Κεντρική Basket League Άρης H άριστη διαχείριση οικονομικών θεμάτων και η προτεραιότητα που αφορά ban και πιστοποιητικό

H άριστη διαχείριση οικονομικών θεμάτων και η προτεραιότητα που αφορά ban και πιστοποιητικό

papageorgiou arvanitis jpg

Η τρέχουσα σεζόν βαδίζει προς την ολοκλήρωσή της και η υπερπροσπάθεια των Λευτέρη Αρβανίτη, Χάρη Παπαγεωργίου καθώς και των υπόλοιπων στελεχών του Άρη όσον αφορά το διοικητικό-οικονομικό κομμάτι, “βγάζει” θετικό πρόσημο. Δεν ήταν και λίγοι αυτοί που πριν την έναρξη της τρέχουσας αγωνιστικής χρονιάς (αλλά και κατά την διάρκεια αυτής) ανέπτυξαν… κινδυνολογία για το πώς θα πορευτούν οι “κίτρινοι” στα διάφορα οικονομικά μέτωπα που είχαν να αντιμετωπίσουν.

Τελικώς, ο Άρης τα κατάφερε… Μπορεί να υπήρχαν πολλά προβλήματα (με διάφορες οικονομικές υποθέσεις) από το παρελθόν, μπορεί τα άδεια γήπεδα λόγω πανδημίας να ήταν ένα θέμα που έπληξε για τα καλά τον ιστορικό σύλλογο που παραδοσιακά βασίζεται στον κόσμο του, μπορεί τα έσοδα από τα τηλεοπτικά (2020-21) να ήταν δεσμευμένα, όμως οι διοικούντες του Άρη πήραν… άριστα στην διαχείριση διάφορων οικονομικών θεμάτων. Και ήταν πολλά αυτά, για τα οποία έπρεπε να βρεθεί λύση…

Αρχικά, το πρώτο “στοίχημα” ήταν η εξασφάλιση της συμμετοχής στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21. Δεν ήταν καθόλου εύκολο το ζήτημα αυτό, όσο κι αν φαίνεται… απλό για κάποιους. Χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα (2020-21) ο Άρης και αφότου τελείωσε θετικά η συγκεκριμένη υπόθεση, μετέπειτα οι “κίτρινοι” είχαν μπροστά τους ένα “βουνό” οικονομικών υποχρεώσεων που έπρεπε να ρυθμίσουν. Μέσω της οικονομικής ενίσχυσης του κόσμου, αλλά και διάφορων παραδοσιακών παραγόντων της ομάδας καθώς και χορηγών, εξασφαλίστηκε ένα αξιοσέβαστο ποσό κατά την διάρκεια της σεζόν, το οποίο αξιοποιήθηκε για διάφορες πληρωμές.

Όσον αφορά το ζήτημα του ρόστερ της σεζόν 2020-21, πληρωμές στους παίκτες έχουν γίνει μέχρι και τον μήνα Φλεβάρη (και θα συνεχιστούν) ενώ πρόσφατα τακτοποιήθηκε ένα ζήτημα που αφορούσε γνωστό νομικό και το οποίο θα προκαλούσε σοβαρό πρόβλημα αν δεν λυνόταν. Γενικώς, δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί πως η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης πέτυχε έναν οικονομικό “άθλο” φέτος (2020-21), δεδομένου πως έλειπαν βασικές πηγές εσόδων -οι οποίες υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια- αλλά βρέθηκε ο τρόπος για να “βγει” η σεζόν.

Το… μέλλον και η άρση των ban

Στον Άρη, ήδη, έχουν πάρει πολύ “ζεστά” το θέμα της άρσης των ban εν όψει της επόμενης σεζόν (2021-22) και έχουν βάλει… μπροστά προκειμένου να το λύσουν. Ξεκίνησαν επαφές με περιπτώσεις πιστωτών ενώ υπάρχει αλληλογραφία με την FIBA η οποία ενημερώνεται αναλυτικά για τις προθέσεις της ΚΑΕ. Η οποία δεν έχει εύκολο έργο αφού υπάρχουν οχτώ περιπτώσεις παικτών (σχετικά με τα ban) που πρέπει να λυθούν, αλλά οι διοικούντες του ιστορικού συλλόγου είναι αποφασισμένοι να κάνουν το καλύτερο δυνατό προκειμένου την νέα αγωνιστική χρονιά να μην υπάρχει το “αγκάθι” των ban και να δημιουργηθεί… ελεύθερα η ομάδα, δίχως περιορισμούς.

Ο στόχος είναι να τελειώσει το συντομότερο δυνατό το ζήτημα της απαγόρευσης μεταγραφών. Θα χρειαστεί, βέβαια, δουλειά γι’ αυτό… Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως στον Άρη δεν θέλουν άλλη μια χρονιά με ban. Επιπλέον, κατά νου είναι και το θέμα του πιστοποιητικού συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα. Μέχρι τις 15/6 -το αργότερο- θα πρέπει να έχει τελειώσει -και- αυτό το ζήτημα. Στον Άρη, λοιπόν, έχουν από… νωρίς στο “μπλοκάκι” αυτά τα δύο συγκεκριμένα θέματα (άρση των ban και εξασφάλιση πιστοποιητικού για το επόμενο πρωτάθλημα) προκειμένου να έχουν αίσιο τέλος και μετέπειτα να αρχίσει να “φτιάχνεται” η ομάδα της σεζόν 2021-22.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Στην Ζαλγκίρις ο Ντιμίτρι Ρίβερς

Στη Ζαλγκίρις ο Ρίβερς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντιμίτρι Ρίβερς γίνεται κάτοι…