Κεντρική Basket League ΑΕΚ Αποκλειστικό: Αγγελόπουλος, ο γητευτής των… ban

Αποκλειστικό: Αγγελόπουλος, ο γητευτής των… ban

Αν αυτό μπορεί να παρηγορήσει τους φίλους της ΑΕΚ, είναι πως η ομάδα τους δεν είναι πρωταθλήτρια στα ban. Η Τραμπζοσνπόρ έχει 13, αλλά ο Μάκης Αγγελόπουλος κάνει ό,τι μπορεί για να τη φτάσει. Κι αν νομίζετε ότι η «Ένωση» μετράει οκτώ (8), όσα δηλαδή φαίνονται σήμερα στη σχετική λίστα της FIBA (δείτε εδώ), προσθέστε άλλα δύο για να είσαστε μέσα.

Η ΑΕΚ θα φτάσει πολύ σύντομα (είναι θέμα ημερών) τα 10 ban, καθώς άλλοι δύο έχουν στείλει σχετικό αίτημα κι η διεθνής ομοσπονδία αναμένεται να προσθέσει τις δικές τους… προσφυγές. Κι όσο μεγαλώνει η λίστα, τόσο δυσκολεύει το έργο της διοίκησης, τόσο ανησυχεί ο κόσμος της ομάδας, τόσο πλήττεται το κύρος της, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να μπορέσει ο Αγγελόπουλος να αναστρέψει την κατάσταση.

Όπως γράψαμε και χθες (δείτε εδώ), όπως πρώτοι σάς ενημερώσαμε από το ραδιόφωνο του Over FM, ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει ένα τεράστιο εμπόδιο να ξεπεράσει, την εξασφάλιση πιστοποιητικού συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα. Στη θεωρία του πράγματος, γιατί με τον ΕΣΑΚΕ ποτέ δεν είσαι σίγουρος, ως προς το αν θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα κι οι ημερομηνίες, η ΑΕΚ μέχρι αύριο πρέπει να παρουσιάσει μηδενικό χρέος από τη φετινή χρήση. Τι σημαίνει αυτό;

Πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες (προπονητές και παίκτες) είτε να έχουν εξοφληθεί, είτε να έχουν συναινέσει σε διακανονισμό. Διαφορετικά η ΑΕΚ δεν μπορεί να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα. Είναι δε τόσο σκληρή η γραμμή που αποφάσισαν στη λίγκα (αν τηρηθεί, ξαναλέμε), που σε περίπτωση αθέτησης συμφωνίας από την πλευρά μιας ομάδας, σε περίπτωση μη τήρησης των ημερομηνιών καταβολής των δόσεων, από τη στιγμή που θα έχει βγει το πιστοποιητικό συμμετοχής, προβλέπεται συνεχής αφαίρεση βαθμών.

Πόσο εύκολο είναι να πείσει ο Αγγελόπουλος τους παίκτες (και τους προπονητές) να δεχθούν διακανονισμό, με 10 ban στην πλάτη, μόνο αυτός μπορεί να γνωρίζει. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο, γιατί η ΑΕΚ είναι απαραίτητη στο ελληνικό πρωτάθλημα, ειδικά από τη στιγμή που είναι αβέβαιο αν θα επιστρέψει ο Ολυμπιακός. Επειδή θέλουμε να βλέπουμε αισιόδοξα τα πράγματα, να υποθέσουμε ότι θα τα καταφέρουν οι διοικούντες.

Ακόμα κι έτσι, για να μπορέσουν να κάνουν μεταγραφικό σχεδιασμό, για να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο, πρέπει να καλύψουν όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 10 ban. Εδώ, ακόμα κι οι πλέον αισιόδοξοι κρατούν μικρό καλάθι, καθώς αντί να μειώνονται αυξάνονται τα… «πέναλτι».

Με αρκετούς παίκτες να έχουν δει… πακετάρει τα πράγματά τους από τα αποδυτήρια του «Νίκος Γκάλης», τρεις ή τέσσερις εξ αυτών που συμπεριλαμβάνονταν στο ρόστερ να κρεμούν τη φανέλα, η ΑΕΚ πρέπει να φτιάξει καινούρια ομάδα. Αν έχει πιστοποιητικό συμμετοχής, αν καταφέρει να βγάλει από πάνω της τα ban, αν βρει χρήματα για να κάνει μεταγραφές, αν ανακτήσει (αυτό είναι το δυσκολότερο) τη χαμένη της αξιοπιστία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Ανέλαβε ομάδα της Αιγύπτου ο Αγγέλου [pic]

Τη νέα μπασκετική του στέγη βρήκε ο Βαγγέλης Αγγέλου. Ο έμπειρος προπονητής ύστερα από την…