Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα – Σερβία 64-75: Γλυκόπικρη ήττα με κομβική τρίτη περίοδο

Ελλάδα – Σερβία 64-75: Γλυκόπικρη ήττα με κομβική τρίτη περίοδο

sloukas

Με γλυκόπικρη γεύση έκλεισε το τουρνουά «Ακρόπολις» η Ελλάδα, καθώς ήταν αρκετά ανταγωνιστική κόντρα στους Σέρβους ωστόσο γνώρισε την ήττα με 75-64. Η «επίσημη αγαπημένη» έπαιξε στα ίσια τους Σέρβους σε όλο το πρώτο μέρος, ωστόσο η πολύ κακή τρίτη περίοδος (11-23 επιμέρους σκορ) την έφερε να κυνηγάει να ανατρέψει διψήφιες διαφορές γνωρίζοντας την ήττα.

Κορυφαίος για την Εθνική μας ήταν ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος ήταν πρώτος της σκόρερ με 17 πόντους, ενώ κατέβασε και 10 ριμπάουντ. Ακολούθησε ο Κώστας Σλούκας με 10 πόντους, με τον Χάρη Γιαννόπουλο να προσθέτει ακόμα 9 ερχόμενος από τον πάγκο.

Η Εθνική μας μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και με διαδοχικά τρίποντα των Σλούκα και Λαρεντζάκη αρχικά (6-0), και συνεχόμενους πόντους του Κασελάκη εν συνεχεία κατάφερε να χτίσει διαφορά 8 πόντων (10-2). Οι Σέρβοι όπως είναι λογικό αντέδρασαν και αργά και σταθερά ροκάνισαν την διαφορά φτάνοντας στον πόντο με τον Μαριάνοβιτς (12-11).

Στην συνέχεια το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με την Ελλάδα να διατηρεί διαφορά μιας με δύο κατοχών για αρκετά λεπτά.  Οι Σέρβοι κατάφεραν να περνούν πρώτη φορά μπροστά με έμμεσο τρίποντο του Πετρούσεφ (18-19), με τον Μήτογλου να ευστοχεί από την περιφέρεια για το 21-19 του δεκαλέπτου.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην δεύτερη περίοδο με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και το προβάδισμα να αλλάζει χέρια συνεχώς. Στο τρίποντο του Μήτογλου (27-25) απάντησε ο Μπιέλιτσα φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα (27-27), με την Ελλάδα να παίρνει και πάλι τα ηνία με περιφερειακό σουτ του Σλούκα (32-31). Η εικόνα του αγώνα έμεινε ίδια και απαράλαχτη μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τους Σέρβους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών πόντων (34-37), χάρη σε σουτ του Μπιέλιτσα από την περιφέρεια.

Οι Σέρβοι μπήκαν αποφασισμένοι στην επανάληψη να επιβάλουν τον ρυθμό τους και με αφετηρία την άμυνα τους το κατάφεραν. Οι Έλληνες διεθνείς δεν έβλεπαν το καλάθι ούτε με… κιάλια, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους στην άμυνα η διαφορά ανέβαινε διαρκώς υπέρ των Σέρβων, ξεπερνώντας τους δέκα πόντους μετά από καλάθι του Αβράμοβιτς (42-53). Η κυριαρχία της Σερβίας συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου με το σκορ να είναι 45-60.

Η Εθνική μας ισορρόπησε το παιχνίδι στην τέταρτη περίοδο, ωστόσο δεν κατάφερνε να ροκανίσει την διαφορά, η οποία έμεινε για αρκετή ώρα στα ίδια επίπεδα. Λίγο μετά την συμπλήρωση 33 λεπτών αγώνα και με το σκορ στο 51-66, η Ελλάδα κατάφερε να τρέξει ένα σερί 7-0 και με τρίποντο του Γιαννόπουλου κατέβασε την διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (58-66). Η Εθνική μας δεν κατάφερε να μειώσει περισσότερο την διαφορά και γνώρισε την ήττα με το τελικό 64-75.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 34-37, 45-60, 64-75

Ελλάδα (Πιτίνο): Ρογκαβόπουλος, Χρυσικόπουλος, Λούντζης 6, Κατσίβελης 2, Λαρεντζάκης 5, Καββαδάς 6, Σλούκας 10, Μποχωρίδης, Γιαννόπουλος 9, Αντετοκούνμπο 3, Κασελάκης 6, Μήτογλου 17

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Στους Καβαλίερς με συμβόλαιο 10 ημερών ο Μάρκους Μόρις

Στους Καβαλίερς  ο Μόρις. Το Κλίβελαντ έχει τρεις βασικούς στα… πιτς, λόγω τραυματισμών κα…