Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Πασκουάλ: «Ο Σάρας μπορεί να κυριαρχήσει, δεν πάμε για διακοπές στην Βαρκελώνη»

Πασκουάλ: «Ο Σάρας μπορεί να κυριαρχήσει, δεν πάμε για διακοπές στην Βαρκελώνη»

Euroleague Πασκουάλ

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο της κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, αφού στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό πήρε άνετα την νίκη. Ο Ισπανός τεχνικός σε συνέντευξη του στην Mundo Deportivo τόνισε ότι η πρόκριση από μόνη της είναι σπουδαίο επίτευγμα για την ομάδα του, εκθείασε τον Σάρας Γιασικεβίτσιους και επεσήμανε ότι η Ζενίτ δεν θα πάει στην Βαρκελώνη για διακοπές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ:

«Για εμάς η πρόκριση στην οκτάδα είναι σαν να κατακτήσαμε έναν τίτλο. Καταφέραμε δύο ιστορικής σημασίας επιτεύγματα, που δεν είχαν ξαναγίνει: πήραμε την πρώτη θέση στη regular season της VTB League και προκριθήκαμε στα πλέι οφ της Euroleague, ενώ πέρσι ήμασταν τελευταίοι. Ήταν σπουδαίο όλο αυτό.

Από την αρχή της σεζόν λέω πως η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, όχι μόνο για την πρόκριση στο Final Four. Έχει έναν σπουδαίο προπονητή και μία πολύ καλή ομάδα. Είναι σαν να έχεις έναν από τους καλύτερους οδηγούς της κούρσας και να του δίνεις το καλύτερο αμάξι. Η Μπαρτσελόνα έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει το τρόπαιο. Είναι πολύ δύσκολο να πεις ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη, αλλά ο “Σάρας” είναι αυτός που μπορεί να κυριαρχήσει στη διοργάνωση τα επόμενα χρόνια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα πάμε για διακοπές στη Βαρκελώνη, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Είναι κάτι φανταστικό η επιστροφή του Γκασόλ. Καταρχάς είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος και είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισε στην Μπαρτσελόνα για να κλείσει την καριέρα του, εύχομαι με πολλές επιτυχίες τόσο σε διασυλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο με την Ισπανία. Είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στην ιστορία της χώρας. Μπορεί να προσφέρει σε πολλούς διαφορετικούς τομείς».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Σφαιρόπουλος: «Παρά τις απουσίες μας, ελάτε να μας στηρίξετε»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός, Γιάννης Σφαιρόπο…