Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Αποκλειστικό: Εισαγγελέας στο μπάσκετ

Αποκλειστικό: Εισαγγελέας στο μπάσκετ

Άνθρωπος που τρέφεται από την πόλωση, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, έχει πετύχει να μετατρέπει το τεράστιο πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ σε αναμέτρηση άλλοτε Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, άλλοτε σε προσωπική κόντρα με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Με αυτόν τον τρόπο ΔΕΝ χάνει, καθώς βγαίνει από το κάδρο. Το κυριότερο κρύβει κάτω από το χαλάκι τα προβλήματα και τις ακαθαρσίες, όπως για παράδειγμα καταγγελία, η οποία έχει φτάσει στη δικαιοσύνη κι ο Εισαγγελέας καλεί κορυφαία στελέχη του μπασκετικού χώρου για καταθέσεις.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Παράγοντας ομάδας (σ.σ. έχουμε όλα τα στοιχεία στα χέρια μας) κατήγγειλε ότι διαιτητής μπήκε στ’ αποδυτήρια κι είπε πως έχει εντολή από εν ενεργεία μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ να κερδίσει η αντίπαλη ομάδα. Η καταγγελία πήγε από τον παράγοντα στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και στην ΟΔΚΕ.

Η Ομοσπονδία Διαιτητών, για την οποία πολλάκις έχω γράψει αρνητικά σχόλια, αντέδρασε παραδειγματικά. Ξεκαθάρισε πως μόνο ο Εισαγγελέας μπορεί να αποφανθεί και παρέπεμψε σε αυτόν την υπόθεση. Έγινε, προδήλως, η διαδικασία που ακολουθεί κάθε τέτοιου είδους καταγγελία κι ο Εισαγγελέας έχει καλέσει κορυφαία στελέχη της ΚΕΔ να καταθέσουν.

Το αν θα απευθυνθούν κατηγορίες και προς ποια κατεύθυνση δεν το γνωρίζουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να λάμψει η αλήθεια. Αν είναι αβάσιμη η καταγγελία να τιμωρηθεί ο ευφάνταστος παράγοντας, αν όχι να συρθούν στο Εδώλιο όσοι έχουν συμμετοχή. Κι είμαι σίγουρος πως κι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος το ίδιο επιθυμεί, καθώς γνωρίζω ότι είναι ακέραιος άνθρωπος.

Αυτό, βεβαίως, δεν τον απαλλάσσει από την όποια πολιτική ευθύνη της επιλογής, αν κι εφόσον (κάτι που προσωπικά απεύχομαι) ο Εισαγγελέας ολοκληρώσει το έργο του και προκύψουν ευρήματα, που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω δικαστική διερεύνηση.

Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης κι επειδή δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση να σπιλώσουμε ανθρώπους, να διευκρινίσουμε πως ΔΕΝ πρόκειται για αγώνα της «μεγάλης» κατηγορίας, πως η καταγγελία είναι επώνυμη (εξ ου και το γεγονός ότι ασχολήθηκε Εισαγγελέας) και ότι στο στόχαστρο έχουν μπει δύο μέλη της ΚΕΔ. Ένα εν ενεργεία κι ένα πρώην μέλος της.

Επειδή τέτοια ζητήματα είναι πολύ λεπτά, γιατί δεν έχει να κάνει με το πώς εκτιμά καθένας τον τρόπο δράσης της Ομοσπονδίας, ή αν κοουτσάρει καλά ο προπονητής, ή αν ο πρόεδρος έπραξε τα δέοντα για να ενισχύσει την ομάδα του, στοιχεία της καθημερινότητάς μας, αλλά που χωρούν πολλές διαφορετικές απόψεις, ερμηνείες και σε κάθε περίπτωση κανένας Εισαγγελέας δεν πρέπει να ασχοληθεί, να ξεκαθαρίσουμε ότι ΜΟΝΟ οι δικαστικές αρχές θα αποφασίσουν αν ο παράγοντας είπε αλήθεια κι αν ναι, αν ο διαιτητής όντως… μετέφερε μήνυμα, ή το έβγαλε από το μυαλό του, ώστε να μάθουμε αν εντέλει υπάρχει ευθύνη μέλους ή μελών της ΚΕΔ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ραμάτ Χασαρόν 59-65

Ανώδυνη ήττα… για τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να διατηρήσει το αήττ…