Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Εκλογές ΕΟΚ: Δώσε και μένα μπάρμπα

Εκλογές ΕΟΚ: Δώσε και μένα μπάρμπα

Είχαμε τα… χύμα, ήρθαν και τα τσουβαλάτα. Εκλογές ακούμε κι εκλογές δεν βλέπουμε, αλλά αυτό το συνηθίσαμε. Κι όπως λέει κι ο ποιητής, αν αρχίζεις να συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις και να του μοιάζεις. Μάλλον δίκιο έχει, γιατί αν ισχύει το 10% όσων μαθαίνουμε, γίνονται σημεία και τέρατα.

Δεν φταίει για όλα ο Βασιλακόπουλος. Ενδεχομένως φταίει, γιατί η ποιότητα των παραγόντων είναι ανάλογη με τον πήχη που έχει θέσει η Ομοσπονδία, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δεν εμπλέκεται. Τι κυκλοφορεί στη δημοσιογραφική πιάτσα; Εκλογές σημαίνει δύναμη κι η δύναμη φέρνει χρήμα. Αυτή η σχέση είναι αμφίδρομη. Ενίοτε το χρήμα προσφέρει δύναμη σ’ εκείνον, που θέλει να εκλεγεί…

Αίφνης έχουν αυξηθεί οι προτάσεις για χορηγία στα σωματεία. Θα πανηγυρίζαμε αν αυτές οι προσφορές ήταν ανεξάρτητες από τη βούληση των συλλόγων, για το ποιος θα διαδεχθεί τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Κάποιοι έχουν βγει και τάζουν χρήματα, προσφέρουν χορηγίες, προκειμένου τα σωματεία να… ανταποδώσουν την καλή τους θέληση.

Είναι νόμιμο να παίρνει ένας σύλλογος χορηγία, από συγκεκριμένη εταιρία, με χορηγικό παρελθόν στον χώρο του μπάσκετ; ΝΑΙ είναι. Εκλογές έρχονται, οπότε πόσο ηθικό είναι να προσφέρονται χρήματα (με τη μορφή χορηγίας) και την ίδια στιγμή ο χορηγός να δηλώνει ανοιχτά τη στήριξή του σε συγκεκριμένο υποψήφιο; Αν συμβαίνει αυτό (θέλω να πιστεύω ότι δεν συμβαίνει, αλλά τα μηνύματα κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση) τότε ΔΕΝ είναι ηθικό.

Αν στο επόμενο πρωτάθλημα, αίφνης εμφανιστούν 15-20 ομάδες με κοινό χορηγό, θα γνωρίζουμε ότι κάτι τρέχει. Μπορείτε, βεβαίως, να πιστέψετε ότι αίφνης ο συγκεκριμένος χορηγός θέλησε να στραφεί στο μπάσκετ, για να περάσει το διαφημιστικό του μήνυμα, οπότε ταυτόχρονα θα μπορείτε να πιστέψετε πως αν υπάρξει πρόβλημα στο άθλημα, θα έρθουν ο Σούπερμαν κι ο Μπάτμαν να το σώσουν.

Προσωπικά θέλω όσο τίποτα να τελειώσει η εποχή Βασιλακόπουλου, επειδή έχει κάνει μεγάλο κακό στο άθλημα. Επειδή χρόνια, όταν ακόμα είχε τη δυνατότητα επιχορηγήσεων, έπειθε τα σωματεία να τον ακολουθούν, χρησιμοποιώντας ενίοτε ως όπλο τις επιχορηγήσεις κι όχι μόνο.

Εκλογές εδώ και τώρα, να ξεμπερδεύουμε, αλλά μισό λεπτό. Αν είναι να εμφανιστεί άλλος Βασιλακόπουλος, αν είναι με το «καλημέρα» να μας δείξει ότι ακολουθεί τις ίδιες μεθόδους (αν είναι κρατικά ή ιδιωτικά τα κεφάλαια, ποσώς μας ενδιαφέρει), τότε να το αφήσουμε καλύτερα. Ή θα αλλάξουμε, ή θα βουλιάξουμε και τέτοιες πρακτικές δεν μυρίζουν… αέρα αλλαγής.

Το μπάσκετ θέλει αλλαγή τρόπου σκέψης και διαχείρισης, όχι εναλλαγή προσώπων και συνέχιση άθλιων πολιτικών. Καθένας μας κρίνεται καθημερινά. Επιμένω πως δεν πιστεύω λέξη απ’ όσα ακούγονται, αλλά αν έχουν δόση αλήθειας, έστω και μικρή, σε ότι με/μας αφορά, θα είμαστε 100 φορές πιο σκληροί, απ’ ότι απέναντι στον Βασιλακόπουλο. Έτσι, για να μην υπάρχουν… σκιές.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Στο Summer League με τους Κινγκς [pic]

Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο δεν επιλέχθηκε από κάποια ομάδα στο ΝΒΑ draft, αλλά δεν τα παρατάει. …