Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Από Ιούλιο… Σεπτέμβρη θέλει να το πάει ο Βασιλακόπουλος

Από Ιούλιο… Σεπτέμβρη θέλει να το πάει ο Βασιλακόπουλος

tsagronis vasilakopoulos avgenakis 768x470 1

Εξαγγέλλει παντού ότι στις 30 Μαΐου θα κάνει εκλογές. Και το λέει γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, από τη στιγμή που ο Λευτέρης Αυγενάκης όρισε την τελευταία μέρα της Άνοιξης ως καταληκτική ημερομηνία της διενέργειας των εκλογών της ΕΟΚ. Αν νομίζετε ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σκοπεύει να οδηγήσει την Ομοσπονδία σε αρχαιρεσίες, δίχως -μάλιστα- τη δική του συμμετοχή, μάλλον δεν γνωρίζετε καλά τον πρόεδρο της διοίκησης Πρωτοδικείου.

Άλλα λέει κι άλλα έχει στο μυαλό του. Όχι τώρα, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Το μπάσκετ είναι ένας τεράστιος καθρέφτης για να προβάλει το «εγώ» του, αλλά αυτά δεν είναι της παρούσης. Ποιο είναι το πλάνο Βασιλακόπουλου; Να τραβήξει τις εκλογές (αν αυτό είναι εφικτό) μέχρι τον Νοέμβριο! Ναι, όπως το διαβάσατε.

Οι νομικοί του εκπρόσωποι, που φυσικά πληρώνονται με κρατικά χρήματα, όπως κι οι δημοσιογράφοι που αμείβονται από τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας κι ανεβάζουν υβριστικά ποστ στους προσωπικούς τους λογαριασμούς, εναντίον των υποψήφιων προέδρων (αλήθεια, γνωρίζει κάτι γι’ αυτό ο κ. Αυγενάκης;), επεξεργάζονται σενάρια και τρόπους για να τραβήξουν για έναν μήνα -ίσως και λίγο λιγότερο- τις εκλογές. Αν τα καταφέρουν, ο Νοέμβρης είναι… κοντά.

Σκοπός είναι να ξεπεραστεί το πρώτο 20ημερο του Ιουνίου, ώστε μετά να ξεκινήσει το αγαπημένο παιχνίδι του προέδρου: Μονά ζυγά δικά μου. Αν φτάσει μέχρι τότε θα βγει μαινόμενος και σταθερά λάτρης της Εθνικής, να πει πόσο κακό θα κάνουν οι εκλογές στην προσπάθεια της «επίσημης αγαπημένης» να περάσει στους Ολυμπιακούς. Το Προολυμπιακό Τουρνουά θα γίνει στο τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, οπότε «ποιος ο λόγος να μην περιμένουμε λίγες ημέρες, για να μην διαταραχθούν τα δεδομένα και να σταθούμε όλοι αρωγοί στην προσπάθεια των διεθνών, να φέρουν την Εθνική στους Ολυμπιακούς του Τόκιο»;

Ποιος δεν τσιμπάει με τέτοιο δόλωμα; Περιμένατε τόσους μήνες, θα μας/σας χαλάσουν 15 μέρες; Ντροπής πράγματα. Κι αν καταφέρει να πάει μέχρι εκεί, θα ελπίζει στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Επί της ουσίας υψηλότερο εμπόδιο θα είναι ο Καναδάς και μπορεί εμείς να στερηθούμε τις υπηρεσίες των Αντετοκούμπο (ένεκα της παράλληλης διεξαγωγής των πλέι οφ του ΝΒΑ), αλλά κι οι Καναδοί θα έχουν σημαντικές απώλειες.

Αν η τύχη του χαμογελάσει (σε κάθε σχεδιασμό χρειάζεται και λίγη τύχη), ποιος να κάνει εκλογές ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων και της παρουσίας της Εθνικής σε αυτούς; Να τελειώσουν και βλέπουμε. Κάπως έτσι, ελπίζει ότι θα μπορέσει να σωθεί, είτε γιατί θα ανασχηματιστεί ο Αυγενάκης, είτε γιατί θα πάμε σε εκλογές, είτε γιατί θα φτάσει στα δικαστήρια η προσφυγή άλλων (ο ίδιος δεν καταδέχεται) για αντισυνταγματικότητα του ηλικιακού περιορισμού των υποψηφίων προέδρων.

Υπάρχει και «plan B». Ακόμα κι αν δεν τον ευνοήσουν τα αποτελέσματα, ακόμα κι αν η Εθνική δεν λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης, θα έχει κερδίσει χρόνο για να προωθήσει τον υποψήφιο της αρεσκείας του (βλέπε Άγγελο Παπανικολάου), ο οποίος θα αποδεχθεί να τον κάνει επίτιμο πρόεδρο με αυξημένες αρμοδιότητες, ήτοι να συνδιοικήσει (sic), για να μην πω να τον παρακολουθεί να διοικεί σκιωδώς την ΕΟΚ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…