Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Αυγενάκης: Πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για την επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα

Αυγενάκης: Πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για την επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα

Αυγενάκης

O Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στα μέτρα για την επανεκκίνηση του αθλητισμού, ενημερώνοντας, παράλληλα, ότι η συζήτηση για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα θα ξεκινήσει τον Ιούνιο.

«Η συστηματική συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και η καθημερινή δουλειά της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, με την συνεχή επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων και των διευκρινιστικών Οδηγιών, βοηθά ώστε να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε κάθε επιμέρους ζήτημα και απορία που αφορούν στη συντεταγμένη επανεκκίνηση του συνόλου του ερασιτεχνικού αθλητισμού». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha”, αναφερόμενος στα μέτρα για την επανεκκίνηση του αθλητισμού.

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ακόμη ότι «χρειάζεται υπομονή και λίγος χρόνος ώστε να αφομοιωθούν από την αθλητική οικογένεια οι διαφορετικές λεπτομέρειες της σταδιακής επανεκκίνησης (διαβάθμιση επικινδυνότητας αθλημάτων, προϋποθέσεις, ημερομηνίες και επίπεδα προληπτικών ελέγχων έναρξης προπονήσεων και αγώνων). Η αξιοποίηση και στον αθλητισμό των ήδη διενεργούμενων seft test για τις σχολικές βαθμίδες και τους εργαζομένους, βοηθά για να κάνουμε σταθερά βήματα επιστροφής στην κανονικότητα, πάντα βέβαια παρακολουθώντας ότι η πορεία της πανδημίας βαίνει καλώς. Διότι η μάχη με τον Covid-19 είναι συνεχής και ουδείς πρέπει να εφησυχάζει. Ευχαριστώ θερμά όλη την αθλητική οικογένεια και τους εργαζομένους στη ΓΓΑ, τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις και τους φορείς για την προσπάθεια που καταβάλουν τόσους μήνες, την υπομονή και την πειθαρχία που έχουν επιδείξει στην πιστή εφαρμογή κάθε μέτρου».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι «συζήτηση για τη μερική επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα δεν μπορεί να ανοίξει τώρα. Από Ιούνιο και μετά, πάντοτε σε συσχέτιση με τη θετική πορεία του προγράμματος εμβολιασμών και με την αναγκαία συγκρότηση ειδικών πρωτοκόλλων».

Αναφερόμενος στην οικονομική ενίσχυση των σωματείων, ο Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Καταβλήθηκαν χτες 3.596.500 ευρώ στα υπόλοιπα 1.403 ερασιτεχνικά σωματεία, νόμιμα και ενεργά, εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ως οικονομική ενίσχυσή τους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Είναι η συνέχεια των 9.672.000 ευρώ σε 3.408 σωματεία, που τα είχαν λάβει για το 2020. Για το 2021, η ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων του Μητρώου θα προέλθει το καλοκαίρι ως προκαταβολή από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος, από τον οποίο θα χρηματοδοτείται σημαντικά όλος ο αθλητισμός».

Τέλος, αναφερόμενος στην επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο WRC, ο υφυπουργός Αθλητισμού στάθηκε στις συντονισμένες ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να επιτευχθεί μία τέλεια διοργάνωση από 9 έως 12 Σεπτεμβρίου. “Ο εθνικός μας αγώνας επιστρέφει μετά από 8 χρόνια στο πρόγραμμα του WRC και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που το πετύχαμε” κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…