Κεντρική Διεθνή Γκαρούμπα: «Η Ρεάλ με διάλεξε, όχι εγώ εκείνη»

Γκαρούμπα: «Η Ρεάλ με διάλεξε, όχι εγώ εκείνη»

usman garuba real

O Ουσμάν Γκαρούμπα είναι το νέο μεγάλο πρότζεκτ της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει ότι δίνει έμφαση στην εξέλιξη και καθιέρωση νεαρών παικτών. Ο 19χρονος φόργουορντ, ο οποίος μάλιστα αναδείχθηκε κορυφαίος νεαρός παίκτης στην Liga Endesa, έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα ης Ευρωλίγκας και τόνισε ότι η Ρεάλ τον επέλεξε και όχι αυτός εκείνη.

Παράλληλα, αναφέρεται στο πως ξεκίνησε το μπάσκετ και την πορεία του μέχρι σήμερα, καθώς και τα όνειρά του για το μέλλον. Τέλος, σκιαγραφεί τον Πάμπλο Λάσο τονίζοντας ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν τον νοιάζει πόσο χρονών είναι κάποιος αλλά κατά πόσο βοηθάει την ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ουσμάν Γκαρούμπα:

«Δεν διάλεξα εγώ να παίξω στη Ρεάλ, η Ρεάλ διάλεξε εμένα και γι’ αυτό ξεκίνησα να παίζω εκεί. Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ όταν ήμουν εννιά ετών. Στην αρχή έπαιζα ποδόσφαιρο γιατί μου άρεσε περισσότερο από το μπάσκετ. Μετά όμως, ήμουν πολύ ψηλός για το ποδόσφαιρο και οι γονείς μου όπως και οι φίλοι μου, μού είπαν ότι θα έπρεπε να παίξω μπάσκετ. Το δοκίμασα και είχε πλάκα.

Δούλευα πολύ σκληρά με τις μικρές ομάδες αλλά δεν σκεφτόμουν την ανδρική ομάδα. Κάθε χρόνο, αν συνεχίσεις να δουλεύεις με τους συμπαίκτες σου, έχεις την πιθανότητα να πας στη μεγάλη ομάδα. Έτσι και εγώ δούλευα για να έχω μία ευκαιρία. Είναι τρομερό να είσαι παίκτης της ανδρικής ομάδας της Ρεάλ, ειδικά σε τόσο νεαρή ηλικία. Είναι κάτι πολύ ξεχωριστό για εμένα.

O Λάσο είναι ένας εξαιρετικός προπονητής γιατί δεν χρησιμοποιεί την ηλικία μου ως δικαιολογία. Δεν τον νοιάζει η ηλικία. Ακόμα και αν είσαι 16, αν παίζεις καλά και βοηθάς την ομάδα, θα σε βάλει μέσα. Επομένως, τον σέβομαι και είναι πολύ ωραίο να παίζω για εκείνον.

Θα ήταν υπέροχο να κατακτήσω την Euroleague. Είναι ένα όνειρο που θέλω να πραγματοποιηθεί. Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει το τρόπαιο».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μέχρι το 2026 στην Παρτίζαν ο Ομπράντοβιτς

Στην Παρτιζάν μέχρι το 2026 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Κάτοικος» Βελιγραδίου γι’ άλλα δ…