Κεντρική Γυναίκες Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 66-74: Πράσινο πρωτάθλημα στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 66-74: Πράσινο πρωτάθλημα στο ΣΕΦ

panathinaikos 2 scaled e1621701607769 820x490 1 jpg

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 66-74: Μετά από 8 χρόνια (σ.σ.: 2013) οι «πράσινες» επέστρεψαν στα πρωταθλήματα της Α1 Γυναικών. Τρομερή η Ριντ, καθοριστικές Λύμουρα και Μόργκαν.

Πρωταθλήτριες Ελλάδας για σεζόν 2020-21 στην Α1 μπάσκετ Γυναικών αναδείχθηκαν οι κοπέλες του ΠΑΟ. Με ανατροπή στη σειρά και με νίκη μέσα στον Πειραιά. Σε έναν τελικό που η Ελένη Καπογιάννη και το πλάνο της λειτούργησαν ιδανικά, εγκλωβίζοντας από την αρχή ως το φινάλε την ομάδα του Γιώργου Παντελάκη, για να φτάσου στη νίκη με 74-66. Παρά την απουσία της Λεουτσάνκα, οι «πράσινες» είχαν μεγαλύτερο συγκέντρωση, καθαρό μυαλό και έφυγαν δικαίως νικήτριες και με τον τίτλο από το ΣΕΦ. Με κορυφαία την Ριντ και καθοριστικές στην τελευταία περίοδο τις Λύμουρα και Μόργκαν. Από τον Ολυμπιακό πάλευε απελπιστικά μόνο η Σταμολάμπρου.

Παιχνίδι ανατροπών

Οι «ερυθρόλευκες» ξεκίνησαν καλά το ματς. Με την Κόστοβιτς να σκοράρει 6 (3/3 διπ.), βρέθηκαν στο ξεκίνημα στο +7 (11-4). Η απουσία της Λεουτσάνκα ήταν αισθητή μέσα στη ρακέτα του Παναθηναϊκού. Μετά το τρίποντο της Σταμπολάμπρου (4:33 για το δεκάλεπτο) που έφερε τον Ολυμπιακό στο +8 (14-6) η Ελένη Καπογιάννη έπαιξε συνεχώς άμυνα ζώνης. Με αποτέλεσμα να μην επιτρέψει στις γηπεδούχες να έχουν εύκολο σκοράρισμα. Η Ριντ ήταν το πρώτο «βιολί» στην επίθεση του ΠΑΟ, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει σταδιακά να «ροκανίζει» τη διαφορά και να προσπεράσει 17-16 με την βολή της Μόργκαν (46,2” πριν το τέλος). Αυτό ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου, με τις φιλοξενούμενες να κάνουν σερί 11-2 στο δεύτερο πεντάλεπτο, ανατρέποντας το σκορ.

Η ζώνη του ΠΑΟ

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι «πράσινες» συνέχισαν να κάνουν το ίδιο με μεγάλη επιτυχία. Άμυνα ζώνης με προσαρμογές, εγκλώβισαν τον Ολυμπιακό. Την ίδια ώρα στην επίθεση η Ριντ εξακολουθούσε να δίνει λύσεις. Με τα δύο συνεχόμενα τρίποντα από τη Χατζηνικολάου (2/2τρ.), το σερί του ΠΑΟ έφτασε το 11-3 και η διαφορά στο +9 για τις «πράσινες» (28-19). Ο Γιώργος Παντελάκης έψαχνε να βρει λύσεις και όταν η μπάλα πήγαινε μέσα στη ρακέτα, έπαιρνε πόντους. Κομβική σε εκείνο το σημείο ήταν η Φοντέιν. Η Ριντ ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 7 (32-25), φτάνοντας τους 12 πόντους. Το ημίχρονο έκλεισε με τρεις πόντους από βολές για τον Ολυμπιακό και την ομάδα της Καπογιάννη στο +4 (32-28). Δύο στοιχεία ήταν αξιοσημείωτα. Τα 9 λάθη του Ολυμπιακού και τα 7 κλεψίματα του ΠΑΟ.

Απόλυτη ισορροπία

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που καμιά από τις δύο ομάδες δεν ξεχώρισε. Πέντε φορές το σκορ ήταν ισόπαλο. Ο Παναθηναϊκός έμεινε σχεδόν τρία λεπτά στο ξεκίνημα χωρίς σουτ εντός παιδειάς και μόλις μια βολή. Με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει αρχικά σε 34-34 και το σκηνικό να συνεχίζεται. Η Σταμολάμπρου πήρε το «όπλο». Σκόραραν οι «πράσινες» και εκείνη «απαντούσε». Από το 40-40 στα μισά του δεκαλέπτου, καθοριστική ήταν η ηρεμία που είχαν οι «πράσινες». Παρότι οι «ερυθρόλευκες» θέλησαν να πάνε το παιχνίδι στην ένταση, στο γρήγορο ρυθμό, η ομάδα της Καπογιάννη δεν απέκλινε από το πλάνο της. Παίρνοντας πόντους από την Καλαμπάκου και την Μούλη, έκλεισε το δεκάλεπτο στο 51-47.

Το πήραν πάνω τους Μόργκαν και Λύμουρα

Στο καθοριστικό τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ήταν πιο συγκεντρωμένος, με αποτέλεσμα αντί η διαφορά να μειωθεί κι ο Ολυμπιακός να μπει γερά στη διεκδίκηση του αγώνα, το τριφύλλι να ξεφύγει ακόμα και με 12 πόντους (58-70), χάρη σε μεγάλα καλάθια της Μόργκαν και της Λύμουρα, η οποία ήταν και η MVP του τρίτου τελικού.

Το τελευταίο λεπτό ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τροπαίου στο ΣΕΦ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…