Κεντρική Ψαγμένα Οι συμμαχίες της γκαστρωμένης κάλπης

Οι συμμαχίες της γκαστρωμένης κάλπης

vasilakopoulos eok basket

Έληξε η θητεία της διοίκησης της ΕΟΚ υπό τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στις 31 Μαρτίου 2021 και από την 1η Απριλίου αναλαμβάνει η νέα υπηρεσιακή διοίκηση Πρωτοδικείου υπό τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Θα μπορούσε να είναι ένα -κακόγουστο- αστείο, θα μπορούσε να είναι Πρωταπριλιάτικο ψέμα, όμως, λυπούμαστε, δεν είναι. Η επόμενη (μέχρι τη μεθεπόμενη) μέρα της πολύπαθης Ομοσπονδίας μπάσκετ βρίσκει… κατσικωμένο όπως συμβαίνει εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες τον πρώην και επόμενο πρόεδρο της ΕΟΚ στην ίδια καρέκλα. Μας αρέσει δεν μας αρέσει κυρίαρχο του παιχνιδιού μέχρι να έρθει (θα έρθει;) η πολυπόθητη από πολλούς “αλλαγή”. Προσοχή όμως. Τον Βασιλακόπουλο μπορεί κάποια στιγμή να τον βγάλουν από την ΕΟΚ, τον Βασιλακοπουλισμό όμως δεν θα τον βγάλουν εύκολα. Και εξηγώ.

Τα δεδομένα μετά την αναμενόμενη προσφυγή των υποψηφίων (μέσω σωματείων) στο Πρωτοδικείο βρίσκουν τον κ.Βασιλακόπουλο να κρατάει τη μπαγκέτα του μαέστρου μέχρι όταν γίνουν οι εκλογές. Οι οποίες μετά τη νέα εξίσου αναμενόμενη λόγω των εξελίξεων νομοθετική παρέμβαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη θα γίνουν το αργότερο μέχρι 31 Μαίου γιατί σε διαφορετική περίπτωση η… βαλίτσα θα μπορούσε να πάει μέχρι τον Σεπτέμβριο και ακόμη παραπέρα. Παράλληλα με τη “μάχη” (που εξελίχθηκε σε θρίαμβο Βασιλακόπουλου) του Πρωτοδικείου έτρεχε και η μάχη των εντυπώσεων. Την οποία ενώ αρχικά φάνηκε ότι κέρδιζε και μάλιστα με διαφορά η παράταξη Λιόλιου, τελικά την έχασε με… αυτογκόλ.

Η πλευρά Λιόλιου αυτή τη στιγμή δείχνει ότι είναι το “αντίπαλο δέος” στη νυν διοίκηση, εξ ου και οι ολομέτωπες, μέσω ανακοινώσεων, επιθέσεις του στηριζόμενου από τη διοίκηση της ΕΟΚ Άγγελου Παπανικολάου προσωπικά κατά του ιδιοκτήτη του Προμηθέα (και ποτέ κατά του Φασούλα…) αλλά αυτό θα το αναλύσω παρακάτω. Οι του “Δώσε Πάσα” λοιπόν (το σύνθημα της παράταξης Λιόλιου δηλαδή) ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα μία εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών μέσω εξουσιοδοτήσεων για να αναλάβει πρόεδρος της υπηρεσιακής διοίκησης Πρωτοδικείου. Πίστευαν ότι έπαιζαν μπάλα μόνοι τους αλλά όταν ήρθε η ώρα, τη Δευτέρα το πρωί, του Πρωτοδικείου έφτασαν τρίτοι και… καταιδρωμένοι. Η ΕΟΚ μέσω του Παπανικολάου είχε πιάσει πόστο από νωρίς και όντως αν δεν ήταν η παράταξη “Μαζί για το μπάσκετ” του Παναγιώτη Φασούλα να καταθέσει λίγο αργότερα αίτηση για διοίκηση, ο Βασιλακόπουλος θα έπαιζε μπάλα μόνος του και στη μεταβατική διοίκηση. Οι του Λιόλιου μοίρασαν στα ΜΜΕ την ύπαρξη αρχικά 100, μετά άνω των 150 και τελικά 220 σωματείων που στήριζαν τη δική του (προφορική τη Δευτέρα, γραπτή την Τρίτη) αίτηση αλλά στο δικόγραφο μπήκαν 50 σωματεία. Ο κ.Λιόλιος υποστήριζε ότι είχε άλλα 170 στον φάκελό του. Αλήθεια; Ψέματα; Επικοινωνιακό τρυκ; Θα φανεί μέχρι την 31η Μαίου όταν θα γίνουν οι εκλογές αφού η κάλπη όπως έλεγαν οι παλιοί είναι γκαστρωμένη και μόνο όταν αδειάζει μαθαίνουμε το πραγματικό και όχι το εικονικό αποτέλεσμα.

Ενώ λοιπόν έδειχνε να κερδίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων ζητώντας μάλιστα από την πρόεδρο του Πρωτοδικείου, λόγω της μαζικότητας των εξουσιοδοτήσεων (έναντι 21 του Φασούλα και 27 του Παπανικολάου) την πλειοψηφία στο υπηρεσιακό ΔΣ, η Πρωτοδίκης δεν έκατσε να… σκάσει και να ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα αφού η εκδίκασή του έχει οριστεί για τις 10 Μαίου και πήρε ως γνώμονα το ποια πλευρά έκανε πρώτη την αίτηση και ποιες ακολούθησαν. Εξ ου και η πλειοψηφία του 11 (Βασιλακόπουλος), 5 (Φασούλας), 4 (Λιόλιος) με βάση τα δεδομένα των 20+1 μελών του υπηρεσιακού ΔΣ αφού το 21ο (Δουβής) δεν έχει εκφραστεί υπέρ κάποιου υποψήφιου.

Θα πει κανείς ότι δεν έχει δα και τόση σημασία η σύνθεση αφού οι εκλογές θα γίνουν κάποια στιγμή; Μάλλον όμως δεν είναι έτσι. Έχοντας την πλειοψηφία η διοίκηση Βασιλακόπουλου μπορεί να βρει (ή να ψάξει να βρει) άλλα παραθυράκια και σίγουρα να ελέγξει το παιχνίδι μέχρι τις εκλογές. Απέναντί της δε θα βρει επί της ουσίας μόλις 4 μέλη της πλευράς Λιόλιου εκ των οποίων το ένα (Φιλιππου) είναι για δεκαετίες άμεσος συνεργάτης του Βασιλακόπουλου και προτάθηκε και προωθήθηκε από τον Λιόλιο ως “οικουμενικός” υποψήφιος πρόεδρος. Και εδώ ήταν το δεύτερο λάθος του Πατρινού επιχειρηματία ο οποίος θα είναι απών από τα διοικητικά συμβούλια ενώ θα περίμενε κανείς να είναι στην πρώτη γραμμή σηκώνοντας τη σημαία της επανάστασης και αλλαγής που ευαγγελίζεται.

Η πλευρά Βασιλακόπουλου ξεκάθαρα θεωρεί αυτή του Λιόλιου ως τον βασικό εχθρό εξ ου όπως ανέφερα παραπάνω και οι ολομέτωπες και στοχευμένες επιθέσεις μέσω των ανακοινώσεων του Άγγελου Παπανικολάου. Ο οποίος είτε ακολουθώντας την γραμμή Βασιλακόπουλου θεωρεί τον Λιόλιο “εκλεκτό” του… μεγάλου προσωπικού εχθρού του προέδρου της ΕΟΚ Λευτέρη Αυγενάκη, είτε θεωρεί ότι ο Λιόλιος είναι ο μοναδικός αντίπαλός του μη υπολογίζοντας στην παράταξη Φασούλα. Ή και τα δύο παραπάνω μαζί αν και ίσως προκύψει και τρίτη αιτία. Μία πιθανή “συμμαχία” (ω ναι, όλα να τα περιμένει κανείς) των παρατάξεων Παπανικολάου (δηλαδή Βασιλακόπουλου) και Φασούλα είτε πριν είτε μετά τις εκλογές και ανάλογα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τη θέση του προέδρου αφού τα μέλη του ΔΣ το πιθανότερο είναι να προέρχονται από όλες τις παρατάξεις.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …