Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Διάγγελμα Μητσοτάκη μέχρι την Πέμπτη για το «Πάσχα στην πόλη» και την άρση του lockdown

Διάγγελμα Μητσοτάκη μέχρι την Πέμπτη για το «Πάσχα στην πόλη» και την άρση του lockdown

mitsotakis

Με τηλεοπτικό μήνυμα αύριο στις 21 ή μεθαύριο στις 22/4, εκτιμάται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις για τον εορτασμό του Πάσχα αλλά και να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη επιστροφής στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός μέσα από το διάγγελμα αυτό θα εξηγήσει τους λόγους που μας οδηγούν σε ένα ακόμη Πάσχα στην πόλη αλλά ταυτόχρονα θα επισημάνει πως πολύ σύντομα θα δούμε «φως στον ορίζοντα» με επιστροφή στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα, ο  Πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν εκ νέου οι δραστηριότητες.

Αναλυτικότερα, το πιθανότερο είναι πως το λιανεμπόριο θα ανοίξει πλήρως με κατάργηση της υποχρέωσης για αποστολή μηνύματος, αμέσως μετά το Πάσχα δηλαδή, στις 3 Μαίου.

Δεν έχει «κλειδώσει» η ημερομηνία για την εστίαση

Όσον αφορά την εστίαση, δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία εντούτοις καθώς βαρύνουσα σημασία θα έχει η αυριανή εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων που θα συνεδριάσει το πρωί , το πιθανότερο θεωρείται πάντως πως το άνοιγμα θα γίνει μεταξύ 6- 10 Μαίου.

Με βάση το παραπάνω, λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου, υπολογίζεται πως θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων, με το Υπουργείο Παιδείας να επιμένει ως προς την κατεύθυνση επιστροφής όλων των μαθητών στις σχολικές τάξεις.

Σε κάθε περίπτωση ως προς  το ζήτημα των σχολείων θα ληφθούν υπ΄όψιν οι εκτιμήσεις των ειδικών καθώς τα τελευταία κρούσματα που έχουν καταγραφεί έχουν προκαλέσει ανησυχία.

Ημερομηνία-«κλειδί» πάντως θεωρείται η 14η Μαίου όπου και μετά την επανεκκίνηση όλων των προαναφερθέντων δραστηριοτήτων υπολογίζεται πως η χώρα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες που θα καταφθάνουν στην Ελλάδα είτε έχοντας εμβολιαστεί για τον κορονοιό είτε με αρνητικό PCR τέστ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας νωρίτερα στην «Πολιτική Ακαδημία Στελεχών Plus» της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πάντως ότι πλησιάζει η επιστροφή στην κανονικότητα, ύστερα από ένα χρόνο που η ζωή όλων άλλαξε, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…