Κεντρική Elite League Ολυμπιακός Β’ – Απόλλων Πάτρας 81-78: Ανέβηκε στην κορυφή η ομάδα του Πειραιά

Ολυμπιακός Β’ – Απόλλων Πάτρας 81-78: Ανέβηκε στην κορυφή η ομάδα του Πειραιά

petros melissaratos olympiakos apollon patras scaled e1622302369405 820x490 1 jpg

Ο Ολυμπιακός Β’ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Α2 Εθνικής Κατηγορίας με τον Απόλλωνα Πάτρας, καθώς επικράτησε με 81-78. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και δυσκολεύτηκαν, πήραν τη νίκη και ανέβηκαν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ολυμπιακός Β’ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έπαιζε εξαιρετική άμυνα (4-0). Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί στο ζωγραφιστό και με πρωταγωνιστές Μελισσαράτο και Χρηστίδη κράτησαν τα ηνία του σκορ (8-6). Στην αντίπερα όχθη, ο Πουλιανίτης έκανε ότι ήθελε στο παρκέ και οδηγούσε την ομάδα του έχοντας ήδη έξι πόντους (8-8). Τη σκυτάλη πήρε ο Διαμαντάκος, ο οποίος έφερε τούμπα το ματς (8-11).

Οι Πατρινοί βελτίωσαν αισθητά την άμυνα τους και περιόρισαν τον Ολυμπιακό Β’, αλλά και οι ίδιοι δεν ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση. O Iωσήφ Κολοβερός έδωσε πολύτιμες λύσεις σε άμυνα και επίθεση και οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν την κατάσταση (13-12). Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τα ηνία του σκορ μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, δίχως όμως να μπορέσουν να ξεφύγουν στο σκορ.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τον Απόλλωνα Πάτρας να βρίσκει τις λύσεις και να φέρνει το ματς στα ίσια (16-16), ενώ ο Αντωνάκης διεύρυνε στο 8-0 το σερί και έδωσε τα ηνία στους φιλοξενούμενους (16-19)Ολυμπιακός και Απόλλωνας έδιναν τα πάντα στο παρκέ και προσπαθούσαν να πάρουν τον έλεγχο (30-31).

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου «πάγωσαν» όλοι με τον τραυματισμό του Αγγέλου, αλλά ευτυχώς ο παίκτης σηκώθηκε και δεν υπέστη κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ και οι παίκτες των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 33-32.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά προβάδισμα πέντε πόντων, αλλά ο Απόλλωνας Πάτρας έβγαλε αντίδραση και έφερε το ματς στα ίσια (40-40). O ρυθμός στο δεύτερο μέρος ήταν διαφορετικός, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, το σκοράρισμα ήταν μεγαλύτερο και αυτό ευνόησε τους φιλοξενούμενους (47-48).

Ο Ιωσήφ Κολοβέρος, όμως το πήρε προσωπικά και με συνεχόμενα καλάθια έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στον Ολυμπιακό Β΄(53-48). Οι ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί σ΄αυτό το τρίτο δεκάλεπτο. Σημείωσαν συνολικά 29 πόντους και κατάφεραν να πάρουν ένα καλό προβάδισμα (62-54).

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε με τον Ολυμπιακό Β’ να κρατάει τα ηνία του σκορ (66-59). H διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις και για πρώτη φορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (69-59). Παράλληλα, ο Απόλλωνας Πάτρας έχασε τον Διαμαντάκο, ο οποίος χρεώθηκε με πέμπτο φάουλ. Οι Πατρινοί έβγαλαν αντίδραση και μπήκαν ξανά στη διεκδίκηση της νίκης (71-66).

O Απόλλωνας διεκδίκησε μέχρι τέλος τη νίκη, αλλά ο Ολυμπιακός άντεξε και πήρε τη νίκη με 81-78.

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 33-32, 62-54, 81-78

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

National League 1: Συνέχεια στα play off και play out

Η 2η αγωνιστική των play off και η 3η των play out στον Γ’ όμιλο της National League…