Κεντρική Γυναίκες Δικαιουλάκος στον OVER FM 104.9: «Πιστεύω ήταν η καταλληλότερη ώρα για να γράψω αυτό το βιβλίο»

Δικαιουλάκος στον OVER FM 104.9: «Πιστεύω ήταν η καταλληλότερη ώρα για να γράψω αυτό το βιβλίο»

dikaioulakos coach

Ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών στο μπάσκετ, Τζώρτζης Δικαιουλάκος, μίλησε στην εκπομπή Overage του Over FM 104.9 με τον Γιώργο Κογκαλίδη, για το πρώτο του βιβλίο με τίτλο ”Η τέχνη του σκάουτινγκ” και που μπορεί να φανεί χρήσιμο στους αναγνώστες.

Για το αν νιώθει περισσότερο άνθρωπος του γυναικείου μπάσκετ και τα χρόνια που έχει περάσει στο εξωτερικό: «Πιο πολύ νιώθω άνθρωπος του κόσμου παρά του γυναικείου ή του αντρικού μπάσκετ. Τα τελευταία 11 χρόνια εργάζομαι στο εξωτερικό. Δεν γίνετε να ξεχάσεις την πατρίδα σου και μπορώ να πω ότι είμαστε η πιο ωραία χώρα του κόσμου».

Για το βιβλίο που έγραψε και κυκλοφορεί: «Είναι κάτι που είχα ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που δούλευα ως αssistant coach και στις περισσότερες ομάδες είχα πάρει αυτό τον ρόλο. Μετά ξεκίνησα να το διδάσκω σε σεμινάρια, μέχρι και σε ακαδημίες. Οπότε έμαθα και γνώρισα αρκετά πράγματα μέσα απ’ αυτό. Το έγραφα σταδιακά, γιατί αλλάζει ο άνθρωπος και το μπάσκετ. Έτσι κατάφερα να συλλέξω και να τοποθετήσω στο βιβλίο μου νέες πληροφορίες για την κατασκοπία. Πιστεύω ήταν η καταλληλότερη ώρα για να γράψω αυτό το βιβλίο».

tzortzis dikaioulakos

Για το τι θέλει να περάσει στον κόσμο του μπάσκετ μέσα από το βιβλίο του: «Είμαστε τόσο καταρτισμένοι οι νέοι προπονητές και πρέπει να αφήσουμε μια παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Νομίζω ότι εμείς που καταφέραμε να κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα, πρέπει να προσφέρουμε στη κοινωνία αυτά που εισπράξαμε. Κυρίως, το βιβλίο μου θέλω να προσφέρει στο κομμάτι των προπονητών, γιατί πέρα από τις καλές εγκαταστάσεις, οι προπονητές είναι αυτοί που κάνουν την διαφορά».

Για τους νέους προπονητές και αν θα τους βοηθήσει: «Θα έλεγα ότι θα τους βοηθήσει αρκετά. γιατί όλοι ξεκίνησαν από το τομέα του σκάουτινγκ. Δεν είναι τυχαίο ότι το σκάουτινγκ είναι η μισή δουλειά σε έναν σύλλογο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Μπάνκι: «Είναι επάξια στην δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός

Στην ποιότητα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Λούκα Μπάνκι. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει …