Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Σταυρόπουλος: «Με ήθελε ο Μεσίνα και με πήρε, ο Τζέιμς δεν ταίριαζε στην Αρμάνι»

Σταυρόπουλος: «Με ήθελε ο Μεσίνα και με πήρε, ο Τζέιμς δεν ταίριαζε στην Αρμάνι»

Stavropoulos

Η Αρμάνι Μιλάνο ξεκινώντας το χτίσιμο της από την πρόσληψη του Έτορε Μεσίνα κατάφερε μετά από πάνω από 20 χρόνια να επιστρέψει στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Βασικός συντελεστής και συνεργάτης του Ιταλού στην ομάδα είναι ο Χρήστος Σταυρόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην στην «Corrier Della Sera» μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι ο Μεσίνα ήταν αυτός που τον ήθελε στην ομάδα.

Παράλληλα, ο GM της Αρμάνι αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η παρουσία του Μεσίνα προσελκύει παίκτες που είναι πρωταθλητές, ενώ σε ερώτηση αναφορικά με τον Μάικ Τζέιμς τόνισε ότι δεν ταίριαζε στην φιλοσοφία της ομάδας. Τέλος, ο Χρήστος Σταυρόπουλος θεωρεί ότι όλα είναι πιθανά στο Final 4 της Κολωνίας.

Αναλυτικά:

«Αυτός με έψαξε και με ήθελε. Συνήθως γίνεται το αντίθετο, ο τζένεραλ μάνατζερ είναι αυτός που προσλαμβάνει τον προπονητή! Αλλά αυτός ηγείται του πρότζεκτ της Ολίμπια. Υπάρχει κατανόηση μεταξύ μας, που προέρχεται από τον αλληλοσεβασμό. Τον κρατώ ενημερωμένο για όλα και αυτός μου δίνει μεγάλη δύναμη για να μπορώ να δουλέψω ανεξάρτητα και υπεύθυνα. Δεν έχουμε μαλώσει ποτέ. Γιατί να το κάνουμε; Ωστόσο, συμβαίνει να έχουμε διαφορετικές απόψεις και να τις συζητάμε».

Για το πως αντιμετωπίζει μία λάθος συμπεριφορά παίκτη: «Σε αυτό το διάστημα των δύο ετών δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Το γκρουπ είναι υγιές και διοικείται με σοφία. Όλοι έχουν κατανόηση, από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο, το ήθος έχει μπει από την εταιρεία και από αυτούς που ηγούνται. Τα λόγια του Ροντρίγκεθ είναι σημαντικά: «Η Ολίμπια Μιλάνο είναι ο καλύτερος εταιρικός οργανισμός που έχω ζήσει μετά το ΝΒΑ». Ένα σημαντικό παράδειγμα έρχεται από πρωταθλητές, όπως ο Ντιλέινι, ο Χάινς, που είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν όποιον αντιμετωπίζει δυσκολίες. Και εκτός από αυτό, η Ολίμπια προσελκύει πολλούς πρωταθλητές. Αυτό έχει να κάνει πολύ και με τον Μεσίνα, χωρίς αμφιβολία».

Για τον Μάικ Τζέιμς: «Δε θεωρήθηκε ότι ταιριάζει σε αυτήν την ομάδα…».

Για το Final Four: «Τα πάντα είναι πιθανά…».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…