Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Διέρρευσαν τα πρακτικά – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ, τι απαντά το υπ. Υγείας

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Διέρρευσαν τα πρακτικά – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ, τι απαντά το υπ. Υγείας

koronoios asthenis 820x490 2 jpg

Αντιδράσεις προκάλεσε από την Αντιπολίτευση μέρους των πρακτικών από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας από την εφημερίδα «Δημοκρατία» σήμερα Κυριακή.

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, η εφημερίδα τονίζει πως από τα πρακτικά της 176ης και της 180ης συνεδρίασης, «οι αποφάσεις και τα μέτρα δεν έχουν ληφθεί από τους ειδικούς, αλλά από τη γραμμή» που έδωσαν συνεργάτες του πρωθυπουργού» και καταλήγει στα εξής συμπεράσματα:

«-Ότι τηρούνται πρακτικά με γραμματείς, με προεδρεύοντα, με σφραγίδες και υπογραφές.

-Ότι ορισμένοι επιστήμονες διαφωνούν με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση.

-Ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπουργοί που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις κατευθύνουν τα μέλη της επιτροπής στις τελικές τους αποφάσεις».

Δείτε εδώ αναλυτικά τα έγγραφα από τα πρακτικά συνεδριάσεων της Επιτροπής

ΣΥΡΙΖΑ: «Τα πρακτικά επιβεβαιώνουν πως μοναδικός υπεύθυνος για το εξάμηνο λοκντάουν είναι ο κ. Μητσοτάκης»
«Τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “Δημοκρατία”, επιβεβαιώνουν αυτό που τόσο καιρό φαντάζεται όλος ο κόσμος», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση του.

«Η κυβέρνηση λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας και εκ των υστέρων ζητά την επικύρωσή τους από τους επιστήμονες, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τα επιδημιολογικά δεδομένα», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Τους ανακοίνωσε την απόφασή της για την προμήθεια self test, τους ανακοίνωσε ποια μέτρα θα εφαρμοστούν και απλά, κάθε φορά, πιέζει για να περάσει το δικό της», προσθέτει.

Σημειώνει πως όμως «επιβεβαιώνει και κάτι άλλο: ότι την αποκλειστική ευθύνη για το εξάμηνο αποτυχημένο λοκντάουν την έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του». Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει ότι περιμένει να δώσει σήμερα ο πρωθυπουργός «όλα τα πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής που κρύβει εδώ και έναν χρόνο».

Υπουργείο Υγείας: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει τους επιστήμονες

Ανακοίνωση με επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί -όπως αναφέρει- να πολιτικοποιήσει την ανεξάρτητη επιστημονική άποψη των μελών της Επιτροπής, παρουσιάζοντάς την ως χειραγωγούμενη από την κυβέρνηση, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας.

20210418 kyriakatiki dimokratia 0025

Στην ανακοίνωση – απάντηση αναφέρονται τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πανδημία ενώνοντας δυνάμεις: Στην κοινωνία, την επιστημονική κοινότητα, τον πολιτικό κόσμο.

Και παρά τις απώλειές της, τα καταφέρνει καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, προχωρώντας με ασφάλεια, λαμβάνοντας τα απαιτούμενα μέτρα, ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας και χτίζοντας το τείχος ανοσίας που θα μας βγάλει από αυτή την πρωτοφανή κρίση.

Δυστυχώς όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν στον δικό τους απομονωμένο κόσμο και συνειδητά πλέον επιλέγουν το δρόμο του διχασμού.

Για μία ακόμη φορά, προσβάλλουν τους επιστήμονες που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης εργάζονται νυχθημερόν με αποκλειστικό μέλημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Επιχειρούν να πολιτικοποιήσουν την ανεξάρτητη επιστημονική άποψη των μελών της Επιτροπής, παρουσιάζοντάς την ως χειραγωγούμενη από την Κυβέρνηση.

Αδυνατούν να καταλάβουν ότι η ανεξαρτησία της γνώμης, η ελευθερία της έκφρασης, ο επιστημονικός διάλογος, είναι συστατικά στοιχεία της Επιτροπής.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αποτελεί τον επιστημονικό βραχίονα της μεγάλης εθνικής προσπάθειας και έχει το σεβασμό, την εκτίμηση και τη στήριξη όλων.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα της ελληνικής Κυβέρνησης με την οποία συνεργάζεται γόνιμα για 15 μήνες, μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Έτσι θα συνεχίσουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…