Κεντρική Basket League Άρης “Μισός αιώνας Χάρης Παπαγεωργίου, ένας ζωντανός θρύλος…”

“Μισός αιώνας Χάρης Παπαγεωργίου, ένας ζωντανός θρύλος…”

Ιδιαίτερη αναφορά στον Χάρη Παπαγεωργίου, του οποίου η προσφορά στον Άρη είναι τεράστια τόσο ως αθλητής όσο και ο Πρόεδρος, κάνει η γνωστή -εξαιρετική- σελίδα “Aris Thessaloniki B.C. Retro”

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

50 ΧΡΟΝΙΑ – ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με αφορμή τα 68 γενέθλια που έκλεισε στις 26 Μαρτίου (μια μέρα μετά τα γενέθλια του συλλόγου), ο “αναρχικός Σταρ” Χάρης Παπαγεωργίου, ταυτόχρονα κλείνει και 50 ολόκληρα χρόνια (1971-2021) συνεχούς αγάπης και αφοσίωσης στο σύλλογο.

Ο Χάρης πέρασε από όλα τα πόστα και παραμένει μέχρι και σήμερα πιστός στρατιώτης της ιδέας που λέγεται ΑΡΗΣ. Ακολουθεί τον σύλλογο με αγάπη, αγνότητα και ανιδιοτέλεια.

Μισό αιώνα ο Χάρης δίπλα στο Θεό του πολέμου, με ένα μικρό διάλειμμα παίζοντας για κάνα δυο χρόνια μόνο ως παίκτης σε χαμηλότερες κατηγορίες. Τον είχαν ζητήσει και ομάδες της Α εθνικής αλλά ο Χάρης αρνήθηκε διότι δεν ήθελε να βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα που λατρεψε και λατρεύει.

Τόσα χρόνια αφοσίωσης συγκρίνονται με αυτά του Πατριάρχη μας Ανέστη Πεταλιδη και του θρυλικού “Μπαρού”, Μάκη Νάτση. Ενας από τους καλύτερους σουτέρ όλων των εποχών με απίστευτους μέσους όρους για την εποχή, όπου μόνο ο Νίκος Γκαλης καταφερε να τους αγγίξει, σημάδεψε το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης αλλά και της Ελλάδος.

Ένας ζωντανός θρύλος που μας έφερε πρωταθλήματα και διακρίσεις (4 Πρωταθλήματα Ελλάδος 1979-1983-1986-1987 και 1 Κύπελλο Ελλάδος το 1987). Ήταν αυτός που άθελά του, κατακτώντας το πρωτάθλημα του 1979, ήταν ο προπομπός και το κίνητρο ώστε να πειστεί ο Νίκος Γκάλης απο τον Γιώργο Τσλιγκαρίδη που πήγε να τον συναντήσει στην Αμερική, να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη και να αλλάξει για πάντα τη μοίρα του Αυτοκράτορα και του ελληνικού μπάσκετ..

Αιώνια πιστός. Σε ευχαριστούμε για όλα “Χρυσοδάκτυλε”.

Διαβάστε ακόμη για τον Άρη:

H άριστη διαχείριση οικονομικών θεμάτων και η προτεραιότητα που αφορά ban και πιστοποιητικό

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ελληνικές ευρωπαϊκές μάχες σε Eurocup και BCL

Άρης, ΠΑΟΚ και Προμηθέας αγωνίζονται σήμερα. Στην Ιταλία βρίσκεται ο Άρης, εκεί όπου απόψε…