Κεντρική Basket League Αγώνες AEK – ΠΑΟΚ 102-89: Κατοστάρα με «όργια» Μέικον

AEK – ΠΑΟΚ 102-89: Κατοστάρα με «όργια» Μέικον

macon

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε νικήτρια του πρώτου αγώνα της σειράς των πλέι οφ της Basket League κόντρα στον ΠΑΟΚ επικρατώντας με 102-89. Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Ντάριλ Μέικον, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 28 πόντους, ενώ είχε 12 συνεχόμενους και αναπάντητους στην καθοριστική τέταρτη περίοδο.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί στο σκορ και την ΑΕΚ να προηγείται με 15-13 περίπου στα μισά της περιόδου με τρίποντο του Λοτζέσκι. Ο ΠΑΟΚ με πολύ καλή άμυνα και αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Τέρνερ κατάφερε να τρέξει ένα σερί 9-0 περνώντας μπροστά με 7 πόντους 15-22. Η ΑΕΚ βρήκε σκορ από τους Κατσίβελη και Γκίκα στο τελευταίο δίλεπτο και μείωσε στους τρεις (19-22), με τον Μπιτς να διαμορφώνει το 19-25 του δεκαλέπτου με buzzer beater τρίποντο.

Όπως τελείωσε την πρώτη περίοδο ξεκίνησε και την δεύτερη ο Μπιτς και απάντησε με τρίποντο στις βολές του Λοτζέσκι, με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στους 7 πόντους την διαφορά (21-28). Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση στα μισά της περιόδου και κατάφερε να εκμηδενίσει την διαφορά και πέρασε μπροστά με τρίποντα των Χρυσικόπουλου και Ζήση και καλάθι του πρώτου (37-36). Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να περάσει πάλι μπροστά με τον Τέρνερ (39-40), με τον Μέικον να… παίρνει το όπλο του στο τελευταίο δίλεπτο και να σκοράρει 8 σερί πόντους για το 47-40. H ΑΕΚ έφτασε μέχρι και το +8 λίγο αργότερα με βολές του Κατσίβελη, με τον Γκρίφιν να διαμορφώνει το 52-46 του ημιχρόνου.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε στην επανάληψη με την ΑΕΚ να διατηρεί το προβάδισμα σε όλη την τρίτη περίοδο. Συγκεκριμένα, η διαφορά κυμάνθηκε για πάρα πολύ ώρα μεταξύ 2 και 8 πόντων με τον ΠΑΟΚ να απαντά όποτε προσπαθούσε η ΑΕΚ να ξεφύγει.

Επιθετικά για την Ένωση αιχμή του δόρατος ήταν ο Μέικον με τρίποντο του οποίου πήγε η διαφορά στους 6 πόντους (67-61), τρία λεπτά πριν το τέλος, με τους Ασπρόμαυρους να καταφέρνουν μετά από πολύ ώρα να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με τρίποντο του Καμπερίδη και βολές του Κακλαμανάκη (69-69). Ο Γιάνκοβιτς με βολές έκανε το 71-69 για την ΑΕΚ με τον Τέρνερ να απαντάει με μεγάλο τρίποντο και τον Γκίκα με coast to coast να κάνει το 73-72 του δεκαλέπτου.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν μαζί στο σκορ στο πρώτο κομμάτι της τέταρτης περιόδου με το σκορ να είναι ισόπαλο μετά από τέσσερα λεπτά (79-79). Έκτοτε ανέλαβε και πάλι δράση ο Ντάριλ Μέικον, ο οποίος μετά από έμμεσο τρίποντο του Ματσιούλις (82-79) σκόραρε 12 συνεχόμενους αναπάντητους πόντους εκτοξεύοντας την διαφορά στους 15 πόντους (95-79). Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να επιστρέψει στην διεκδίκηση της νίκης με το τελικό σκορ να είναι 102-89.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 52-46, 73-72, 102-89\

1 10 2 9

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Τενερίφη – Περιστέρι 97-93

Έφτασε μέχρι τέλους αλλά δεν τα κατάφερε το Περιστέρι… Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έφτασε …