Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Γαλατσόπουλος: Ο κατάλληλος στην κατάλληλη θέση

Γαλατσόπουλος: Ο κατάλληλος στην κατάλληλη θέση

GALATSOPOULOS EVANGELOS ESAKE 820x490 1

Σε μια ομοσπονδία (ΕΟΚ), που έχει αυτή τη στιγμή δύο διοικήσεις (Πρωτοδικείου) κι είναι ταυτόχρονα (εδώ και χρόνια) αδιοίκητη, η στάση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, η οποία υπό διαφορετικές συνθήκες έπρεπε να προκαλέσει επέμβαση Εισαγγελέα και σίγουρα την οργή των φίλων του αθλήματος, μοιάζει να είναι απολύτως κατανοητή κι εξηγήσιμη.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ την πρώτη φορά δήλωσε «παρών» («απών», θα σας γελάσω), στη χθεσινή ψηφοφορία έριξε «λευκό» και σήμερα, στη δεύτερη ψηφοφορία, τάχθηκε υπέρ του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Έχει κάθε δικαίωμα να αλλάζει άποψη, ακόμα κι από ώρα σε ώρα, αλλά -βρε παιδί μου- αν ήθελε πρόεδρο της διοίκησης του Πρωτοδικείου τον πρώην πρόεδρο της ΕΟΚ, γιατί δεν το έκανε από χθες;

Ως άνθρωπος μου είναι απολύτως συμπαθής. Είναι ο ορισμός του «καλού ανθρώπου», που -φαντάζομαι- είναι απολαυστικός για να δειπνήσεις μαζί του, έχει υψηλή αίσθηση χιούμορ, αλλά δεν είναι συγκρουσιακός. Δεν αντέχει τις κόντρες, δεν αντέχει να μπει στη μάχη και δεν θέλει (ποιος θα το ήθελε;) να… κρεμιέται στα μανταλάκια.

Γιατί είναι στη θέση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ; Ακριβώς γι’ αυτό. Δεν αντέχει τις κόντρες, αλλά είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, ώστε να περνούν όλες οι απόψεις εκείνων, που γνωρίζουν πώς θα πατήσουν τα κατάλληλα κουμπιά. Δεν είναι ο άνθρωπος, που θα ισχυροποιήσει τη λίγκα, είναι όμως εύκολα διαχειρίσιμος, άρα είναι καλό να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται.

Σε καταστάσεις ανώμαλες, όπως αυτή που ζούμε, με δύο (τάχα μου) διοικήσεις Πρωτοδικείου, με τη νέα στάση περιφρόνησης του κ. Βασιλακόπουλου (και του υποψηφίου της αρεσκείας του, Άγγελου Παπανικολάου) όχι σε νόμους και κανονισμούς, αλλά απέναντι στην απλή κοινή λογική, πολύ πιο… σκληροί τύποι από τον συμπαθή Βαγγέλη θα λύγιζαν. Μα μήπως και παλιότερα, όταν του διέλυσαν σε μία μέρα το πρωτάθλημα αντέδρασε;

Έχετε δει ποτέ τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ να χτυπά το χέρι στο τραπέζι; Θα γίνονταν αυτά τα πράγματα, όχι επί εποχής Καρατζά (ισχυρότατος) ή Παπακαλιάτη, όχι επί εποχής Χαλβατζάκη, αλλά κι επί εποχής Οικονομίδη; Η απάντηση είναι εύκολη: ΟΧΙ. Ο Γαλατσόπουλος τα δέχεται, γιατί δεν μπορεί να αντέξει στη μάχη. Γι’ αυτό είναι χρήσιμος στις κρίσιμες στιγμές.

Όταν πάψει να είναι χρήσιμος, θα αποσυρθεί και δεν θα υπάρχει κανείς να τον στηρίξει, αυτό το γνωρίζει κι ο ίδιος…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Λεσόρ: «Κομβική η παρουσία Αταμάν στην απόφασή μου»

Ο Λεσόρ αποκάλυψε πως ο Αταμάν ήταν ένας από τους λόγους της μετακίνησής του στον ΠΑΟ. Ένα…