πλέι μέικερ είπε για το μεγαλείο του Λαρισαίου γκαρντ:

” Ό,τι και να πούμε για τον Σπανούλη είναι λίγο. Ειδικά για τη δική μας φουρνιά που ανδρωθήκαμε στον Ολυμπιακό, για εμένα, τον Παπανικολάου, τον Σλούκα, τον Κατσίβελη, ήταν ένα τεράστιο πρότυπο αλλά και δάσκαλος για εμάς. Ο τρόπος που λειτουργούσε, που δούλευε, η νοοτροπία του, ήταν καθημερινά μαθήματα και μας έκανε καλύτερους. Ήμουν τυχερός που υπήρξα συμπαίκτης του και ζήσαμε μαζί στον Ολυμπιακό όλες αυτές τις μεγάλες επιτυχίες. Ήταν αυτός που μας… τράβηξε και μας έκανε άνδρες από παιδάκια μέσα σε μία χρονιά. Ήταν ένας συμπαίκτης τρομερά ανταγωνιστικός, από πλευράς πως ήθελε πάντα να κερδίζει και μας συμπαρέσυρε σε αυτό. Με την ηγετική του φυσιογνωμία μάς έδινε τεράστια ώθηση. Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του όχι μόνο μέσα στο παρκέ αλλά και στα αποδυτήρια. Ως παίκτης θα λείψει πάρα πολύ από τον αθλητισμό. Επειδή τον ξέρω καλά όμως, είμαι σίγουρος πως θα μείνει κοντά στο μπάσκετ με κάποιον τρόπο. Λατρεύει και αγαπάει το μπάσκετ. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Εύχομαι να υπάρξουν στο μέλλον κι άλλοι αθλητές σαν εκείνον, αλλά δύσκολα να δούμε ξανά αθλητή σαν τον Σπανούλη”.

Για το αν ταίριαζε με τον Σπανούλη:

“Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό, ο κόουτς Ίβκοβιτς ήθελε έναν γκαρντ που να βοηθά τον Σπανούλη. Να τον αποφορτίζει από την πίεση, να μην του χαλάει τις ασίστ, να τον βοηθά να κάνει το παιχνίδι του. Φύλαγα και τον καλό επιθετικό στην αντίπαλη ομάδα, οπότε έπαιρνα αυτήν την ευθύνη πάνω μου, για να είναι πιο άνετος στην επίθεση.Ήξερα καλά το παιχνίδι του, ήξερα τι του αρέσει, τι θέλει και εγώ ήμουν δίπλα του να τον στηρίξω. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συμβουλή που έδωσε σε εμάς τους μικρούς λίγο πριν από τον τελικό της Πόλης το 2012: «Ακούστε με. Επειδή αύριο μπορεί να είναι ο μοναδικός τελικός της ζωής σας και να μην σας ξαναδοθεί αυτή η ευκαιρία, πρέπει να παίξουμε για να κερδίσουμε. Σαν να είναι ο τελευταίος». Ήταν ηγέτης και είναι αναμφίβολα ένας από τους σημαντικότερους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών στην Ευρώπη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Το πιο σημαντικό για μας είναι το μομέντουμ»

Για το μομέντουμ στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Ολυμπιακός…