Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Αυγενάκης: Με το όπλο παρά πόδας για την ΕΟΚ

Αυγενάκης: Με το όπλο παρά πόδας για την ΕΟΚ

VASILAKOPOULOS AVGENAKIS FASOULAS LIOLIOS 820x490 1 jpg

Ακόμα και μαγικό λυχνάρι να έχεις, δεν μπορείς να το τρίψεις περισσότερες από τρεις φορές. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θέλει να αποφύγει την εκλογική διαδικασία, αλλά δεν πρόκειται να τα καταφέρει. Κι αυτό είναι το μήνυμα, που του έστειλε με… τιτίβισμά του ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Τελική ευθεία εκλογών Δ.Σ., στις εναπομείνασες Ομοσπονδίες με προσωρινές διοικήσεις: Εκπνέει αύριο για ΕΟΚ η προθεσμία αίτησης ορισμού Εφορευτικής Επιτροπής από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για αρχαιρεσίες με ψηφιακή κάλπη «Ζευς» στις 30/05. Καιρός είναι να επανέλθει το μπάσκετ στην κανονικότητα» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Μετάφραση: Όσο έπαιξες… έπαιξες. Τέρμα τα ψέματα, ώρα να προχωρήσουμε βάσει αρχών και νόμων, από τους οποίους κανείς δεν είναι υπεράνω. Ο Λευτέρης Αυγενάκης έστειλε μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί (όχι ο ίδιος προσωπικά, αλλά η Πολιτεία) άλλα τερτίπια και παρελκυστικές τακτικές, από την πλευρά του προέδρου της διοίκησης Πρωτοδικείου.

Μην γελιέστε, ο μηχανισμός είναι έτοιμος. Υπάρχουν «πρόθυμα» σωματεία, να προσφύγουν ξανά στο Πρωτοδικείο, όπως έκαναν και την πρώτη φορά, να ζητήσουν αναβολή των εκλογών, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα κι αιτούμενα να συμπεριληφθούν στους έχοντες δικαίωμα του εκλέγειν. Αν έδειχναν τέτοιο πάθος για να μπουν στο μητρώο των σωματείων, άρα να έχουν και δικαίωμα ψήφου, θα ήταν από τα πρώτα, που θα είχαν εγγραφεί.

Βεβαίως, τώρα πια όλοι είναι υποψιασμένοι, οπότε περιμένουμε την επόμενη… ντρίμπλα, της νομικής ομάδας, που υποστηρίζει τον Βασιλακόπουλο. Δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα χέρια, καθώς δεν είναι απλά μάχη για την παραμονή στην καρέκλα, είναι πολλά περισσότερα, τα οποία οφείλει να αναδείξει η επόμενη διοίκηση, όποια κι αν είναι αυτή. Ζήτημα, στο οποίο θα επανέρθουμε σύντομα…

Ο Αυγενάκης έδειξε ότι είναι εδώ κι είναι αποφασισμένος να το πάει ως το τέλος. Έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι εκλογές θα γίνουν στην προβλεπόμενη ώρα, διαφορετικά θα κηρυχθεί (δική μου μετάφραση) έκπτωτη η διοίκηση Πρωτοδικείου και θα πάμε σε νέα, διοίκηση η οποία θα έχει μοναδικό σκοπό τη διεξαγωγή των εκλογών, όχι τη ματαίωσή τους.

Είναι σημαντικό το μήνυμα, προς πολλούς και διαφορετικούς αποδέκτες κι είναι ταυτόχρονα ευθύνη όλων όσων μετέχουν στις εκλογές και ζητούν την ψήφο των σωματείων (συμπεριλαμβανομένου και του εκλεκτού του Γιώργου Βασιλακόπουλου, Άγγελου Παπανικολάου) να δείξουν ότι έχουν πραγματική στοχοπροσήλωση στη διεξαγωγή των εκλογών κι όχι στην επ’ αόριστο αναβολή τους. Είναι ευθύνη και συνάμα είναι και λόγος να στηριχθούν ή να απορριφθούν από τους συλλόγους, που θα κληθούν να διαλέξουν τον καλύτερο. Γιατί αν ένας υποψήφιος (όποιος κι αν είναι αυτός) δεν θέλει να εφαρμόσει τους νόμους, δεν θέλει να γίνουν οι εκλογές, τότε κακώς είναι υποψήφιος και πρέπει να «μαυριστεί».

Το σίγουρο είναι πως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η εποχή Βασιλακόπουλου θα τεθεί στη διάθεση των κριτικών του μέλλοντος, για να κριθούν τα πεπραγμένα της. Δεν θα βρουν και πολλά θετικά, αλλά επί του παρόντος το σημαντικό είναι να αλλάξει σελίδα και να εξαφανιστούν όχι μόνο οι πρωταίτιοι της καταστροφής και της υποβάθμισης του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και οι παραφυάδες, τα εξαπτέρυγα κι όσοι στην πλάτη των δημογερόντων επιχείρησαν να… πλουτίσουν.

Αν θέλετε βάζουμε στοίχημα (το πιάσατε το υπονοούμενο) ότι θα επιχειρήσουν να προσεταιριστούν τους επόμενους, αλλά δεν είναι μόνο ο Αυγενάκης με το… όπλο παρά πόδας. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…