Κεντρική A2 Α2: Ο διαιτητής που έγραψε φέτος… ιστορία

Α2: Ο διαιτητής που έγραψε φέτος… ιστορία

Καθένας έχει και κάτι να θυμάται, από τη φετινή περίεργη σεζόν στην Α2. Ο διαιτητής Κωνσταντινόπουλος θα θυμάται ότι έγραψε… ιστορία. Εξηγεί ο Γιώργος Κογκαλίδης

Κάποιες φορές υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Άλλοτε είναι ο λάθος άνθρωπος, στη λάθος στιγμή. Ο διαιτητής Απόστολος Κωνσταντινόπουλος (εκ Πατρών προερχόμενος, μεταγραφή στον ΣΕΔΚΑ) δεν γνωρίζουμε αν ήταν απλά άτυχος, αλλά έχει γράψει τη δική του ιστορία, η οποία συνδέεται με το Μαρούσι, με όχι και τον πιο ευχάριστο τρόπο.

Η ιστορία γράφτηκε σε δύο δόσεις. Ο συγκεκριμένος διαιτητής ήταν αυτός που πήρε πρόσφατα, στον αγώνα του Αμαρουσίου με τον Πανερυθραϊκό το δελτίο του Γιώργου Σουρλή. Ως εκ τούτου γράφει μια… ιστορία, καθώς ο έμπειρος γκαρντ ουδέποτε είχε βρεθεί σε παρόμοια θέση, κανείς διαιτητής δεν του είχε πάρει μέχρι πρότινος το δελτίο. Άλλωστε, ο Σουρλής ποτέ δεν ήταν από τους παίκτες που προκαλούσαν ανάλογες αντιδράσεις.

Από μόνο του το γεγονός δεν θα είχε καμία αξία, αν ο Κωνσταντινόπουλος δεν ήταν διαιτητής και στον αγώνα του Αμύντα με το Μαρούσι, όπου αποβλήθηκε ο Γιάννης Γκαγκαλούδης. Προσέξτε, για να μην υπάρχει παρεξήγηση: Δεν ήταν ο διαιτητής που απέβαλλε τον έμπειρο παίκτη, αλλά μέλος της τριάδας, η οποία διηύθυνε τον αγώνα.

Επειδή κι ο Γκαγκαλούδης, παρά το εκρηκτικό του χαρακτήρα του, δεν είχε αποβληθεί ποτέ νωρίτερα στην καριέρα του, έχουμε έναν «γκρίζο», ο οποίος είναι «παρών» σε δύο στιγμές… ιδιαίτερες για τους παίκτες του Αμαρουσίου και διόλου ευχάριστες. Το αν ήταν άτυχος ο συγκεκριμένος διαιτητής, το γνωρίζει ο ίδιος. Ενεργό συμμετοχή, πάντως, είχε στην περίπτωση του Σουρλή.

Όπως και να ‘χει, θαρρώ ότι κι ο ίδιος δεν θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο διαιτητής, που θα συνδέεται με αρνητικές «κιτρινόμαυρες» (λόγω χρωμάτων της ομάδας) στιγμές. Βεβαίως, θα είχε αποφευχθεί όλο αυτό, αν τα μέλη της ΚΕΔ τον… προστάτευαν, καθώς ήταν νωπές οι μνήμες από τον Αμύντα, ίσως να μην ήταν το πιο έξυπνο να τοποθετηθεί ένας εκ των τριών διαιτητών στον αγώνα με την Ερυθραία.

Από την άλλη ο Σουρλής με τον Γκαγκαλούδη (δείτε στο βίντεο, ζει κι άλλες στιγμές, πιο όμορφες) νιώθουν λίγο πιο… ολοκληρωμένοι, αφού κατόρθωσαν στην καριέρα τους να αποβληθούν, έστω και σε… προχωρημένη μπασκετική ηλικία. Να μην το έχουν… καημό, βρε παιδί μου, να ζήσουν την εμπειρία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε A2

Δειτε επισης

Πέλικανς: Πήραν με ανταλλαγή τον Βαλαντσιούνας

Μεγάλη ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε στο NBA, αφού οι Πέλικανς και το Μέμφις αντάλλαξαν τον Β…