Κεντρική Διεθνή Μπούργος – Στρασμπούρ 81-70: Ξέσπασε στο τέταρτο και πάει για το back to back

Μπούργος – Στρασμπούρ 81-70: Ξέσπασε στο τέταρτο και πάει για το back to back

burgos strasburg benite

Την ευκαιρία να κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν τον τίτλο του Baskertball Championw League θα έχει η Μπούργος, η οποία επικράτησε με 81-70 της Στρασμπούργ στον ημιτελικό. Η γαλλική ομάδα έβαλε δύσκολα για 25′ στους Ισπανούς, οι οποίοι ωστόσο ήταν καταιγιστικοί στο τελευταίο δεκάλεπτο, οικοδόμησαν διαφορά ασφαλείας και έφτασαν στην νίκη.

Η γαλλική ομάδα ξεκίνησε πολύ καλύτερα την αναμέτρηση και με συνεχόμενα τρίποντα κατάφερε πολύ γρήγορα να προηγηθεί με 0-8. Η Μπούργος απάντησε με τους3 Ριβέρο και ΜακΦάντεν (5-8), με την Στρασμπούρ ωστόσο να διατηρεί τα ηνία και να πηγαίνει και πάλι στο +8 με τον Γουεϊνράιτ (7-15). Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου με τους Γάλλους να κυριαρχούν και να πιάνουν διψήφια διαφορά με τρίποντο του Τζέφεσρον (13-25), με τους Ισπανούς να μειώνουν σε 15-25.

H Μπούργος ισορρόπησε το παιχνίδι στην δεύτερη περίοδο, ωστόσο οι Γάλλοι κατάφερναν να διατηρήσουν την διαφορά τους κοντά στους 10 πόντους για αρκετή ώρα. Η ισπανική ομάδα κατάφερε μετά από πολύ ώρα να μειώσει στους 6 με τρίποντο του Σάλβο (28-34), με την Στρασμπούρ να απαντάει άμεσα με τον Μπόχατσικ (28-37). Η Μπούργος μείωσε στους 4 με τρεις βολές του Μπενίτε λιγότερο από ενάμισι λεπτό πριν το ημίχρονο (33-37), για να χτυπήσει ξανά στην επόμενη φάση μειώνοντας μετά από πάρα πολύ ώρα στον πόντο (36-37). Η Στρασμπούρ έκλεισε το ημίχρονο με τρίποντο και φάουλ του Μπόχατσικ, ο οποίος διαμόρφωσε το 37-43.

Στην επανάληψη το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο +8 των Γάλλων δια χειρός Τζέφερσον (37-45) απάντησαν Μπενίτε και Ριβέρο με συνεχόμενους πόντους φέρνοντας το ματς στο καλάθι (43-45). Η Μπούργος κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τρίποντο του Μπενίτε (48-47), ο οποίος απάντησε και στην συνέχεια με καλάθι και φάουλ στο κάρφωμα του Ούντανο (51-49). Η Μπούργος κατάφερε να προηγηθεί με έξι πόντους λίγο αργότερα με τρίποντο του ΜακΦάντεν (59-53), και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος της περιόδου (63-57).

H Μπούργος με την ψυχολογία με το μέρος της αλλά και εξαιρετική άμυνα κατάφερε να καθαρίσει το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου. Συγκεκριμένα, με επιμέρους σκορ 11-2 στο πρώτο τετράλεπτο του τελευταίου δεκαλέπτου κατάφερε να οικοδομήσει διαφορά 15 πόντων (74-59). H Στρασμπούργ δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει στο παιχνίδι με την Μπούργος να παίρνει την νίκη με το τελικό 81-70

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 37-43, 63-57, 81-70

1 9 2 5

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…